חבל שלא

אני דווקא מגדירה את עצמי פמניסטית

אבל לא במושג הרווח , אני חושבת שצריך כבר מזמן להתחיל להכיל אפליה מתקנת גם לכיוון הגברי בהרבה תחומים - משמורת , גירושין ונישואין והתוקף הבלתי מובן שאישה היא תמיד קורבן חלש של הנסיבות.

אני לא נגד הדת כלל, אם כי לא בטוח שבצורתה הנוכחית או בדרך בה היא מנוצלת על בסיס יומיומי אקח בה חלק.

נושא הנישואים ומספר האנשים שאדם נושא לא מעניינים אותי- זה נכון , מה גם שאני חושבת שאפילו הגבלה של אדם מלשאת יותר מאישה אחת בה הוא חפץ או אישה ביותר מאישה אחת או גבר בגבר או אשה באשה זו רעה חולה. זכותם.

אשמח בהזדמנות אחרת כן להרחיב את הנושא.

מה שמרגיז אותי ואני מנסה שוב להסביר לך- אני חושבת שרוב האנשים פה מדברים על המסביב ולא על השורש של דברים וכתוצאה מזה (הגדרתי את זה המשכות אחרי מוחלט או רעיון כלשהו שמציק או מאיר להם באור יקרות) הם יכולים להגיע לכל מיני דעות שלא משנה אם אסכים או לא אסכים עמן- הן ריקות בעיני.

אצלך הידע בא ממקום אספני ונסיוני להסביר את העולם וכן את דעותיך. לכן לדעתי אתה מנסה לנהל שיחה ולהגיע לתובנה.

ממה שהרגשתי עד עכשיו אחד זרק טיעון דתי ואז השתמש בו להתנגח בכל טענה וכאשר בחרתי להשתמש בכליו ברח מדיון (וזו זכותו), אחר טען בחוסר הגיון ובניגוד לראיות להפרדת נשים, שלישי נכנס לצדד במשהו שכבר התייחסתי אליו רק בשם משהו שרץ לו בראש וכן הלאה...

לא מרגיש לי שאף אחד ממש חושב על מה ולמה הוא אומר את הדברים. אתה מזכיר לי קצת את עצמי שאני תופסת נושא (פעם הייתי) ומסבירה כל מה שאני יודעת ומנמקת למה ואיך ומבארת תוספות. אני מעריכה את זה כי שוב זה לא משנה מה דעתי (ותן לי לגלות לך בהרבה נושאים היא לא רחוקה משלך- לפחות ממה שרשמת כאן) אלא זה שאין מחשבה מאחורי המילים להרגשתי.

אני רגילה לזה קצת ואני לא אומרת שיש לי דרך נהדרת וטובה להתבטא אבל אני גם שואלת למה אני מבטאת ונותנת את הכבוד לדעה ולמחשבה על מהי הדעה ולא מה האגו שלי דורש.

אצלך אני מרגישה כבוד לדעה, ברור לי שהם מזדעקים מיד "זכאי" כל אחד מסיבותיו אף אחד לא ממש לתחושתי מלהגיד "דעה" של ממש שהיא שקולה ונחשבת או שיש לוגיקה אמיתית שצרופה מאחוריה. אתה מנסה - זה בשבילי הבדל.

אתה רשאי ואף מוכרח לתקן אותי אם אני טועה, זו תחושתי.

וזו גם הסיבה למה שרשמתי - רשמתי לדעתי מקור של משהו שחלקם משקפים עם הבעת הדעה "זכאי" שכאילו מאשש להם תמונת עולם שהם רוצים לראות בלי קשר לנידון .

אני לא חושבת שהסוגיה המרכזית היא מספר נשותיו אלא אופי ההתנהגות והמעשים הבלתי נסלחים מוסרית שהם בפוטנציאל (שכן הם טענו שיש להם דרך להפריך את הראיות) איומה וחשובה בהרבה מהותית מאשר כמה נשים נשא.

הרי ברור לך שהצעקה מתעוררת בגלל שבי המוחות המתואר, המשטור, הניצול האפשרי, גיל הנערות , אונס הבנות והעובדה שבניגוד לחברה הנורמטיבית הן הצהירו ברצונן למות למענו.

לכן החלק של הנישואים - או הנישואים כביכול למספר הנשים הוא פחות מהותי לי.
אשמח לתגובתך.

King Midas

New member
בתורה כתוב

" והיו לוקחים בני ישראל חיילים, אחד מכל רבבה ".
זה אומר שהצבא צריך להכיל רק גברים ורק לוחמים, משמע צבא מקצועי.
אז איך לאלף אלפי עזאזלים אתה תומך בגיוס לכולם ?

tzachy

New member
אני לא יודע אם שירתת בצבא

(למרות שזה לא צריך להיות שיקול מכריע בדיון העקרוני), אבל מי שקצת מתעניין בנושא, יודע שאחוז החיילים הקרביים בצבא הוא לא גבוה. משהו כמו 16% (זו הערכה שקראתי פעם על צבאות בכלל בעולם) וזה כולל גם תומכי לחימה שנעים יחד עם היחידות (חימוש, אספקה וכד'). משמע יש הרבה תפיקידים חשובים בצבא חוץ מקרביים (למען הגילוי הנאות, אני (ורוב משפחתי, הכוונה לגברים) שירתנו בקרבי).

במדינה שבה הגיוס הוא חובה, אין מקום לאיפה ואיפה.
אם הגיוס היה התנדבותי, כמו שהיה לפני הקמת המדינה (אבי ז"ל למשל עזב את ביתו בגיל 17. התנדב ולחם בפלמ"ח ואח"כ בצה"ל) אז זה היה סיפור אחר. היום זה לא המצב.

כמו שציינתי לעיל (וקצת כצפוי (לאור תגובות קודמות), אתה מתעלם ממה שכתבתי) מי שרוצה ללמוד, יכול לשרת שירות מלא (אני גם מתנגד לרעיון ההסדר ולמען ההגינות , אני גם מתנגד לרעיון העתודה האקדמאית) ואחר-כך כל חייו לפניו, יוכל ללמוד ככל שיחפוץ (דחייה של 3 שנים לא אמורה להוות הבדל משמעותי). סטודנטים חילוניים רבים משרתים שירות מלא ורק אח"כ מתפנים, ללימודים כולל שנים של לימודים (כמו מי שממשיכים לדוקטורט).

אם הצבא לא יזדקק למישהו/י, צריך להפנותו/ה לשירות אזרחי שיהיה -שקול- לשירות צבאי.

אני לא דתי ולכן פסיקותיו של הרמב"ם לא מחייבות אותי (למרות שאני מעריך את חלק מהדברים שהוא טוען/כתב, אם כי לא הכל ובאופן גורף) אבל, כפי שאני מבין, הם מחייבות רבים מהדתיים. כמדומני הרמב"ם כתב על זה שאדם צריך לעבוד לפרנסתו ולא רק ללמוד (תורה). בימינו, זה שקול גם לשירות צבאי (או כמו שכתבתי, אם הצבא לא זקוק, אז לשירות אזרחי).

הלוואי ולא הייונ נזקיים לשירות צבאי בכלל, כלומר שהיה שלום והצבא באמת יכל להיות התנדבותי וייצוגי, אבל כל עוד אנחנו במצב מלחמה, המוסר הכי בסיסי (שלעניות דעתי הוא גם מוסר התורה והנביאים), אומר הוא שאין מקום לאיפה ואיפה.

King Midas

New member
שום תירוץ שבעולם

לא יכול להצדיק כפיית גיוס.
מי שרוצה ומתאים, שילך לצבא וזהו.
אני הייתי בצבא והייתי סתם ג'ובניק כמו רבים אחרים, וראיתי איך יש יותר מדי כאלה בצבא שאו שלא רוצים ולכן לא צריכים להיות שם, או סתם כאלה שרוצים לאכול חינם ולכן חותמים קבע.
בכלל, צבא צריך להיות מורכב אך ורק מלוחמים.

tzachy

New member
"צבא צריך להיות מורכב אך ורק מלוחמים"...

ועל זה אני מוסיף...: I rest my case

(אבל, מכיוון שזה נושא רציני, לא כל-כך מתאים פה צחוק).
ההבנה שלך בנושאי צבא, היא, בלשון המעטה, לא מושלמת... (צבא, עובדתית לא יכול להתקיים רק מלוחמים. אם יש בזבוז, זה דבר אחר, אבל זה עדיין לא מייתר לגמרי את הדרגים האחרים (לוגיסטיקה, מנהלה וכו' וכו') - שנאמר "לא צריך לשפוך התינוק עם המים").

במדינה דמוקרטית, נציגי הרוב קובעים את החוקים ולא הפרט.
לפי הגיון דומה, גם לא כדאי לשלם מס-הכנסה, שמישהו אחר ייממן וכד'... זה לא עובד ככה (והאמת, טוב שזה לא עובד ככה... תתעמק בזה קצת, אולי תגיע למסקנה דומה).

King Midas

New member
ושוב הבאת טיעונים

שנשמעים כאילו יצאו מפי ביבי או אחד מהחולירות האלה.
לפחות בשביל שהם יישמעו משכנעים, תוסיף "הייל אדולף ביבי היטלריהו ! " לכל טיעון שלך.

חח התכוונת

שהטיעונים שלו נשמעים נאציונל- סוציאליסטיים.

סוציאליסטים , לא מעבר, את הנציונל- זו הדרך שלך להתלהמות. בעיקרון , אני לא יודעת מה בדבר צבא "מקצועי" (ותהיה בטוח שכזה לא יהיה פטור מנהגים וטבחים כמו כל צבא ברחבי העולם) , אני לא בטוחה כמה צבא שמתפקד ככור היתוך וכמובן מאפשר לכלל הציבור לתרום את חלקו וחובתו במדינה ולא רק להנות מזכויות (ווכזה דבר יש גם ב*תופים* גרמניה- שירות לאומי או שירות צבאי), אני גם לא בטוחה אם כמו שצחי אמר צריך לשפוך את התינוק עם המים כשאנחנו מבקרים ביזבוז כספי הציבור והמפלצת הבירוקרטית שצמחה שם.

כמובן זה בלי להזכיר דברים חיוביים כמו צבא העם , חינוך והדרשות לערכי מסורת כמו גם אחווה.

עכשיו רק בהקשר שלך - עם כל הכבוד, הטיעונים שלך ודרך ההתנסחות כנראה לא שונה ואפילו מעט שוטה ביחס לצחי.

הוא מנסה להסביר לך וכל מה שיש לך זה לפזם "ביביהו". אתה לא רציני אפילו בתור טרול :/

(והכרתי טובים ממך).

אם כי לא ניפנפתי בזה שאתה טרול, ביינתים ככה אתה מצטייר בהתמודדות עם שום טיעון ובלוקשים שאתה פולט.

יום נעים!

tzachy

New member
תודה שאת יוצאת להגנתי -אבל-

לא ברור, איך אפשר בכלל להשוות אותי אליו (זה די מעליב אותי למען האמת).
ציטוט: "עם כל הכבוד, הטיעונים שלך ודרך ההתנסחות כנראה לא שונה ואפילו מעט שוטה ביחס לצחי".
כל קשר ביני ובין המגיב הנ"ל הוא לא רק מקרי בהחלט, אלא די הפוך.
רק ראי כדוגמית הודעה שלו (שכותרתה "לכל הנשים") בעבר (שלא ברור לי עד עכשיו איך תפוז לא מחקו את זה).
אולי כפי שציינת מדובר בטרול שכותב "בהפוך על הפוך"...?

עד שהצלחתי להיות מנומסת שברת לי את הפאסון

הוא מנסה להעביר משהו בדרכו, ורק את המשהו שלו זה אכן טרוליזם מקצועי
וכנראה שאצלו אפילו לא לשם ההנאה שבדבר.

בהקשר -
הוא טען נגדך בשימוש בביביהו הילטריהו - אז אמרתי שבכליו הוא ,
הוא זה שמשתמש בטיעונים שכאלה (בחוסר הקשבה ובטיעונים אמפיריים בלי אפילו לנסות להוכיח אותם).

שנית היא שוטה מכיוון שלא משנה מה תאמר לו הוא חסר התייחסות לכל דבר ועניין שתאמר-

נשים דעתן קלה - הן צובעות פניהן וכבר שם השקר, מדוע נולדו בכלל?
הבא לו אישה שאינה מתאפרת או שתיים או ארבע ודבר זה לא משנה לדידו.

בתנ"ך נרשם משנה חוכמה! - אמת אותו עם הטיעון ואפילו כמו שאמרתי בכליו הוא ולא היה ולא נברא, יעבור לשרשרת הבאה בסאגה.

כמו שאמרתי רוצה להשמע ולא לשמוע.
זכותו.
זה טרוליזם חדור מטרה, יאמר לזכותו וזה בהכי נחמד דרך לומר שהוא לא וכלל לא מתמודד עם טיעונים (לא שהרבה אחרים עושים זאת) ובטח ובטח שלא פתוח לשיחה (לצערי אתה בין היחידים שנכנסים לקטגוריה הזו של אפשרות לשיחה).

אני לא מגנה, אני מציינת מה שאני חושבת. אם הייתי חושבת שהוא ודרך ההתנהלות שלו הם אלה שמרוממים ומאפשרים הייתי מציינת אחרת אפילו אם אני לא סובלת את מימרותיו.

בקשר לאוטיזם- מנסיוני , אנשים על הספקטרום לא מוציאים ששיחה או החזקה בדעה מחייבת אותם לכבוד מסוים וככאלה חוקרים ובודקים את דבריהם, חשים בנוח לדבר על דברים שהידע מצוי בהם וחשים בנוח גם להחליף ולהכיר דעות של אחר.

מוכנים להתעמת ולאמת את דעותיהם עד לקטנה שבהם.
להרגשתי זה מאפשר שיח , ואצלך זה בנמצא בדרכך שלך.
לכן כמובן זו מחמאה (ראיתי את שאר התגובות אקרא ואגיב אחר כך ,
או אקרא ואחשוב אם להכניס לרשימת הקריאה- תודה לך! )

יש לי מעט תפיסה אולי מושרשת ומוטעה לא נכן על בארון כהן שהוא מאלה שמצדדים ומקדמים את התפיסה של "בועה" אצל אוטיסטים-שזה רחוק מהמציאות כפי שהיא.

אבהיר ביתר שאת

"לא שונה"- יוחס לשיח שלו , בדרישותיו וטענותיו לגבי השיח שלך הוא מקיים בדיוק את מה שטען שאתה ולכן השיח שלו לא שונה מהשיח שהוא טוען עליך.

האם עכשיו הובנתי ? :)

tzachy

New member
אינני מתכוון לרדת לרמה הזאת

אבל לצורך הדיוק: מעולם לא הצבעתי ביבי או ליכוד ומן הסתם לא הייתי מתומכיו (למרות שאני מעריך בו דברים מסויימים כמו יכולתו האינטלקטואלית). ההקשר לאיש האחר שהזכרת, הוא, שוב בלשון המעטה, מיותר ולא במקום.

אין באמת כפיה

מקסימום יוצאים על סעיף,
מה גם שאני לא מבינה אם אתה באמת מתכוון לזה.

היית פעם בכלא צבאי?
זאת בדיחה מהלכת על שתיים.

ואגב , מי שלא הלך להלחם היו שניים - או אלה מהשבטים שעסקו באופן למדני בשימור דינים ולימוד תורה (למשל לוי או כוהן שמטבע הדברים לא יכול לצאת להלחם) ,

או כמה דינים ספציפים כמו בניית בית וכן הלאה,
התירוץ היחיד לא לצאת למלחמה של ישראל היה *מורך לב*.

שזה אומר להודות שאתה פחדן, גם היום יש סיבות לדחיית וביטול שירות-
אז אני לא רואה איך זה כל כך שונה.

אז בתור אחת מן הצי- בור בבקשה הסבר לי את המשפט

"בית המשפט משקר ומשתף פעולה עם בעלי הינטרס"

אמרת שהם משקרים , בסדר אתה ודאי מתעניין אם כך במשפט . אני רוצה לשמוע לדעתך בעיקר בנושא שמפריע- אונס בני ביתו והשיטור הפנימי של הקהילה , מדוע לדעתך יש בעצם החשכה של דעת הצי-בור משלם , וכן הלאה?

איך בעצם אתה מכחיש את הראיות? פרט ונמק, באר , חפור לי באר עם מים נובעים של חוכמה.

אשמח לשמוע.

למעלה