חבל שישאר

le ad

New member
חבל שישאר

מכירים את זה?
מצד אחד נמצא בעלי, שלא עושה חשבון, וברגע שהוא שבע הוא מפסיק לאכול - אפילו באמצע הביס.
מצד שני נמצאת אימי, שאם נשאר מעט בצלחת המרכזית היא מציעה לכל דיכפין כי חבל שישאר, ושאומרים לה ששבעים/לא רוצים, היא אוכלת בעצמה גם אם היא כבר אכלה מספיק והיא די מלאה.
ואני בתווך.
לומדת להפסיק לאכול מיד כששבעה או טיפה אחרי, לומדת להגיד לא ל"חבל"ים למיניהם, לומדת לזרוק שאריות (או לשמור אותם ליותר מאוחר), ומנסה לזכור כי הגוף שלי הוא לא פח זבל.

avi5199

New member
אני יכול לחשוב על כמה שיטות להתגבר על זה

שיטה הכי אכזרית זה שיטת ה" דווקא" - כלומר אף פעם לא גומרים את כל מה שבצלחת .
שיטה שניה זה לקחת מראש פחות ממה שנכנס לצלחת ולהחליט שאף פעם לא לוקחים מנה נוספת.
שיטה שלישית שכבר היה כאן בפורום זה להשתמש בצלחת קטנה.
השיטה שלי זה להחליט מראש בצורה מחושבת כמה צריך לאכול, ולקחת בדיוק נמרץ את מה שהחלטת מראש, ולאכול בדיוק מה שלקחת ולא יותר , לא להגיע להרגשת שובע, ותמיד להשאיר קצת מקום בבטן אחרי הארוחה.

קשר חדש

New member
השאיפה מבחינה כלכלית היא לא לזרוק אוכל

השאיפה מבחינה בריאותית היא לאכול כמה שהגוף צריך ולא מעבר.
השאלה היא איך ניתן לקיים את שניהם? ועד איזה דרגה זה סביר לקיים את שניהם?
הפקת לקחים: אם הכנת אוכל לכמות אנשים וראית שנשאר המון, כדאי להפחית בפעם הבאה ולרשום לעצמך כמה, על מנת שתגיעי לכמות סבירה שאנשים אוכלים. בין אם זה את ובן הזוג או בזמן אירוח.
"שלא יחסר": אם את מהגישה הזאת, את תכיני יותר ממה שאת חושבת שאנשים יאכלו. תמיד ישאר לך, כי אם משהו נגמר, יתכן שמישהו עוד רצה לאכול אותו ולא היה לו מספיק!. אם את בגישה הזאת, כדאי לאמץ את ימי אכילת השאריות. נשאר קצת מכל דבר, ואוכלים את מה שנשאר.
מיחזור: אני מכירה כמה אלופות במחזור אוכל. שאריות שנשארו, יהיו הבסיס לתבשיל הבא. בבחירת התבשיל הבא, תתחשבי בשאריות ומה ניתן לעשות איתן.
הקפאה: אם את בגישה של שלא יחסר, כדאי לכוון ככה, שהאוכל שנעשה יהיה אוכל שניתן להקפאה.
כמות משתנה של אוכל: צריך לקחת בחשבון שאנשים לפעמים באים רעבים ולפעמים שבעים, ולכן כמות האוכל שתאכל תהיה שונה מפעם לפעם, לכן בחלק מהפעמים, גם אם עשית כמות בדיוק, ישאר אוכל. ושוב, ניתן להתגבר על זה עם שאריות או מיחזור או הקפאה.
"לאכול רק טרי" - אם את בגישה הזאת, אז או שתעשי כמות בדיוק, ואולי אפילו יהיה קצת חסר לפעמים, או שתזרקי אוכל. אם את גם בגישת "רק טרי" וגם בגישת "שלא יחסר", הכי חשוב שתתרגלי להתגבר על הבאסה של לזרוק!. כי אם זה מה שהחלטת שהכי טוב לך, אז לכי עם זה עד הסוף.

avi5199

New member
לגדל תרנגולות - הן אוכלות את כל השאריות והופכות אותן לביצים

חוץ מזה אני מקפיא כמעט הכל . יש לנו מקפיא גדול בנוסף לתא ההקפאה שבמקרר.

(מצטער מחוסר מקום האייקון
לא נכנס לכותרת.... אבל אני באמת מגדל תרנגולות בחצר האחורית )

le ad

New member
לזרוק אוכל

בדר כלל אינני זורקת כמויות של אוכל.
חוץ מסלטים, אני כבר יודעת לבשל כמעט במדוייק, ואם לא - אז אוכלים במשך השבוע.
הכוונה שלי בלזרוק אוכל שנשאר מעט בצלחת (כמה ביסים) שאף אחד לא יאכל עוד או טיפטיפונת בצלחת המרכזית שאפשר לשמור ליותר מאוחר או אם זו כמות שאף אחד לא יאכל אז לזרוק.
פעם הייתי על הכמויות הקטנות הללו מנקה את הצלחות כי חבל לזרוק או חבל לשמור ליותר מאוחר, היום אני או שומרת או זורקת לפי העניין. מבחינתי זה שינוי (בכלל, להצליח להשאיר בצלחת ולא לגמור הכל כשאני שבעה זה שינוי אצלי) שלא היה פעם, בעוד שאמא שלי עדיין נוהגת כך.

קשר חדש

New member
מעבר לעניין של ההרגל שקיבלת מבית ההורים

את יודעת להגיד מה הרציונל של לא לזרוק את השאריות בצלחת?
כי אם הרציונל הוא חיסכון כספי, אז עדיף לקחת מעט ולהוסיף כל פעם קצת, על מנת שלא להגיע לזריקת כמויות.
אם הרציונל הוא שיש ילדים באפריקה שאין להם מה לאכול - התשובה היא, שלטפל לא טוב בגוף שלך (לתת לו אוכל כשהוא לא זקוק לו) לא עוזרת לאף ילד באפריקה!. היא רק יוצרת שני ילדים בעולם עם בעיה, האפריקאי שאין לו מה לאכול ואת, שסובלת מהנזקים של אכילה לא מתאימה.
אם הרציונל הוא חסכנות/קמצנות, אז כדאי להסתכל על התכונה הזאת בכללותה, ולראות אם היא מתאימה ואיך מנסים לשנות אותה.
אם הרציונל הוא לא לזלזל באוכל, להראות כבוד לאוכל, אז יש מנגד את הכבוד לגוף שלנו. טיפול טוב ומכבד לגוף חשוב בדיוק כמו טיפול מכבד לאוכל.

בקיצור, ממליצה על מנטרה נגדית, שתאמרי לעצמך בשעת הצורך, לאחר שתדעי מה הרציונל הבסיסי של הדרישה לא לזרוק את שאריות האוכל.

כל הכבוד לך על ההודעה האמיצה

אני שומעת המון התקדמות מהימים הראשונים שהתחלת לכתוב פה.
אני בטוחה שאת יודעת איך לנתב את הדרך.
הגישה שלך לשמור על הגוף כל כך נכונה.
תבורכי.

tsiporganeden

New member
אני מבשלת מיד מחלקת לקופסאות ומקפיאה, כשאני רוצה

לאכול מוציאה קופסא ומחממת במיקרו, בהתחלה חצי דקה שיצא מהקופסא, אחר כך מעבירה לקערה עמוקה להמשך.
אני לא דתיה ולכן אוספת את הקופסאות של הקוטג' והגבינות, וזה מצויין, מה שיכול להזרק זה רק סלט ירקות, משתדלת שלא לעשות הרבה שלא יזרק.

למעלה