חבל לי.

חבל לי.

איכשהו, במקום פורום שיעסוק במודעות פנימית, אני מוצאת שאין הבדל בין זה לבין הפורום האחר החביב עלי, "פילוסופיה לכל". וגם... נדמה לי שעיסוק בסוגיות של "הארה" שייך, אולי, לפורום "רוחני". האם חסרות סוגיות של מודעות פנימית?! - לא ולא... אבל דרך ה"משקפיים שלי" נראה שהאוירה כאן אינה משאירה להם מקום.... האם זוהי התחמקות מעיסוק בתרחישים הפנימיים שלנו ?! האם אנחנו בעלי מודעות פנימית למניעים האמיתיים שלנו?! האם מישהו כאן אינו מתלהם במצבים אילו או אחרים?! ומהי התלהמות אם לא חוסר איזון וחוסר שליטה במודעות פנימית?! האם מי כאן מצליח, למשל, להגיב באיזון בתגובתו לנהיגה הישראלית בעת התרחשותן של אנקדוטות "מעצבנות" כביכול?! אני יכולה להפליג בדוגמאות ובשאלות לדיון... אבל משום מה, יש לי תחושת בטן, שהן לא תתקבלנה בברכה. משום מה אני חשה ש"אור ואהבה אינסופיים" ו"הארה" יעמדו ביני לבין נגיעה אמיתית, ואפילו עדינה... בקצוות שורשים חשופים של אמיתות... הלווו?! ?anybody home

jongler

New member
מי פה צועק פה?!../images/Emo2.gif

בשעה כזו של הלילה?! בין חלום לדימדומי בוקר?! לא מצאת שעה נוחה יותר להעלות טרוניה?! וכי מדוע האכזבה?! ממה היא נובעת? היש לך ציפיות ממשהו ממישהו? האם רצית שדבר מסוים יקרה? אז מדוע עד עתה הוא לא קרה? והכיצד את הולכת ליישם שהוא יקרה? למה להשתמש במישקפיים? ישנה אפשרות להוריד אותם לרגע ולראות "חלק" "נקי" ללא דעה שלי דעה שלך, אלא דרך המשקפיים של האחר... לראות מה חסר אצל האחר או מה חוסם או מה כלשהו שישנו שם על זגוגית משקפיו. מי חתך אותך בנהיגה?! אם בכלל... ומדוע התגובה צריכה להיות מאוזנת? היש אידיאל?! ומדוע "כביכול"?! האין אפשר לומר : "מעצבנות!" ?! ומה הקשר להארה בכלל? יתכן וזו רק התבטאות לתאר דבר שהו... את ההגשמה המוחלטת... את הכלום... ואולי לא. פילוסופיה - האין היא אומנות הוויכוח?! אומנות העלאת הטרוניות, החידות ודרכי פיתרון?! קראי את גוף שאלתך שוב, ומה תראי?! היתכן שבכל פעם שהאצבע מופנת אחוצה ישנן עוד ארבע אצבעות המופנות פנימה?! היתכן שבכל פעם שהשאלה מופנת אלאה האחריות היא שלי בלבד?! האם יתכן שהכל רק ברברת ללא מאום?! היתכן שרק מעשים ותוצאות יעשו את ההבדל ולא השיחה עליהם?! היתכן?! היש אמת בכלל?! באהבה JonGler

jongler

New member
ועד דבר נוגעת

האם יתכן שמהמקום בו את נמצאת כיום, מהמקום בו את "שואלת" הוא המקום בו את נחסמת,חוסמת,פוחדת?! האם יתכן כאשר תיצרי את מה שמדליק אותך ללא תלות במצב או באחרים את תפרחי שוב כמו שפרחת בילדותך הצעירה או/אולי כמו שלא זכור לך מעולם?! - נכון שזה מפחיד?

מלוואח

New member
היי חבר

אתה יכול לפרש לנו כאן, מה זה "מדליק", ולא את הפירוש המילוני, כמובן... מלוואח, סקרן...

אני בבית

מהות הפורום תקבע ע"פ המשתתפים בו. אם יש לך משהוא אחר לכתוב, תכתבי ואז תראי איך הדברים מסתדרים. כרגע יש כאן "גל" מסויים של נושאים ואני בטוחה שאם תעלי גל אחר, אני אשמח לגלוש עליו.

פילוסופיה לכל צמחה מתוך הפורום הנוכ

שלום לך נוגעת!!! רק לידע כללי ברצוני להזכיר לך שכשפורום מודעות פנימית עלה לאויר היו בקושי שישה פורומים של רוחני. לאט לאט תוך כדי השתתפות בדיונים צמחו להם מסביבנו כל הפורומים השונים והיום אנו מונים יותר מ20 פורומים. לידע כללי לפחות חמישה מנהלי פורומים צמחו מהפורום הנוכחי. אם יש לך רעיון שלא מתממש בפורום הנוכחי כמו שהוא קחי אחריות וצרי פורום משלך ואז אני מאמינה שכתוצאה מההתנסות תקבלי תשובות לשאלות או להרהורים שהצגת בדבריך האחרונים. הרי אין חכם כבעל נסיון. מאד קל לנו לעמוד מן הצד להנעל בנקודת המבט האישית שלנו ולפזר בקורת ושפוט לכל אבר. תמיד יותר קל להאשים את האחר ביחס לפעולותנו או לחוסר פעולותנו. תחשבי על נקודת המבט השונה שהצגתי בפנייך וכמובן את יכולה להרים את הכפפה שהצעתי לך בניהול פורום הרי יש לך כבר נסיון של שנה. תזכרי כבר שנה שעברה הצעתי לך בדיוק את אותה הצעה כשהיתי במצב של חוסר יכולת לנהל את הפורום בזמן השבעה על אבי. אור ואהבה אין סופית לך מיכל

ר א ם

New member
נוגעת לא נוגעת, בהחלט ניתן להבין,../images/Emo42.gif

את כוונתך, אולם לא את מניעייך( יתכן שאת כועסת על דבר מה?) הפיתוי להשען על תיאוריות נסגבות נמצא בנפש האדם יותר מכל, זו אחת מהטענות ביחס לרוח לשאלות על אלוהות מהות יקום קוונטים וכו´. ונראה שזו דרכו של האדם לחפש, הוא מציב בפני עצמו רעיונות, השערות, ושאלות, שההיגיון צריך לעיתים להתרחב, מעבר למקום מושבו הבטוח והמוגן של עולמו המושלם לכאורה. לדעתי האישית אנו צריכים את האומץ הנחוץ על מנת לשאול שאלה שכזו, ויותר להתמודד עם התשובה, שלרוב מפתיעה הרבה יותר מהצפוי. מה באמת מניע אותנו והאם אנו מונעים על ידי דחפים שלעיתים גם לא ניתן לשלוט בהם, או שהרעיונות לבדם מספיקים על מנת שנהיה מודעים? אולם עם השאלה ששילחת ( כמעט שיפוטית הייתי אומר) איך שאלה זו מהדהדת בתוכך? אולי תשתפי בתשובותייך ובנסיונך לשנות ולהיות מודעת יותר? ערב טוב, רם.

urifelsher

New member
אני יכולה להפליג בדוגמאות ובשאלות ל

גם לי חבל,אם יש לך שאלות ונושאים תעלי אותם. אני לפחות אשמח לשמוע עליהם.ובנוגע לתחושות הבטן זה נשמע לי יותר פחד מאשר אינטואיציה. אז יאללה לכי על זה. אור ואהבה אורי מקסימום לא יהיו תגובות,האגו יפגע. האם האגו זה אנחנו???????????

למעלה