חבל גלגל הצלה

zina71955

New member
בנושא גלגל ההצלה לא אמרתי דבר עד עתה, אז זה

הזמן. הסידור אצלי הוא על דעתי בלבד. בצד אחד גלגל לא קשור לסירה שמחובר אליו אור מנצנץ לכשייזרק למים. על ידו מוכן בנפרד חבל של 30 מטר. זה למצב של לילה. בצד שני מיתקן זריקה מהיר של חגור צף עם ריתמת הצלה/הרמה שמחובר אל 50 מטר חבל משתחרר בקיפול שנעשה בקפידה. זה למקרה של יום ולצורך גישת הקפה. מעליו מותקן עוד גלגל הצלה, ללא אור וללא קשירה לסירה. באשר למה בדיוק עושים לא אייחד את הדיבור. מספר התירגולים השונים קטן בהרבה ממספר המקרים/תנאים האפשריים. So each case upon it's own merits ובאשר לאפקט הדומינו או: צרות באות ביחד If anything can go wrong, it will in the worst possible moment. And, it will do so in a series of events זו אחת מהאקסיומות של מורפי

לחדד את מה שמטש כתב - לים נופלים "פתאום" - אחרת ההגדרה היא "קופצים" ולא נופלים. נפילה לים תמיד תהיה לא נוחה משום היבט וכמובן לא מתוכננת - אחרת מי שהוא עתיד ליפול יצטייד בסנפירים ושנורקל. ביאכטה ממוצעת בישראל ובים גלי מעט (ואפילו בשעות היום) אין סיכוי לראות את הנופל וקשה עד מאוד לראות דגל צף בגובה מטר וחצי מעל פני המים. שלא לדבר על גשם ושפריצים. בספק רב כמה יאכטות יכולות בכלל לחזור ולאסוף נופל בים גלי מאוד עם רוח 25K וגלים. אל תיפלו למים.

zina71955

New member
הנושא של MOB הוא מורכב מאוד ולא רק ביכטה אלא

גם באונייה. כמי שחווה אירוע כזה בפתח המערבי של התעלה האנגלית במזג אוויר סוער מאוד, גלים של 10-11 מטר, חשתי וחוויתי היטב את מורכבותו של הנושא ואת הגורל האכזר מחד והגורל המפתיע מאידך. הסיפור כולו בספר הכפפות של הפורום.

d19511

New member
אז מה "הכי טוב"?../images/Emo13.gif

ניראה לי שאין תשובה חד משמעית.הכל "לפי המצב"..... ושלא נישתה מי ים....................

zina71955

New member
אכן, אין תשובה חד משמעית ומי שמלמד את הנושא

בצורה אקסיומטית שוגה שגיאה חמורה. ובאשר לסיפור של פביו למטה. החזרת סירת הצלה אל האונייה היא עניין מורכב לא פחות, למעט ים שקט לחלוטין. אני העברתי פעם פצוע אל אוניית נוסעים בין האיים הקנריים לגיברלטר. את החזרה עשיתי ברוח 7 וגלים של כ 4 מטר. ידעתי שאני חייב להצליח לעשות את ה Hooking במכה ראשונה. חיכיתי יותר מ 10 דקות להזדמנות של רגיעה קלה וזה עבד. לא פשוט למרות שהאונייה נותנת מחסה.

GIARRI FABIO

New member
אדם בים אין דבר כזה

שלום לך כמי שחווה את הנושא מכל כיוון אפשרי, אמנע מלצטט חוקים ותקנות, אלא אציג לך, ולכל מי שקורא, מספר תיאורים, שמאפשרים עצוב ושמירה בזיכרון האישי, תגובה ראשונית, בצמוד לזירת האירוע וסוג כלי השייט המחלץ. לחליפין, אולי הדברים יעוררו ספקות וחשיבה שתקצר ותיעל את התגובה בזמן אירוע:- 1. כלי שייט צריך להיות מנוהל כך שלא יהיה מצב שמאפשר לאדם לפול לים. אחת מההגדרות של "ימאות טובה" היא To be ahead of the ship and the crew, כלומר אתה צריך להיות במצב, שכל ספק מעורר חשיבה והכנת תגובה . היות ובאחד מעיסוקי הימיים הייתי קצין רדיו בצי סוחר, אני מעיד בזה שכ- 99% מהמקרים בהם קבלתי הודעות על "אדם בים", הסתיימו בביטול והפסקת החיפושים משום שהאדם לא נמצא. 2. להלן הנתונים הבסיסיים שמאלצים תגובה מסוימת: א) האם יש אור יום וקשר עין או אין קשר עין ו-/או לילה. אם אין קשר עין, יש לשחרר לים גלגל עם נצנץ מייד במקום שבו נודע על הנפילה, וזה במטרה כפולה, הן למקרה שהנופל יוכל לדעת שמחפשים אחריו והן כציון אתר מקורב להתחלת חיפוש. ב) מצב הים – אם הארכיטקטורה של כלי השייט המחלץ אינה מאפשרת, לפחות לשני אנשים, למשות אדם,שאינו משתף פעולה, במצב הים הנתון, יש לבצע תמרון עם גלגל הצלה קשור, כפי שתואר בדפים האחרונים של הפורום. כאשר הגלים גדולים מחצי אורך גופו של האדם יהיה קשה מאוד או בלתי אפשרי למשות אותו, אפילו עם סירת גומי קטנה. ג) גודל מבנה ואמצעים בכלי השייט – הן סולם צמוד והן סולם גמיש אינם ערובה ליכולת המשיה, אלא אם הים קרוב לחלק, והאדם בכושר פיזי ממוצע. אפודת הצלה מפריעה לפעולת המשיה. ד) מצב האדם שבמים – בהנחה שלעולם אינך יודע בוודאות מה קרה לאדם שנפל, גם אם אתה מכיר אותו ואת כושרו, עדיף להתכונן למקרה שהאדם מוגבל בתנועותיו או חסר הכרה. וזה מוביל לגישה הכוללנית ביותר והיא תמרון עם גלגל קשור. אני באופן אישי תמיד מעדיף להוריד שחיין טוב בלי אפודה עם גלגל, קשור לכלי השייט, קרוב לאדם בים ככל שהים מאפשר, ולמשותם אל המקום הנוח ביותר או לכלי שייט עזר. 3. ההנחיה החשובה ביותר היא – לפעול במהירות המרבית ולקצר ככל האפשר את שהות האדם במים. שום כלל או תקינה לא אמורים לעכב השגת מטרה זו. מצורפות תמונות שצילמתי לאחר שראיתי ימאי שנפל לים תוך הכנת סולם לנתב, מייד לאחר שדיווחתי לגשר, קפצו כל קציני הסיפון לסירת הצלה, ונותרנו רב החובל ואני בגשר. הים היה במצב קרוב לדרגה 4 ותוך דקות אבד קשר עין אך סירת ההצלה הצליחה למשות את הנופל, אך לא עזר כל תמרון, ולא נתן היה להעלות את סירת ההצלה חזרה לאונייה. היינו קרובים לנמל ליסבון כך שהתאפשר להזמין באלחוט את ספינת הנתבים לגרירת סירת ההצלה.

zina71955

New member
האונייה הראשונה שנעצרה בהונולולו בנפול MFC

רב חובלה האחרון תחת שם זה ודגל ישראלי - אברהם גרטי, הביא לי למזכרת את חותמת האנייה אותה אני שומר.

GIARRI FABIO

New member
נסיון שני

התמונה לא יצאה יצא לי להפליג איתו גם עם תלמידים בשנות ה-90

avi saig

New member
מסקר שנערך רוב מקרי האדם בים בכלי שיט קטנים ה

נם של גברים שנפלו מהירכתיים.... אני חושב שהסיבה ברורה לתשומת ליבכם

זה די נכון. בזמנו פרסמתי תמצית של סקר בנושא. זה קורה בעיקר בארצות קרות ששותים יחסית הרבה בירה.

למעלה