חבל גלגל הצלה

חבל גלגל הצלה

שלום. משהו יכול להגיד מה הנכון לגבי כשירת חבל של גלגל הצלה. אם קושרים לסירה, אז הגלגל יגרר בתמרון חזרה לאסוף את האדם שבים, והגלגל אלול להתרחק מהאדם בים. אם לא קושרים לסירה אז מה עושה האדם בים עם הגלגל שמצידו השני לא קשור לכלום. ראיתי גלגל הצלה עם חבל שבצידו השני גם מצוף קטן, הסירה שחוזרת לאדם בים יכולה לתפוס את המצוף הקטן ולמשוך את האדם בים. תודה.

ראיתי פעם הסבר שבו גלגל ההצלה קשור מהירכתיים,

הסירה מבצעת סיבובים סביב האדם בים, גלגל ההצלה הקשור מאחור עוקב אחר הסירה ומבצע סיבוב בעל רדיוס קטן יותר עד כדי כמעט סיבוב במקום, ולמעשה מסתובב/חולף ליד האדם בים. כמובן שהתמרון יוצא מתוך הנחה שלניצול יש כוח לתפוס בגלגל.

אני מניח את הגלגל ליד הגה ימין לא קשור

ולא מחובר בחבל לסירה. בתדריך לפני הפלגה אני מסביר לצוות כי במקרה של MOB יש לבצע 5 פעולות בו זמנית : 1. לזרוק גלגל הצלה לים ( האדם שבמים יוכל לשחות אליו עד שהסירה תתמרן ותגיע אליו ). 2. לצעוק בקול רם לצוות " אדם בים " . 3. ללחוץ על כפתור MOB בפלוטר 4. לשמור על קשר עין עם האדם שבים 5. לתמרן את הסירה לכיוון האדם שבים ( בהפלגת מפרשים , להניע מייד מנוע ) איסוף האדם שבים ייעשה בהתאם לתנאים ובעזרת גלגל הצלה קשור לחבל + גאנץ' + חבל ארוך צף שלא נשתה מי ים אורי

המצב הטוב ביותר

שלום. לאחר לימוד הנושא באינטרנט, קריאת מאמרים כתובים ושיחות עם בעלי נסיון, הגעתי למסכנה הבאה: 1) 2 גלגלי. 2) לשני גלגלי ההצלה מחובר בצמוד (עם חבל קצר של כחצי מטר) פנס הנדלק מעצמו. 3) לשני גלגלי הצלה חבל צף של כ 30 מטר. 4) צידו השני של חבר בגלגל אחד יהיה קשור לסירה כדי לאפשר איסוף האדם בשיטת "האיסוף הסיבובי". 5) צידו השני של החבל בגלגל השני יהיה בעל מצוף עם עוגן צף קטן להקטנת הגרר כדי לאפשר איסופו עם גנץ ומשיכת האדם שמחזיק את הגלגל לסירה. את הגלגל הראשון אשתמש בים רגוע עם אדם שיודע/יכול להחזיק את עצמו צף עד האיסוף. את הגלגל השני אשתמש בים סוער או/ו בלילה או/ו האדם לא יכול/מסוגל להמתין עד התמרון חזרה. מה דעתכם למסכנות שלי לנושא חשוב זה ? תודה למי שפנה אלי טלפונית לייעץ. מכל מלמדי השכלתי.

1שריל

New member
המצב הטוב ביותר שלא יהיה "אדם בים"

בקצרה אפשרית- מצטרף לדברי כריש עדין– בכל מיקרה של אדם בים בין אם ראית אותו נופל ובין אם רק שמעת צעקה/אחר – יש מעבר לפעולות שציינו שגם להם סדר חשיבות – ראשון לזרוק מידית את גלגל/פרסת ההצלה שאליו מחובר נצנץ/פנס הפוך – הגלגל/פרסה ללא חבל /ללא חיבור לכלי שייט - אם תתעקש עם עוגנון צף קטן – כדי לסמן דגל/נקודה שממנה כביכול מתחיל אירוע של אדם בים- אם הוא בסביבה יגיע ל - אם לא יש לך נקודת יחוס להתחיל במספר סגנונות של חיפוש- כל אחד לפי הדרך והצורה בה הוא למד לעשות זאת (יש כמה) – גלגל הצלה קשור לחבל נעשה כשאתה בקרבת האדם בים ומבצע את תמרון העלתו לסירה , וגם לענין זה יש מספר סגנונות – החשוב ביותר זה איתור מיקום האדם וקשר עין איתו אין טעם לסחוב אחריך גלגל הצלה קשור כשאתה במנווריג של חיפוש. כשתגיע לאחר סיבוב לגלגל/פרסה אתה יכול לאוספו חזרה – אמור להיות בסביבת ה mob שדאגת להכניס- ועם האדם אוחז בו כבר זה נחמד אם לא תתחיל לחפש – 2 פרסות ההצלה +פנס אצלנו נמצאים בירכתיים מוכנים במתקן השליפה יעודי (כשיוצאים לחו"ל) – לא לשכוח טיפול באדם הנאסף וביטול מצב mob הכתוב לעיל על דעתי בלבד וכך גם אני נוהג בתרגול השנתי(כמעט) -

Efraim

New member
שתי נקודות של שיפור במערכת

לגלגל החופשי (זה שלא קשור לספינה) רצוי להוסיף מוט סימון "אדם בים" שמורכב ממוט ודגל שיאפשר זהוי טוב יותר של הגלגל גם מהספינה וגם זיהוי בידי האדם שנפל שיוכל לשחות אל המוט ולמצא את הגלגל שמחובר אליו. (המוט משפר זיהוי בים גלי) רצוי שלספינה יהיה מתקן שמאפשר הרמה של אדם מהים ללא שימוש בסולם שזה עלול להיות בעיתי בים גלי או כאשר האדם נפגע בזמן הנפילה ולא מסוגל לטפס בכוחות עצמו על עליזה אני משתמש בעוגן סערה להרמה של אדם מהים. ראה ציור והסבר בתחתית הדף.

Efraim

New member
שמח לענות שלא היה שום מקרה שאפילו התקרב למצב

של סכנת נפילה מעליזה. (יש להניח שהגודל שלה שאיפשר להרכיב מעקה גבוה, מוצק, ויציב שיפר את המצב.) אני חייב לכתוב שזה לא שינה את המוכנות שלנו מבחינת נוהלי בטיחות שכללו שימוש במיתרי קשירה לכל מצב שבו יש רק אחראי משמרת אחד - רוב משמרות הלילה. שליטה מלאה על המפרשים מהקוקפיט ללא צורך לעזוב אותו במצבים של מזג אויר בעיתי וכמובן קיום עמדת הגוי פנימית שמאפשרת משמרת פנימית ללא כל סכנה לנפילה למים. למרות הכתוב למעלה לא חסכנו באמצעי בטיחות וכאמור יש גם 4 גלגלי הצלה, מוט עם דגל לסימון, ויכולת להרים אדם חסר הכרה מהים. בעתיד אני מתכנן תספת של אמצעי עזר אלקטרונים להזעקה של אדם במים וזיהוי מקום האדם במים בעזרת מערכת AIS על הספינה. אם יש שאלות נוספות אשמח להרחיב.

lunatick

New member
משתתף בשמחתך כמובן

ובשמחתם של כולנו שלא עברנו את הטראומה של אדם בים. המקרה האחרון שזכור לי של הקפטן ששט עם בנו בן ה13 בתעלה האנגלית ונגמר באסון. מקרה נוסף שפורסם במהלך מרוץ סביב העולם נפל מהסירה המובילה משתתף שנשא עליו PLB דבר שאיפשר לחבריו להגיע אליו אולם הוא היה כבר ללא רוח חיים. מה שצרם לי במקרה הזה שהסירה זכתה בגביע כשלדעתי היא נפסלה. כולנו מודעים לסכנה שבנפילת אדם למים, אני חושב גם שכולנו יודעים שבים כמו שהיה היום אף אחד לא נופל למים. בים גבוהה בלילה אדם יחיד במשמרת ויש לנו חומר למחשבה. אני מרגיש שהסירה שלי בטוחה יותר מרבות אחרות המעקה מצינור קשיח וההנחיות שאיש לא יוצא מהקוקפיט כשאין עוד מישהוא ער. כמו כן מומלץ לזרוק למים כל מה שצף דלים מיכלי מים ריקים מזרונים. כמובן בתנאי שהנפילה מובחנת מיד. יואב

Efraim

New member
שלחתי לך מסר עם סיפור טוב

מקווה שתהנה. אנחנו פגשנו את ביל 8 שנים לאחר המקרה (שייט בודד, ים שקט יחסית, עלה לסיפון להתרחץ, נפל על המעקה, כבל נקרע, נפל למים, שחה 9 מיל ימי ליבשה, לאחר מספר ימים ניצל, הספינה אבדה לאחר שהתרסקה.) כמו שכתבו פה אחרים - אל תיפול למים!

zina71955

New member
לעניין המעקה

לאחרונה החלפתי את כל מערכת הריילינג בחדשה. גובה עמודי המעקה החדשים הוא 80 ס"מ. הגובה הסטנדרטי ביכטות נמוך מאוד לטעמי מטעמי בטיחות ואין ספק שהוא אחד הגורמים למצבים המאפשרים נפילת אדם מעבר לדופן. למיטב ידיעתי אין כלל סטנדרד בחוק למינימום גובה בכלי שייט קטנים אלא אם הם נבנים על פי קריטריונים של חברת סיווג, וגם שם לא תמיד. ראה GL/בווריה בנושא זה. ואם יש תקנות של חברות סיווג ליכטות לגובה הסטנדרטי הקיים, הן שגויות לדעתי. התקנות באוניות הן מינימום 90 ס"מ.

BOBO94

New member
שאלה

מדוע בכל היכטות עמודי הריילינג מחוברים בכבלים ולא במשהוא יותר מוצק כגון צינורות, ואז המעקה יהיה יותר יציב וגם יותר בטיחותי מבחינת נפילת אדם לים.

zina71955

New member
מקום התורפה של עמודי המעקה

הוא בחיבורם התחתון לסיפון (כולל מרותכים לגוף מתכת). אם החיבור הזה קשיח ועמיד לאורך ימים כבל מתוח כראוי עונה על כל הדרישות הבטיחותיות. אם הוא לא קשיח לאורך ימים גם חיבורי צינורות כמעקה לא יצלחו.

ההבדל בין צינורות לכבל הוא שצינור מחלק את

העומס על מספר עמודים ואילו במקרה של כבל מספיק קריסה של עמוד אחד כדי ליפול למים.

Efraim

New member
יש להניח שהסיבה היא כלכלית (מחיר ופשטות)

ראה בצילום של עליזה (נלקח בפפואה גוינאה החדשה) המעקה מסיבי ומסוגל לעצור אל אדם כיוון שהוא גם גבוה (90 ס"מ מגיע כמעט למותניים של אדם בוגר - אולי אבא שלי זכר את האוניות שהוא עבד עליהם כשהיה צעיר) וגם מסיבי - בנוי מצינור נירוסטה בקוטר גדול שאבא לחץ והפך אותו לאליפטי דבר שהוסיף לו חוזק והתנגדות ללחץ כלפי חוץ.

Match

New member
אפקט הדומינו (או: צרות באות ביחד)

הכל נחמד וטוב ויפה בתירגול בים שקט מול המרינה. אבל זה שייפול בוודאי לא ייתחשב ויש להניח שיעשה זאת בים גלי ובחשכה מוחלטת. ואז בתגובה מהירה של זריקת גלגל, הדלקת מנוע והתקרבות חזרה למוצל - סיכוי גדול מאד להסתבך עם חבל במדחף. והיו כבר דברים מעולם. ( הייתרון : יש כבר בן אדם במיים שיכול לצלול למדחף.... ) לטעמי : או בלי חבל בכלל (חצי מטר לא נחשב), או כפי שהציע אפריים - עם מוט סימון בולט בקצה החבל. בלי חבל בכלל מבחינתי זה עדיף, ובגישה צריך להכין חבל לזרוק לנופל (שיתפוס וימשוך) ואם הוא לא בהכרה, רצוי שחיין שיקפוץ אליו למיים. הוא כבר כן צריך להיות קשור. וכמו שנאמר כבר לפני - מאד חשוב איך מעלים אותו לסירה, לא טריווייאלי אם הסירה לא בנויה לזה או אם לא מתכוננים.

למעלה