חבלים עבים.

kontanta

New member
חבלים עבים.

שלום חברים.
אנסה את מזלי כאן, אני מחפש חבלים ארוכים ועבים
(לפחות 5 מ׳) מהסוג שנוהגים לקשור איתם סירות/סוסים/טרקטורים.

אם יש למישהו חבלים ישנים כאלו שהוא יכול לתת או אם מישהו יכול לכוון אותי אני מאוד אודה לו.

תודה לכולם.

kontanta

New member
היאכטה טבעה

עכשיו שיש לי את תשומת ליבכם, אשמח לעזרה בנושא הנ״ל.

Efraim

New member
ידידי המחפש תשומת לב (וחבלי קשירה)

הבעיה היא לא דווקה בחוסר תשומת לב אלא בבקשה שלך.
כתבת: אני מחפש חבלים ארוכים ועבים (לפחות 5 מ׳) מהסוג שנוהגים לקשור איתם סירות/סוסים/טרקטורים.

יש להניח שתורת היחסות עובדת גם בפורום ולכן רצוי שתגדיר יותר טוב את העובי (5 מטר זה לא) והאורך (חושב שהתכוונת ל 5 מטר?!) עובי חבלי הקשירה של ספינות בגודל ומשקל ממוצע הם בן 10 מ"מ ל2.5 מ"מ בדרך כלל. אורכם יכל להגיע גם ל10 ו15 מטר. כמובן שהם מותאמים לאורך הסירה ומשקלה.

המהדרין היו מבקשים פשוט שתכתוב לנו מה המטרה שאתה נזקק לתרומה חינמית זו ואולי נבין גם מה העומס הנדרש מהחבל. (רמז יש סוגים רבים של חבלים לשימוש על ספינות וההבדלים הם לא רק בגלל עובי ואורך אלא עומס עבודה ועומס קריעה.)

אני לא בקי בסוג החבלים שמשמשים לקשירת סוסים ואפילו לא שמעתי שטרקטורים מחייבים בקשירה (חשבתי שכשעוצרים אותם הם לא מנסים לברוח כמו סוסים) אז שמישהו אחר ירחיב את היריעה בענייני סוסים וטרקטורים...

תשובה מהירה לבקשה: לצערי אין לי חבלי רתיקה מיותרים לת לך.אבל אם תשוטט ברציפים סביר שבשיחה עם בעלי ספינות מישהו ימצא חבל מתאים שאינו בשימוש.

בהצלחה!

kontanta

New member
קודם כל תודה על ההתייחסות.

ה5 מטר התייחס מן הסתם לאורך המינימלי.
העובי- כמה שיותר עבה אך שכף יד של אדם מבוגר תוכל להקיף אותו.

המטרה- חלק מתוכנית אימונים חינמית ונסיונית לנוער לפני גיוס.
כך שאין תקציב בכלל. הכל מהכיס האישי.

האופן- אימון פונקציונלי (קרוספיט) רחב מטרה.
http://www.youtube.com/watch?v=B5KFuTlTap4&feature=youtube_gdata_player

יש 10 ו15 מטר? אפילו יותר טוב.

Efraim

New member
שיפור של העצה הקודמת

חבל לשימוש זה יהיה בקוטר של 25 עד 30 מ"מ וחבלים כאלו הם של ספינות גדולות (יכתות ענק, ספינות דייג או גוררות מסחריות) לא בדיוק הקהל של הפורום פה. מציע לך לטייל לנמל חיפה, מעגן שביט - החלק של הדייגים או נמל אשדוד. שם יכל להיות שתמצא חבלים משומשים.

לדעתי יהיה קשה למצא חבלים מתאימים (חינמיים) מכיון שכאשר החבל עדיין שמיש אף אחד לא יתן לך אותו כיון שהוא יקר. כאשר הוא בעייתי ללא שימוש, זורקים אותו לאשפה והיא מתפנה מהר מאוד כלומר הסיכוי שלך להגיע בתיזמון הנכון הוא נמוך.

השיפור היחידי לעצה הקודמת היא לנסות להתקשר למשרדי הנמלים, לדבר עם מפעילי הגוררות, ולנסות להבין אם יש להם חבלים שהם מתכננים לזרוק בעתיד הקרוב.

בהצלחה!

mensohn19

New member
באם יש לך קשר למזבלת בסיס פלמחים (כלומר אם

אתה או מישהו אחר שיכול להגיע לשם ) מדי פעם ניתן לצצוא שם חבלים עבים שיצאו מכלל שימוש

kontanta

New member
תודה רבה על העצות השימושיות

אנסה את שתיהן.
חג שמח ושנה פוריה.

d19511

New member
תנסה בחנויות "רגילות" לחומרי בניין..שם מוכרים

לא יקרים יחסית מניילון וחזקים מאוד..מעריך ב3-4 שקל למטר.
וניראים כמו אלה שמתשמשים בסירות....

למעלה