חבישת פאות!!! עזרה

yael200

New member
חבישת פאות!!! עזרה

רציתי את עזרתכם בתור מקורבים על מנת להבין כצד מסבירות לעצמן הנשים את חבישת הפאה או לחילופין גריבת גרבי נילון. לפי מיטב הבנתי אחרי הנישואין האשה מכסה את ראשה כדי לא למשוך תשומת לב היות והיא כבר אשת איש. די ברור שחבישת פאה לא עוזרת בתחום זה. אם כך כיצד מסבירות הנשים לעצמן... או לאחרים כאשר בעצם הן מוציאות את רוח החוק מהחוק. האם מישהו מכם אי פעם שאל את אמו או אחותו לגבי כך?

ברוריה2

New member
בוקר טוב

חבישת הפאה או כיסוי ראש אינו בא על מנת שלא למשוך תשומת לב אלא משום שאסור לאשה לגלות את שיער ראשה (או כל שיער אחר: "שער באשה ערוה"). הסיבה היא שיצאו נגד חבישת פיאות היא משום "מרעית עין" כי יש היום פאות כ"כ משכנעות שניתן לטעות ולחשוב שזהו שיער אמיתיוחס וחלילה יבואו לחשוב שהאשה פרוצה ר"ל.

yael200

New member
חבישת פאות - המשך

אז למה מכסים את הראש רק אחרי החתונה? עד הנישואים שער באשה לא ערווה???????

ברוריה2

New member
אשה אשת איש

מדובר על אשת איש שהיא קנין של בעלה. אגב, לו ולשאר הגברים הקרובים מדרגה ראשונה מותר לראות את שיער ראשה (אח, אבא, בן) אני מקווה שזכרוני לא מטעה אותי ושאני לא סתם מגבבת שטויות. אם כן, אז יש לנו פה ציבור מלומדים שלם שיעמיד אותי על טעותי.

MAYA20

New member
אולי זה בגלל

שביהדות זה הרבה יותר חמור לשכב עם נשואה מאשר רווקה

ההלכה מאובנת

זו דוגמא מצויינת לעובדה שההלכה, (היום, חי אדר, היום) היא מאובנת ולא מסוגלת לשינויים, ולכן היא נשמרת ברמה הטכנית. המשמעות היא, שהחובה לכסות שיער, נקבע כדי שאשה נשואה לא תגרום לגבר זר לחשוב עליה בשום הקשר אינטימי, אז עדיין לא היו פאות, ולכן מבחינה טכנית, אשה שהפאה שלה עשויה משער טבעי (של מישהיא אחרת) ולכן היא פי כמה יותר מושכת ואטרקטיבית עם הפאה, לא משנה את המצב הטכני, שהיא מסתירה את שיערה הטבעי. הנשים בחיינו שלובשות פאה, מודעות לעובדה הזו ומנצלות את זה כדי להיראות יותר יפה, (1200$ שווה?)

חיקה

New member
אף לא הבנתי את זה

שאישה הרי צריכה ליהיות יפה לבעל.אז בבית היא לובשת סמרטוטים

חיקה

New member
המשך.במחילה.וברחוב היא מתגנדרת

עם פאות קסטם וכו.איפה הצניעות הצביעות הדתית

yael200

New member
אם כך, כיצד מסבירות הנשים

את חבישת הפאה, הרי ה"כאילו" כל כך גלוי לעין. הן מוכרחות למצוא או להמציא לכך צידוק, מהו? האם מישהו כאן שאל את אשתו, אמו או בתו ושמע מהם "תירוץ" רציני ובעל משמעות?

חי אדר

New member
על חבישת פאה

הנחה שגויה שנתאזרחה בציבור הדתי והחילוני, כי חבישת פאה הינה כדי שלא תימשוך גברים. טעם זה הוא פרי המצאה של אחרונים. ביסוד ההלכה כיסוי ראש הינו גם לנשים רוקות. וכלשון הרמב"ם " לא יצאו בנות ישראל מגולות ראש". אלא שבאישה נשואה החמירו יותר. מכל מקום, אין זה משום מראית עין, אלא מטעם כיסוי ראש, בדיוק כמו שגברים הולכים עם כיסוי ראש. במקורות ההלכה, מובא כי פאה נועדה לנשים שהיו עם שער מדולדל, ולא יכלו לקלוע אותו. על מנת שלא ירגישו באי נוחות לילך ביחוצות עיר כשהן עם שער מקריח, נהגו לשים פאה על ראשן. היום משום מה, התגבשה דעה כאילו הפאה היא מחשש למשיכת גברים, אולם בדיקת המקורות מזימה טעמים אלו. מכאן, שלא קיימת בכלל שאלה על ההלכה, אלא על בני אדם שהקפיאו את ההלכה.

דידית

New member
בדיוק חי אדר!

פיאה היא לא באה לשם צניעות! יש חיוב של צניעות לאישה אבל הוא לא פציפי על שיער בעיקרון כתוב "שיער באישה ערוה הוא" אסור לראות לה את השיער זה עיקרון. אבל זה לא עיקרון שבא לאמר כסי את ראשך ברעלה. לאישה גם לפי ההלכה מותר להראות יפה ומזה שנים שנשים הולכות עם פיאות (למעט הזרם הספרדי שגם לזה יש סיבה) ברור שההלכה לא מתירה ללכת בצורה לא צנועה עם הפיאה אבל זה לא קשור לפיאה עצמה אלא לכל צורת הלבוש. דידית.

yael200

New member
דידית, אני חוזרת על שאלתי

אם כך מדוע רק נשים נשואות? האם השער שך אשה רווקה הוא לא ערווה? האם זה לא ברור שכוונת הפסוק שער באשה ערווה הוא הרצון לגרום לאשה נשואה לשמור על צניעות ולא למשוך תשומת לב? אני מנסה לעמוד על מהות המצווה, כלומר מה עומד מאחורי כיסוי הראש לאשה נשואה ועדיין לא קיבלתי תשובה אחת מספקת......

דידית

New member
סמרטוט על הראש

תראי יעל צריך לעשות הפרדה. מה המצב האידיאלי ומה קורה באמת. המצב האידיאלי מצד ההלכה זה שאישה נשואה תכסה את שערה יש לזה סיבות רבות ולא רק צניעותיות. חי אדר אמר שלא תתבישנה נשים אחרות שיש להן שיער פגום והקלו בבחורת אני חושבת שזה כדי להבדיל ולסמן אישה נשואה שהיא שיכת לבעלה והיא לא רוקה. המצב המצוי שזה התפתח לשוק רציני וכמו שאמרו יש קומבינות היום. והפיאות יותר מושכות משיער. מה גם שזה בעיה כי אישה שרוצה להראות טוב לא רוצה ללכת עם פיאה לא יפה ומצד שני אמנם הפיאה יפה יותר מהשיער שלה אבל היא לא יכולה להוריד אותה כי היא לא תרצה ללכת עם שיער. לכן באמת הרבה רבנים אוסרים לבישת פיאות. אני אישית חושבת שלאישה מותר להראות טוב וגם אישה דתיה צריכה להיות יפה ומטופחת ולא עם איזה סמרטוט על הראש. אם תרצי עוד פרטים (רק אל תגידי לי שאת עושה על זה עבודת מחקר) אני יכולה לברר לך יותר. דידית.

חי אדר

New member
לא רק נשואות

כפי שציינתי בהודעתי, חיוב כיסוי ראש אינו רק לנשים נשואות. אולם ייתכן והקפידו דווקא על נשים נשואות, הואיל ולגביהן יש נפקות מבחינת ההשלכות שבמערכת היחסים בינה לבין בן זוגה, מה שאין כן לגבי רוקות.

למעלה