חבילה (לא!) הגיעה

גרשונוב

New member
חבילה (לא!) הגיעה

שלום לכולם.
לפני כחודש הזמנתי פריט באיביי ולדברי המוכר, האוסטרלי, הוא נשלח לכיווני. בטמטומי לא ביקשתי לשלוח בדואר רשום.
עכשיו עברו כשבועיים לאחר תאריך המסירה האחרון, והחבילה לא באופק.
רציתי לדעת על מי נופלת האחריות במידה והחבילה לא מגיעה?
האם יש לכך חוקים, או שהחזר כספי כפוף לרצון הטוב של המוכר?
כדאי לפנות לאיביי בנושא?

אני חייב לציין שמדובר בפריט אספנות, כך שאין אפשרות לקבל מוצר חלופי.

כל טיפ יתקבל בברכה.
תודה

shayki2

New member
הייתי מציע לחכות עוד קצת

כמה זמן עבר מאז שהמוצר נשלח? לדואר רגיל לוקח זמן להגיע לארץ, במיוחד מאוסטרליה, חכה עוד שבוע, אם עדיין לא יגיע תשלח הודעה למוכר שזה לא הגיע, ואם הוא לא יגיב או יתנער מאחריות תפתח תביעה.

גרשונוב

New member
תודה רבה. מהזמן שהמוצר נשלח עבר חודש וקצת.

אני משער שהסיכוי של המשלוח להגיע אלי הוא כבר די קלוש.
השאלה היא האם לאיביי יש חוקים נוקשים בנוגע לאחריות, או שכל מוכר מתנהג לפי דעתו ומצפונו?

אני שואל באופן עקרוני. כי במקרה הספציפי, לא אכפת לי לחלוק איתו את העלות. שזאת תהיה בעיה של שנינו.

אהבתי את הגישה ההוגנת. גם אני נוהג ככה

כשעולות בעיות שלא נגרמו ברשלנות. (אני מדבר על לחלוק חצי חצי)

francolana

New member
המוכר אחראי עד לרגע המסירה

המוכר אחראי להגעת המשלוח. אתה ממש לא חייב לשלם אקסטרה על משלוח רשום. יש לאיביי חוקים ברורים וברגע שהמוצר לא הגיע אתה פותח קייס ומקבל את כספך בחזרה. אין שום צורך (ואין שום קשר להגינות כאן!) שתישא בעלות כלשהי. במידה והמוצר יגיע לאחר שקיבלת החזר אתה יכול להעביר לו את מלוא הסכום דרך פייפאל (וכאן נכנסת לתמונה ההגינות)

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, ממש לא קלוש; מאוסטרליה לוקח זמן רב ואין לך מה למהר

כמעט הכול מגיע בסופו של דבר, נדרשת רק המתנה בסבלנות.
מבחינת נוהלי איביי יש לך 30 יום מהתאריך האחרון המשוער להגעת המוצר כדי לפתוח תיק, אז יש לך כשבועיים, אני מבינה. חכה עוד עשרה ימים ואם לא יגיע, פתח תיק.
&nbsp
אגב, בפייפל (אם שילמת בפייפל, כמובן) יש לך 180 יום מתאריך התשלום, כך שאתה אפילו מכוסה לתקופה ארוכה יותר.
&nbsp
אם המוצר לא הגיע המוכר מחויב להחזיר לך 100% מהתשלום, זו האחריות המלאה שלו, לא שלך (אח"כ הוא יוכל אולי לקבל פיצוי מול הדואר שלו על כך שהחבילה לא הגיעה, אבל זה כבר לא עניין שלך).
&nbsp
לסיכום, אתה מכוסה ומגובה לחלוטין, יש לך עוד זמן ויש סיכוי שהמוצר יגיע. אל ייאוש.

גרשונוב

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת והמרגיעה.

הסיכוי לקבל את החבילה משמח אותי עוד יותר מההחזר הכספי.
לא היו לי עד עכשיו שום בעיות מיוחדות עם דואר ישראל פרט לעיכובים קלים. העיכוב הנוכחי לא מייאש, הוא רק מזכיר את היתרונות של משלוח רשום.
שוב תודה.

למעלה