חבוטה ולבוטה

אורמור

New member
חבוטה ולבוטה

לא כמו ערבה.. אבל מוצאת עצמי משתמשת לא מעט במילים הנ"ל במקום להגיד מתחבטת, או מתלבטת, נוהגת להשמש בצמד הנ"ל, בנוסף גנבתי מספנסר ג'ונסון גם את חיבוט וליבוט ואני עושה בהם שימושים מגוונים, (חיבוט וליבוט היו צמד עכברונים לבטנים בספרו-"מי הזיז את הגבינה שלי" <לאלו שלא נתקלו בספר הזה> ) האם נטלתי לעצמי חרות של משוררים או יש גם ביסוס חוקי לשימוש הזה, (ואל תשלחו אותי לאקדמיה ללשון כי אתם אני מסוכסכת מקדמת דנא, או ליתר דיוק מאז שהחליטו להוסיף י' לאמא לי היתה אמא בלי י' עוד מימי דנה קמה ורמה נמה, אז מה פתאום שלבת שלי תהייה אימא <<------כזו? רק כי הם החליטו?..מי אימא שלה?..אני או הם?..
) בתודה המקשה על הדרשנים אור

אטיוד5

Active member
יש לכם סוציאלית בישוב שלך?

כי אם את חבוטה, מישהו חובט בך, ואז ברצוני להכיר את הסוציאלית הסביבתית שלכם ולדבר איתה, שתשלח את שוטרי המרחב לצ'כונה כדי ללכוד את החבטן. ובקשר ללבוטה - זה כבר הרבה מעבר לכוחותי.

אורמור

New member
הצוציאלית ואנוכי...

נועצנו עם ספיר (ההוא הכחול הגדול בהוצאת איתאב מה קורים אותו מילון) בעניין חבטות.. והוא בטובו הרב מגדיר התחבטות כ-"התייסרות, פרפור, מאמץ להשיג דבר –מה, הכרוך בקשים," הוא לא אמר כלום על זאפטות, נאגרות, ראסיות, והפוכות..אז הצוציאלית הלכה הביתה.. (אז חבוטה זה מיוסרת, מפרפרת, שקועה במאמץ..) הבטן לוחשת לי שאפשר מה אומרים המומחים? הצוציאלית הלכה הביתה.. ואני נשארתי חבוטה ולבוטה באותה סוגיה.. אגב לעתים אני גם דהומה, יש פותר? אור

אטיוד5

Active member
מה ענין חבוטה להתחבטות??

אם את עלומה מישהו התעלם ממך? או שהתעלמת עם עצמך? אם את סגורה מישהו הסתגר איתך? או שהסתגרת עם עצמך? הביניינים לא מתאימים. בינוני פעול אין לו הוראה של בנין התפעל. לפיכך, חבוטה זאת אחת שחובטים בה, כמו שסגורה זאת אחת שסוגרים אותה (דלת למשל) וכו'.

אורמור

New member
לא מתמצאת בתורת הביניינים

אבל דווקא בדוגמאות שלך מצאתי סתירה לטענה, דמות עלומה, זה בעברית...(כזו שאינה ידועה ) "סגורה" גם יש לה שימוש, אבל אולי זה סלנג "אני סגורה" על הנושא, דהיינו בטוחה, נחרצת. לא קניתי.. יש עוד הצעות למכרז?

אטיוד5

Active member
גם בלי להבין בביניין

את יכולה להיות טפסנית או תפסנית. מה בדיוק לא קנית? גם הדוגמא שהבאת - אני סגורה על ... - אין לה ולא כלום עם הסתגרות. הקשר בין המילים (סגורה והסתגרות) האלה הוא רק עקיף - דרך משמעות השורש. וכך העלומה - מה לה ולהתעלמות? הרי התעלמות היא לא אי-ידיעה. וכך אין ללקוחה כלום עם התלקחות. וכך אין ללבוטה כלום עם התלבטות. וכו'. רק השורש אותו שורש - ולכן לפעמים המשמעות דומה. כלומר, בנקל תמצאי קשר בין המילים בשתי הצורות. אבל זה הכל. למשל - אם את מתלבשת את נהיית לבושה. אבל אם את מתחבטת את לא נהיית חבוטה! לכל היותר אם חובטים בך בבית, ואת חבוטה, או אז את יכולה להתחבט בשאלה אם לעזוב אותו.

adi1979

New member
התוודעות ותגובה

קודם כל, הרשו לי להציג עצמי בפורום הנ"ל- הצצתי ונפגעתי.. (כל נושא הקשור בשפה העברית ובתרבות מרתק אותי.. אפילו נרשמתי ללימודי לשון עברית באוניברסיטה לשנה הבאה). בקשר לאמא- אימא: לכל משתמשי מעבד התמלילים וורד ואפשרות האיות, האם הבחנתם בתיקונים שהתוכנה מציעה? הייתה במקום היתה, אימא במקום אמא, וישנם עוד שאינני מצליח להיזכר כרגע.. שערורייה! אני קורא להפיכה! שבוע טוב... עדי

flychuckle

New member
Word צודק

על פי כללי הכתיב חסר הניקוד, Word צודק - אימא הוא הכתיב הנכון - מה לעשות...

batcheni

New member
עזבו אותי מWORDצודק,

או כמו שאור אמרה - אני אמא שלה (ולא אימא) !

אורמור

New member
מילא -WORD

אבל האקדמיה מתעקשת... אפילו הצעתי בדיקת רקמות.. ולא עזר..
אור

למעלה