חארטה קאמינוס

כיטרה

New member
חארטה קאמינוס

הייתי אתמול בהופעה של קומפאס- cuatro caminos היה ממשה זוועה. ההופעה נמשכה שעה ורבע. יחיאל הביא את ה- lester devo שלו. במקום זמר פלמנקו - היתה הקלטה יחד עם המוזיקה במערכה השניה. בשאר ההופעה היה חליל במקום זמר אותנטי. נתן כנראה למדה איזה שתיים או שלוש טריקים חדשים ובעצם חזרה עליהם כל ההופעה. ההופעה בעצם היתה שלה לבד. שלושת זוגות הרקדנים - סתם מילאו זמן כדי לתת למיכל להחליף בגדים בין הופעה להופעה. וזה לא מה שנכתב בכל הפרסומים של המופע. מי שראה את ההופעה יכול היה לחשוב שפלמנקו הוא רקדנית אחת שכל השאר יושבים ועושים פאלמאס. לשבת ולעשות פאלמאס גם אני יכול... בקיצור הופעה ישראלית במובן הרע של המילה. ועוד יחיאל מעז ללכלך ולהגיד שפואגו לא נותנים פלמנקו אותנטי.

Lunares

New member
Cuatro Caminos?????!!!!!!!!!

האם זה על משקל " A CUATRO VOCES" של אוה לה ירבבואנה מהביאנל האחרונה??

כיטרה

New member
ארבע פרשיות דרכים

הצטלבויות... ארבע גישות. ארבעה סוגי פלמנקו cuatro caminos

sam30

New member
לדעתי, מיכל נתן היא רקדנית בחסד

עליון. לא הייתי במופע אתמול, שמעתי רק תגובות. אני מכירה וראיתי את העבודות הקודמות של הלהקה, ומאוד אהבתי אותן, את הראש, את הסגנון, את הייחוד. אני לא יכולה לשפוט את המופע של אתמול, אבל בכל זאת אני חושבת שלהגדיר את רמת הריקוד והיכולת המדהימה של מיכל נתן לשניים שלושה טריקים חדשים, זאת הגדרה מאוד לא הולמת למי שהיא כיום אחת הרקדניות הבולטות והמוכשרות ביותר שיש בישראל. כידידת להקה שעוקבת אחרי מיכל והלהקה כבר מספר שנים, אני חושבת שהחומרים של הלהקה נהדרים ואינם מביישים ולו במעט את מה שאפשר לראות בספרד. חוץ מזה, בפלמנקו האמיתי מאוד מקובל שרקדנית אחת רוקדת והאחרים עושים פאלמאס.. אז מה רע עם זה קורה גם פה?

Lunares

New member
קצת נסחפת

עם הסופרלטיבים- אולי את צריכה לראות יותר ריקוד וגם ליסוע לספרד כדי שתוכלי להשוות. חוץ מזה גם רקדנים גדולים שולפים טריקים מידי פעם לא תמיד שורה המוזה ולא תמיד כל ניסיון מצליח- מותר רצוי ואפשר להיכשל גדולים כקטנים. כבר ראיתי אמנים באמת הרבה יותר גדולים שעולים לבמה או למוזיאון ומחרטטים- זה קורה- תמיד אפשר לומר שהיתה כאן אמירה...נו שויין

אז מה אתם אומרים?

שאבטל את הרעיון לא ללכת למופע החדש? כל כך כבר בניתי על זה.. :( אולי בכל אני אהנה ? וואף אינדיד, מה אעשהה...

כיטרה

New member
הבהרה

lester devoe הוא אדם שבונה גיטרות luthier חי ועובד בארה"ב. אני לא אמרתי שזה טוב או לא טוב. רק ציינתי עובדות. יכלו לא להטעות את האנשים וציין שבעצם רק מיכל תרקוד כל ההופעה ולא לשווק את זה כשלושה זוגות של רקדנים ציטוט "בפעם הראשונה בישראל גברים רוקדים פלמנקו" - כשבעצם זה שעה הופעה של מיכל ואולי 10 דקות כולל סולו בן 5 דקות של יחיאל - של השאר. מי שרוצה ללכת שילך - רק תדעו זו הופעה נטו של מיכל לבד. השאר סתם מופיעים בזמן שהיא מחליפה בגדים.

Zidan de Toledo

New member
אני לא הייתי

אבל בספרדית יש משפט שאומר en gustos no hay nada escrito שזה בתרגום חצי גס - על טעם וריח אין מה להתווכח.. כל אחד יכול לאהוב מה שאחר יכול לתעב, לכן צריך לשפוט לבד. את מיכל אני מכיר ומעריך מאד את הריקוד שלה ואת ההפקות שלה שכן יירבו בארץ! מכאן ואילך, כושר השיפוט הוא של כל אחד ואחד, וזה לגיטימי..

תעזבי את אמאל'ה בצד.

לכי ותראי... או שתהני, או שלא, מה שבטוח-אולי... וגם זה בספק.

כיטרה

New member
עוד הבהרה

תראו אני בשום מקום לא אמרתי שמיכל לא רוקדת טוב. ניסיתי להיות כמה שיותר אוביקטיבי (אופס מילה גסה) אבל למה מטעים את האנשים - אומרים להם שיש 3 זוגות + מיכל שרוקדים - כשבעצם ההופעה היתה של מיכל נטו. הזוגות היו 99% מהזמן ניצבים ו1% חיפוי לזמן החלפת תלבושות של מיכל.

ספרדיה1

New member
אין טוב כמראה עיניים !

חברי הפורום הנכבדים, בוא ניתן הזדמנות לכל אחד ואחת ללכת להופעות שישנם בארץ לצפות בהן ולהחליט ! לא לכולנו יש את אותו הטעם ולכן יש לכבד כל אמן שמעלה הופעה. זיכרו כל הופעה שעולה לבמה היא כרוכה בהמון עבודה והתארגנות, אז...תנו לדברים את הערך שמגיע להם, אין זה אומר שחייבים לאהוב את היצירות אבל מין הראוי שנעריך ולו במעט את המאמץ וההשקעה שנעשתה. אני באופן אישי לא מתחברת לחומרים שמיכל נתן מציעה, אך מצד שני אני מלאת הערכה אליה ולו רק בגלל החריצות וההשקעה האדירה. שניהיה בריאים ושנמשיך לאהוב את האמנות המדהימה והמיוחדת - פלמנקו - אולה ! שלכם באהבה ספרדיה1

כיטרה

New member
לסיכום

יכול להיות שאם מראש הייתי יודע שההופעה היא שעה ורבע ורק מיכל רוקדת. הייתי נהנה יותר מההופעה ולא יוצא מאוכזב עם הרגשה שרימו אותי. שוב פעם - אני לא התייחסתי בכלל אם מיכל רוקדת טוב או לא.

La Vela

New member
מה זה משנה כמה רקדנים

היו במופע אם היה טוב, לא הייתה חושב על עם רימו אותך או לא רק על זה חשבת כל המופע.!!!!!!!??????????????? שום דבר אחר לא עיניין אותך? מופע טוב גורם בדרך כלל לצופה לזרום ולהנות מכל רגע שעובר מבלי להרגיש את הזמן ולא לחשוב על כל מיני עיניינים לפחות בשבילי. אחרי שנהנתי אני מתפנה לקטנות.

אם נצרף את הסטנדרטים של La Vela

להופעה טובה ואת התגובה של כיטרה, נגיע למסקנה הפשוטה שכנראה זה לא היה "מופע טוב שגורם לצופה לזרום ולהנות מכל רגע שעובר מבלי להרגיש את הזמן" ולכן כיטרה כן "חשב על כל מיני עניינים, והתפנה לקטנות". והכבוד הן של כיטרה והן של La Vela במקומו מונח.

כיטרה

New member
תראו...

קודם כל נראה לי מוזר שהופעה מתקימת במשך שעה. הרבה אנשים כולל אני לא ידעו אם זו הפסקה או שהמופע נגמר... בקשר למספר הרקדנים וכו' - היתה הרגשה של הטעיה. אם נלך לקיצוניות - תארו לכם שבאתם למופע פלמנקו וקיבלתם ריקודי עם ? זה בקיצוניות. בכל אופן הטענה שלי שהיתה הטעיה של אנשים. הבטיחו עוגת שוקולד וקבלנו עוגת וניל. זה לא אומר שעוגת וניל לא טעימה או שלא נהניתי "לאכול" אותה. טוב לא ציפיתי שהנושא יגלוש

La Vela

New member
זה בסדר דוקא

לעשות מופע של שעה או שעה ורבע....נראה לי דיי סטנדרטי אם עבר מהר, אולי נהנית.... מצד שני, אם לא נהנית, אתה לא צריך להתנצל על זה שאמרת את זה

למעלה