חאן נוער - לאן ???

אמיר פ10

New member
חאן נוער - לאן ???

בישיבת וועד בנושא התנהגות בני נוער בישוב בתחילת חודש אוקטובר 2013 הוחלט למצוא מקום חלופי למיקום החאן נוער כך שהפעילות לא תפריע לשכנים. האחריות למציאת מקום הוטלה על חבר הוועד אליק רום.

והנה הפתעה. (לפי ההנחיות שנמסרו ע"י רונית למדורות ל"ג בעומר) מתברר כי לא רק שהחאן נוער לא הועבר ממקומו אלא אפילו הושקעו כספים במקום הנוכחי והוכשרה רחבת חצץ.

מתבקש דיווח מה קורה עם העתקת מבנה החאן נוער.

alik romm

New member
חאן נוער

ההחלטה הייתה שאני אבדוק אפשרות למיקום אחר.
לאחר שעברתי ובדקתי ביישוב כולו, לא מצאתי מקום אחר שיתאים יותר ושיפריע פחות.
אנחנו נעשה השנה מאמצים גדולים יותר באמצעות הסברה וסיירת הורים, על מנת להקטין את עוצמת ההפרעה בלילות.

סימה2603

New member
חאן נוער - טעות בהבנת הנשמע ??

1715בפגישה משותפת של כ-10 תושבים עם ועד הישוב בנושא רעש הנגרם ע"י בני הנוער בישוב, אותר חאן הנוער כאחד המוקדים העיקריים לרעש הנגרם זאת בגלל מיקומו הקרוב לבתי תושבים. ונשקלה הצעה לסגור אותו.

בעקבות פנייתו של חבר הועד עומרי ברוטשטיין לא למהר ולסגור את פעילות החאן נוער הועלתה ההצעה כי יאותר מקום חילופי למיקום החאן נוער שאיננו בקרבה כה רבה לבתי תושבים.

ההבנה מסיכום הפגישה הייתה כי ברירת המחדל היא סגירת פעילות החאן נוער באם לא יימצא מקום מתאים.

לאור הפעילות בשטח (הכשרת רחבת חצץ. צביעת המבנה..) מסתבר - כמו גם מתשובתו של אליק - כי לא ייעשה שום דבר בהקשר לחאן נוער. ורק ממחזרים הצעות ישנות שלא הוכחו כמוצלחות בעבר- כגון הפעלת סיירת הורים.
סיירת ההורים אינה יכולה להבטיח את השקט שנובע מהתכנסות של חבורות בני נוער במיוחד מהשכבה הצעירה מתחת לפנסי הרחוב שבקרבת החאן נוער ובסמיכות לבתים. (ואולי זה גם לא ייעודה/ תפקידה שכן פעולתה ברוכה, אבל מוכוונת לעזרת בני הנוער כדי שלא ייקלעו לצרות (שתיה, סמים, אלכוהול, אלימות צרות נוספות..) והוכח כי ב-3 השנים האחרונות בהם פעל החאן נוער ופעלה סיירת ההורים לא נמנעה הפרעת הרעש.

האם הפגישה הטעונה עם חברי הוועד בסוף השנה שעברה נועדה רק כדי לאפשר "הוצאת קיטור" ולפזר מסך עשן.?? ולהמשיך ולא לעשות שום דבר מועיל לטיפול בהפרעת הרעש , ולחזור לטיעון הישן כי הפרעת הרעש אינה באחריות הנהלת הישוב ויש לפעול באמצעות תלונות במשטרה (להזכיר - כנגד הילדים שלנו..) כדי להשיג שקט בגלל רעש שנגרם מיוזמת הנהלת הישוב בהקמת החאן נוער.

מתבקשת תשובה מפורטת לגבי טיפול בבעיית הרעש ולא רק בציון האמירה של אליק שלא נמצא מקום מתאים אחר. אם אין מקום מתאים - שלא יופעל חאן נוער בכלל !!!

alik romm

New member
טעות בהבנת הנשמע!

אני מבקש להבהיר מס' נקודות לאי הדיוק במה שנכתב על ידי סימה 2606:
1. חאן הנוער אותר כאחד ממוקדי הרעש, אם כי לא מהעיקריים. יותר נכון, מה שמאותר כמוקד רעש היא תנועת הנוער לעבר חאן הנוער.
2. לעולם לא נשקלה ולא נשקלת אפשרות לסגירת חאן הנוער.
3. עומרי ברוטשטיין לא פנה בבקשה לא לסגור את חאן הנוער, הוא העיר למי שפנה " אל לכם למהר ולדרוש את סגירתו..."
4. לא ממחזרים הצעות ישנות. חוץ מסיירת ההורים שבהחלט זהו אחד מתפקידיה, תתבצע בשבועות הקרובים הסברה בקרב בני הנוער הן במסגרת בית הספר והן במסגרת האיחוד החקלאי. כמו כן יישלח מכתב בנושא לכל בית בישוב.
5. נבדקו מספר חלופות שלא נמצאו מתאימות.
6. הפגישה לא נועדה להוצאת קיטור ופיזור מסך עשן. יש לחברי ועד היישוב דברים אחרים לעשות חוץ מפגישות סרק...
7. ישנם מוקדי רעש נוספים (גן השעשועים לדוגמא) והפעולות שציינתי יחולו גם לגבי מקומות אלו.
8. חאן הנוער ימשיך לפעול!! סגירתו לא תמנע את בעיית הרעש, אלא תסיט את מוקדי הרעש למקומות אחרים ביישוב. לחאן הנוער חשיבות רבה בפעילות הנוער ביישוב (בגילאים שעדיין לא יוצאים ממנו).
9. אני מבקש לנצל הזדמנות זו (מעבר למכתב שיישלח לתושבים), להסביר לבני הנוער את החשיבות בשמירת השקט ביישוב בשעות הלילה.

ytzimer

New member
בשורה התחתונה - לא נראה לי שמסתמן שינוי

אני לא כ"כ סובל מהרעש בחנוער, אצלנו הבעיה היא המושב של תחנת האוטובוס שהופך למפגע רעש (אולי כדאי להוריד את הספסל בתחנה ?)

מניסיון - שיחה עם הצעירים עוזרת מאוד, הם לא מודעים שכל לחשוש, בלילה כששקט, מאוד מרעיש.

לדעתי, כשהרעש הוא בלתי נסבל, אין מנוס, גם אם מדובר בילדי השכנים, לקרוא למשטרה.

r0707t7

New member
שוב ללא שינוי עושים ישיבות ושם זה מסתיים

מאנשים שהיו בישיבה ועניין הרעש זורם בדמם הבנתי גם אני שהחאן נוער במשכנו הנוכחי לא יתקיים וגם אני כמו כולם הופתעתי לגלות כי ועד הישוב "דאג" לבני הנוער ולמשנכם הנוכחי ודאג לשים ספסלים וחצץ על מנת שהשהות שם תהיה להם נוחה יותר. בניגוד מוחלט למה שהיה בישיבה שם תושבי האיזור התרעמו על איכות החיים הנפגעת מידי לילה. כאמור בישיבת הועד הוצהר כי אליק ימצא מקום אחר למקם את בני הנוער אך לצערי מבלי לפגוע באיש התוצאה הייתה ברורה מראש, אין מקום אחר ראוי. מה עם סוף רחוב מנורה שם ממוקמת המזבלה, אנחנו מוכנים לספוג את המזבלה בסוף רחוב אהוד ותיקחו מאיתנו בירושה את החאן נוער ותעבירו אותו לשם, שם בטוח החאן יפריע לפחות אנשים מאשר הוא מפריע היו. כמובן שהצעה זו לא תתקבל בגלל הסמיכות של במיקום לביתם של אנשים שהישוב חפץ ביקרם. מצטרף להצעתה של חברתי למעלה להעביר את החאן לאיזור האנטנה, אולי ידרוש תקציב מסויים ע"מ לדאוג שהמקום יענה על ציפיות הנוער אך מה זה לעומת איכות חייהם של תושבי המקום.
אין ברצוני להתלהם או לתקוף אף אחד אך נראה היה כי הישיבה שהתקיימה כל עניינה היה מראית עין שכן שום החלטות מאלה שהתקבלו לא יושמו והמצב העצוב בישוב נשאר אותו דבר, אלה שישנים טוב בלילה כנראה ימשיכו לישון טוב ואלה ששנתם מוטרדת ימשיכו כך.
מכאן אני קורא לכל תושבי רחוב אהוד ולכל אלה שבני הנוער מטרידים מנוחתם, אל תתעצלו תתקשרו למשטרה 100 ותדרשו ניידת , אם כולנו נעשה כך בסופו של דבר זה יעבוד יחולקו דוחות להורים על הפרעות מנוחה ואולי ועד או אחרים יזמו שיחה עם תחנת המשטרה הרלוונטית ע"מ שתהיה כאן אכיפה משמעותית בנושא.
בברכת לילה טוב.

ytzimer

New member
עוד רעיון

התחבר או התחברתי לרינגיה היישובי (ירחי ישמח לסייע).
תעדכן את כולם בזמן אמת על כל הפרעת רעש שיש. אני בטוח לפי חוסר הסבלנות שיש שם כלפי כל הודעה מכל סוג שהוא שזה יסייע לפתרון הבעיה.

למעלה