זר לא יבינם....

שולציה

New member
זר לא יבינם....

מקירים שאתם בעולם החילוני רוצים להגיד משהו ויוצא לכם פתגם דרשני משהו וכולם פותחים עליכם עיניי עגל:" מה לעזאזל היא מנסה להגיד???" אז באותו הקשר: אורי אורבך הוציא ספר "סבא שלי היה רב" מילון חילוני-דתי. כשחייכתי להנאתי בחנות שקניתי את הספר (להורי מתנה), ניגש אלי המוכר ואמר לי"זר לא יבינם". כשנתתי לחברה שלי (חילוניה מבטן ומלידה) לקרוא את הספר היא לא הבינה ממה אני מאושרת.במיוחד אחרי שחשבה במנגל ביום העצמאות זוהי מצווה מהתורה, שהרי נאמר ומינגלת ביום עצמאותך על כל עשב רענן ואי-תנועה פנוי..." (שמ´ לז,כב) בקיצור ולעיניין, בספר ממולץ בחום

לא התלהבתי מהספר...

זה ניסיון נואש להיות דתי-מגניב-כאילו-כזה והוא לא ממש מצליח... אני בדרך כלל נתקל בבעיות מסוג שונה. למשל: "לא שייך שנגיע בזמן". עבור חרדי, כשאני אומר "לא שייך..." ברור למה אני מתכוון. חילוני מסתכל עלי כאילו אני מדבר באמהרית.

דווקא מאוד אהבתי את הספר...

ואכן - זר לא יבין, למרות הניסיונות שלו להסביר כלמיני קטעים דתיים.

זה הכייף שלי...

אני אוהב לדבר עם חילונים במילים כאלה כמו... מה הנפקא מינה... קל וחומר בן בנו של קל וחומר... וכו´ וכו´ ולראות אתגובה שלהם זה פשוט כייף אני נגנב מזה כל פעם מחדש וזה מצחיק אותי שדברים שנמצאים אצלי על הלשון בצורה זורמת אפי´ בלי לחשוב הם לא מבינים...

בן הרב

New member
בעיקרון אני יותר נהנה

לדבר עם חסיד באידיש עסיסית, עדיף פולנית ולהביא לו איזה חסידישע פשעטעל, ואז לראות תפנים הנדהמות שלו

sha haf

New member
ברור!

קורה לי מלא... הכי מצחיק אותי זה לשמוע את האחים החילוניים שלי מדברים ככה לפעמים. ויש עוד הרבה ביטויים שעוד לא תפסו אצלי כמו יום שבת. אהבתי את הספר.

למעלה