זרע לבטלה

dsamual1930

New member
זרע לבטלה

שלום,אני בן 21 אחרי צבא אמנם לא חרדי או ממש דתי.לא שומר שבת אבל נמצא בסוג של תהליך התחזקות:מניח תפילן כמעט כל יום,מתפלל. מאז השנה וקצת האחרונים שאני בתהליך התחזקות,אני אוכל רק כשר,ומנסה לפקוד את הבית כנסת-זה לא קל למישהו שבא מהרקע שלי כשכל החברים שלו יוצאים בשישי.
בקיצור,יש דבר שממש ממש מפריע לי ואני בכל כוחי מנסה להימנע ממנו שזה היצר הרע והזרע לבטלה שנגרם פשוט מהרגשת בבדידות במסע למציאת זיווג הולם.יש איזשהם דרכים לגמילה אולי או משהו?או אולי אם כבוד הרב יסביר לי באופן מפורש את ההשלכות של זה אולי זה סוף סוף יחדור לי לראש

playtrip

New member
ווידוי.

הרגל עצמך לדבר רק אמת.
יש הרבה דברים שיתכן שאתה שומר בתוכך ומעולם לא סיפרת לאף אדם.

אם תמצא חבר קרוב או אדם גדול לספר לו את כל מה שאתה שומר בבטן יהיה לך יותר קל להחזיק ולשמור את הברית כי יוקל לך מאד נפשית.

mosheyd

New member
re

עצה שאולי לא כל החבר'ה כאן יקבלו מחוזר בתשובה מתמשך - כך את החיים הרבה יותר בקלות. הדת היהודית היא הרבה יותר סובלנית ממה שנדמה או שעושים אותה. שאלה שנראית לא כ"כ קשורה: אתה יודע מה המרחק מהכוכב בקצה החלל לכוכב בקצה השני? המינימאלי המוערך הוא 150 מיליארד שנות אור. שנת אור הוא המרחק שקרן אור עוברת בשנה אחת (בערך 10 טריליון ק"מ - 1 ו-13 אפסים אחרי בק"מ). אז אנחנו מקבלים מרחק מטורף מקצה אחד של החלל (יקום) לקצה שני של המספר 1 ו-24 אפסים אחרי בק"מ. וזה יקום אחד מבין אינסוף. אם מישהו מנמיך את הגודל האלוקי העצום הזה לרמה שהוא בודק לך בציציות מה עשית בכל שנייה, אז אותו מישהו לא מבין מהי יהדות. מטרת המיצוות היא לא דיקדוק כפייתי ואובססיבי בכל שנייה. מטרת המיצוות היא הרבה יותר רחבה. היהדות היא יותר דת של אהבת הבורא ופחות פחד ממנו. בדיוק כמו מערכת יחסים תקינה עם אבא ואמא. אתה חושש מההורים, אבל לא מפחד, אלא אוהב אותם. כך גם תשובתי לגבי שמירת עניין זרע לבטלה. יותר מהחיפוש האובססיבי מה עשית מדובר ברצון אלוקי שתמצא זיווג הגון וטוב, ושעם ישראל יתברך בעוד כמה יהודים קטנטנים כתוצאה מכך. פתח עיניך והבט סביבך - האל ברא לנו עולם עצום ויפה. בהצלחה.

למעלה