"זרע יצחק"

חוה3

Member
"זרע יצחק"

תוספת למידע על סב סבי צבי פרידמן. כתוב: "הרבני הה"ג מו"ה אברהם פריעדמאן נ"י מפה לעילוי נשמת אא"מ מו"ה צבי בן שינדל נכד לבעל "זרע יצחק" זיע יאהרצייט כ"ג שבט הבעל"ט
מי הוא בעל "זרע יצחק"? אודה על כל סיוע

חוה3

Member
תוספת פרטים

תודה על ההפנייה לספרים
אנסה להוסיף פרטים : צבי הירש נולד בשנת 1843 לאמו שינדל. נפטר 1913 בברזובה בסלובקיה. בנוסף לכך שכתוב שהיה נכד לבעל "זרע יצחק" מצאתי באותה חוברת : "תל תלפיות" במקום נוסף את הפרטים הבאים: הרבני.... אברהם פרידמן (התגורר בואץ - וואיטצען בהונגריה) לעילוי נשמת צבי בן שינדל.... העתיק מספרו "לקוטי צבי" על התורה.

כאן יש משהו, אולי...

באתר הבא נא לחפש ספר איזוב המחבר הוא פרידמן, ואיכשהו זה נראה לי קשור, לבדוק ! הנה תמונה של חלק מהשער וקטע מסוף ההקדמה.

tomsonb

New member
זרע יצחק

אם מדובר בספר "זרע יצחק" אשר חיבר ר' אברהם אב"ד אולנוב (בנו של ר' יצחק חריף מסמבור) אוכל למצוא פרטים נוספים. אני צאצא של אחיו, ר' אליעזר. צאצאי ר' אברהם מאולנוב נקראו בשם "הייזלבק" או "אייזנברג". שבוע טוב, תומר

חוה3

Member
איני יודעת איזה זרע יצחק המידע טרי

מהיום . המון תודה על הרצון לעזור
פרטים נוספים בקישור שנתתי באשכול כאן. (קישור לויקי)

עוד משהו

התמונה לקוחה מגיליון תל תלפיות מהשנה שכתבת, יש שם הרבה איזכורים שלו וכדאי לעקוב על כל מיני דברים שכותב שם, למשל באות נ"ח מביא דברי אביו ואז כותב דברים בשם עצמו כותב "ממני בנו הצעיר", האם התייחס לגילו או שבאמת היה צעיר הילדים בבית ? ובתמונה הבאה מזכיר את דודו:

חוה3

Member
וואו תודה רבה! איך פיספסתי

נותנת קישור לכל הפרטים הידועים לי שכתבתי בויקי. מופיעים שם בתחתית הדף גם שמות הצאצאים של צבי כולם כולל אברהם. אשת צבי הייתה לאה בת שמעון ווינטר מהוליץ HOLIC בסלובקיה. צבי עצמו נולד בטאפאלטשאן - כיום טופטלצ'אני בסלובקיה. http://tinyurl.com/25oa47 המון המון תודה מצאתי פרט חדש על המשפחה.

אין בעד מה.

משום מה את מוצאת ומוצאת ומוצאת עוד ועוד כל הזמן פרטים. בהצלחה. הלוואי על כולנו. יום שואה עצוב לכולם.

חוה3

Member
התחושה שלי שהמוצאת ומוצאת ו....

שכל המציאות הללו הם בגלל הכתיבה. אמנם כל הנתונים קיימים במחשב ובעץ המשפחה בדורותרי, אך כשמתחילים לרכז את כל הנתונים בדף אחד וחוזרים לחומרים בתיקיות השונות (אצלי לכל משפחה יש תיקיה בנפרד ובכל תיקיה כזו תיקיה נוספת על אנשים של אותה משפחה בנפרד) צפים דברים חדשים שלא שמנו לב אליהם קודם. הצורך לכז את הכל הוא זה שעוזר כנראה? המון המון תודה לך על העזרה

tomsonb

New member
ר' אליעזר ווינטער

רב בשטאמפע. שטאמפע - אם אינני טועה מדובר בעיירה הנקראת לעיתים שטאמפפען. בגרמנית: Stampfen ובסלובקית: Stupava. תוכלי למצוא פרטים רבים מאוד על רבני העיירה בספרו של הרב הרצוג (הרב האחרון שם). שם הספר: קורות בתינו. יצא לאור בשנת 1918. ביקרתי בסטופאווה ש-2001. יש שם בית עלמין ענק! להערכתי מעל ל-2000 מצבות. בהצלחה, תומר

למעלה