זרע חלש, איך אפשר להכנס להריון?

shir4n

New member
זרע חלש, איך אפשר להכנס להריון?

שלום, אנחנו בני 28, אנחנו שנה וחצי מנסים להיכנס להריון, בבדיקת זרע של בעלי התגלה ריכוז זרע נמוך 0.4 מיליון וסה"כ ריכוז 1.3 מיליון.
בעלי עשה דיקור לקח כדורי SP VITAL שהמליצו לנו, וכלום לא עזר.. היא אפילו נתנה לי איקקלומין וזריקה 3 חודשים וכל הבדיקות ההורמונליות שלי תקינות, כעת הרופאת נשים שולחת אותנו לרופא פוריות.
איך אפשר להכנס להריון? רק הפריה חוץ גופית? השבחה? מישהי עברה את זה ויכולה קצת להוריד את הלחץ, המתח ואי הוודאות...?
הזמנתי תור לד"ר יורם גלעדי בלין.

בלונד23

New member
עשיתם עוד בדיקת זרע?

אם כן, ואם הנתונים נשארים כך, לצערי הפריה בלבד היא התשובה.
לצערי מי שנתן לך איקקלומין וזריקה עשה טעות רשלנית חמורה ביותר! כי אין לך אפשרות להיכנס להריון בנתוני הזרע הללו מקיום יחסי מין או הזרעה, ומה בדיוק הרופאה חשבה? או שהיא נתנה לך את זה לפני בדיקת הזרע?
לצערי רק מעבר לIVF יניב את התוצאה המיוחלת
או תרומת זרע.
במקביל ללכת לאורולוג מומחה בבעיות זרע כדי לברר אם יש וריקוצלה, ומה הגורם למצב.
שיהיה בהצלחה.

shir4n

New member
השבחת זרע אי אפשר???

עשינו כבר 3 בדיקות זרע וזה רק פחות טוב מפעם לפעם....
היינו אצל אורולוג ואין חסימה.
בעלי כשהיה תינוק היה בעל אשך טמיר ועבר ניתוח החזירו למקום ושוב נעלם ובניתוח שאחרי לא מצאו אותו ולכן הוא עם אשך אחד. האורולוג לא מצא אבל בעיית חסימה.
אי אפשר השבחה? רק הפריה חוץ גופית??? מפחידדדד

בלונד23

New member
לצערי אי אפשר.

איך הרופאה והאורולוג לא הסבירו לכם? לא הייתם אצל רופא פוריות?
אין מה להשביח כשכל הזרע מסתכם ב0.4 ריכוז למ"ל.
התקין הוא 15 מליון ומעלה משהו כזה
כלומר כמעט ואין זרע ולכן אין מה להשביח.
זה בתנאי שכתבת נכון את הריכוז!
ומה שאר המדדים?
תצטרכו הפריה חוץ גופית עם מיקרומניפולציה קרוב לוודאי
אבל אני לא רופאה עלייך להתייעץ בהקדם עם רופא פוריות שיסביר לך את כל מה שכרוך בזה.
אין ספק שזה שוק והלם ואני ממש מצטערת שאף רופא לא הסביר לך שתצטרכי לעבור כנראה טיפולים, אם תחליטו כך.
את יכולה לצרף את בדיקות הזרע המלאות ונסתכל אם זה באמת כמו שכתבת או שהיתה כאן אי הבנה.

ketzeff

New member
מנסה להרגיע

הי shir4n,
אם הזרע הוא אכן כפי שאת מתארת אז הסיכוי להיכנס להריון טבעי או בהזרעה שואף לאפס ואכן הדרך שלכם כנראה היא IVF.
מסכימה עם בלונד23 שהרופאה שלכם רשלנית וששלחה אותך לקחת כדורים כל רופא/ת נשים אמור לדעת שנתונים כאלה הם ישר לIVF.
בכל אופן אל תילחצי החדשות הטובות הן שיש טיפול לבעיה ושתוכלי להיכנס להיריון גם אם זה ייקח קצת יותר זמן ואנרגיות ממה שחשבת.
אנחנו גם עם בעיית זרע. אם תרצי את יכולה לשלוח מסר בפרטי ואספר לך מה בדיוק עברנו עד עכשיו.
שיהיה סופ"ש נעים

shir4n

New member
ייאוש...

האורולוג לא אמר כלום, וכעת אחרי 3 בדיקות זרע, דיקור וכדורים SP VITAL לבעל הרופאה הפנתה אותנו לרופא לפוריות.
אני ממש מפחדת מהפריה חוץ גופית....אין לנו ילדים...ומה שמדכא שכנראה אז שבשביל כל ילד נצטרך בטח לעשות הפריה והבנתי שזה תהליך קשה וכואב.
תודה רבה בנות על העזרה!!
אנחנו מהצפון ולכן הזמנו תור לד"ר יורם גלעדי בחיפה- לין, שבוע הבא התור...

יש תקווה:)

אנחנו במצב הרבה יותר גרוע, לבעלי אחרי סירכוז נמצאו זרעים בודדים בלבד.. אבל......
פנינו לIVF ובטיפול השני (מיקרומניפולציה) נקלטנו ויש לנו ילד מדהים בן שנה ושלושה חודשים.. !
תמיד צריך לזכור שצריך רק זרע אחחחד.. לא יותר מזה.. למי שיש מיליונים זה רק בונוס :)
אז אל תאבדי תקווה... אני פה לסיבוב שני ואני משתדלת להיות אופטימית גם :)
מאחלת המון בהצלחה! :)

shir4n

New member
מעודד..

המון בהצלחה בניסיון עכשיו... מה הכוונה שהיו לו בודדים? לבעלי יש ריכוז 0.4 מיליון וטוטל ריכוז של 1.3 מיליון.
אם מספיק אחד אז איך אי אפשר להכנס להריון בדרך טבעית או בהשבחה??

תודה:)

בודדים זה עשרות... ממש ממש מעט...
אנחנו לא ניסינו טבעית ונראה לי שכדאי שגם אתם תפנו להפריה חוץ גופית כדי לחסוך זמן ... במקביל נסו טבעית... הלוואי וזה יקרה כך או כך בהקדם!

TryingToBaby

New member
מצטרפת לבלונד:

הרופאה הזו לא רצינית... חבל בעיקר על עגמת הנפש והתסכול שלך ושל הבעל. אבל - את לא לבד, זו בעיה נפוצה מאוד, וכן - IVF זו התשובה.
זה לא נעים, אבל אתם לפחות בכיוון הנכון סוף סוף וזו בעיני התקדמות מאוד חשובה. תקבעו גם תור אצל אורולוג.
שיהיה המון המון בהצלחה=)

בלונד23

New member
קחי את הדברים צעד אחר צעד

זה נכון שבשביל כל ילד תצטרכו הפריה (או מספר הפריות).
זה נכון שהפריות זה קשה.
את מפחדת בצדק כי מדובר בתהליך רפואי ונפשי לא קל.
את צריכה לדעת למה את נכנסת אז כדאי שתקראי במאמרים פה או ברשת במה הדברים אמורים, ותבואי מוכנה. ייתכן שלהסתגל לרעיון ייקח זמן-חודשים, חצי שנה, שנה. לי לקח שנה עד שהתחלתי.
ייתכן גם שתעדיפו בסופו של דבר תרומת זרע על פני טיפולים וגם זה בסדר. זה גם פתרון.
הבעיה העיקרית היא שאין תרופה למצבו של בעלך, לרוב אין לזה טיפול.
מה שבטוח זה שהרופאה שלכם חסרת אחריות ושלא תחזרו אליה, היא היתה אמורה להסביר לך שהמצב דורש הפריה ולא שום דבר אחר. אמנם יש לבעלך זרעים, אבל בכמות כזאת הסיכוי לטבעי הוא כמעט לא קיים (למרות שתמיד יש איזשהו סיכוי).
תנסי ללכת להתאוורר, לחשוב, לנשום קצת לפני שתצללי לתוך העניין.

שירשור27

New member
במצב שלך כניראה זה השם שלנו

בעלי בעל 2אשכים טמירים בהיותו בן שנתיים עבר ניתוחים. המצב אצלינו גרוע כמו שלכם אפילו לא בדקו אותי ישר הפנו אותנו להפריה. ניסיתי להתחכם וביקשתי הזרעה ולא הצליחה כי לא באמת יש סיכוי זרמו איתי כי ממש התעקשתי...הלכנו לדר מאיר גדניה שנתן לנו מלא פורמולות של צמחים...מקווה שזה יעזור אני אדע השבוע שבעלי יעשה בדיקת זרע ואם יהיה שינוי ואפילו קטן אז כדאי ללכת אליו.. אני יעדכן אותך כי הבדיקה ממש אוטוטו..מקווה שיהיה בשורות טובות ותלכי אליו גם! אל תתיאשי אני כבר 4 שנים ככה אל תידאגי יש פיתרון להכל! מקסימום הפרייה למרות שזה פחד חיי..שיהיה בהצלחה ואל תעלמי אני יעדכן אותך אם זה באמת עוזר!

shir4n

New member
תודה רבה לכל הבנות פה, אתן מקסימות!!!

אני ממש שמחה שהגעתי לפורום הזה, ולגלות שאני לא לבד ויש עם מי לדבר ולהתייעץ.
בעלי כבר ניסה דיקור, כדורי SP VITAL, אורולוג (שאמר שתקין) ,3 בדיקות זרע שהן בערך אותו דבר.
אנחנו כבר שנה ו9 חודשים מנסים...
זה אכן מייאש ומדכא, אבל מעודד שיש עוד דרכים, למרות שהן לא טבעיות

יום רביעי אני אצל הרופא פוריות, ד"ר יורם גלעדי, מקווה שיתחילו לזוז עניינים....כי אני כבר לא מסוגלת לחכות יותר, רוצה כבר ילדים....

Cordillia

New member
גם אצלנו מקרה דומה:

בעלי נולד עם שני אשכים טמירים ועבר בילדותו ניתוחים שלא צלחו.
נשלחנו אוטומטית להפרי חוץ גופית וב"ה נקלטנו ב - IVF בשילוב מיקרומניפולציה (ICSI).
בהצלחה רבה ובשורות טובות בקרוב!

Cordillia

New member
למזלנו, IVF ראשון אצל זיידמן בתל השומר.

בעיקרון בציבורי אי אפשר לקבוע לרופא ספציפי, אבל ביקשתי את זיידמן והייתי צריכה לחכות חודש עד שהתפנה תור.
בכל מקרה, זה היה שווה את זה
.
אגב, איכות הזרע משפיעה גם על איכות העוברים. כך היה אצלנו, כשנשאבו 12 ביציות וכמעט לא היו הפריות, בגלל שהזרע היה פגום. חשוב במקרה כזה לעשות איקסי.

cookiii

New member
אל תפחדי מהפריה חוץ גופית.

בסה"כ לוקחים ממך ביציות ומבעלך זרעונים וגורמים להם להיפגש בקלות יותר.
לאחר מכן מחזירים את העוברים המופרים ומכאן הכל כרגיל.

תנסו לעשות ספורט ולשמור על זרע טרי (פליטה כל 3 ימים) התנזרות ארוכה הורסת את הזרעים.

בלונד23

New member
אני חושבת שההתנסחות פה די מטעה

"בסה"כ לוקחים ממך ביציות ומבעלך זרעונים "
ה"בסך הכול" הזה כרוך בזריקות ובהרדמה מלאה והליך ניתוחי, זה דבר משמעותי מאוד וקשה וזה לא קליל כמו שאת גורמת לזה להישמע. אין מה לעשות זוהי האמת. הכי לא "הכול כרגיל" כמו שכתבת.

למעלה