זרעי קיץ....

איל1לשם

New member
זרעי קיץ....

לפני כמה ימים משיהוא כתב שזה שיר על הגעוגעים לחופש..... ובכן הסתכלתי קצת על השיר וחשבתי על כיוון אחר (אשמח אם תביעו דעה על זה ): ובכן לדעתי השיר לא מדבר על כיסופים לחופש אלא בדחיה של תענוגות המקובלים של החופש....... ובכן כל קיץ מחדש מגיע אליו הריח וזה מעורר את הזכרונות מהנערות כל כך חזק עד כדי כך שאפילו עלבנות ישנים מתעוררים.... במסגרת אותה הזכרות הוא מעלה בשיר שתי סיטואציות מעולם החופש הגדול האחד הוא הים - שאתה מרגיש שאתה מלך של העולם אבל ואזבאה הירידה לקרשים -איזה מלך אתה תהיה מלך שמשוח במלח ומכתר בזרים של אצות ....... הסיטואציה השניה היא הסיגריה הראשנה שלו בתור נער וגם את זה הוא מבטל "אז תימצץ תישאף אלי אפר " . (כאשר הוא אומר"תרצה תהיה"- הוא מדבר על המשמעות של החופש-הוא כאילו מדבר אל החופש) ובסוף הוא מסכם -הגל האהבהשנוסע אלינו" איננו קיים בעצם וכל מה שנשאר ממנו זה הכמיהה למרחק להנאה האמיתית שכל כך רחוקה ממנו .

ilovelior

New member
אני חושב שזו כמיהה לתמימות נעורים

אנחנו בתור אנשים לא מאבדים את הזכרונות, ואיזה סימביוזה מטורפת יש בין ריחות לבין זכרונות. כמו למשל בין מוסיקה לזכרונות. כשהיית ילד והיית גולש עם הגוף ככה על הגלים או סתם משתכשך ומרגיש כאילו אתה הוא מרכז היקום, כאילו אתה מלך משוח במלח ואפילו שהממלכה שלך היא הים והכתר שלך הוא אצות, זה יותר טוב לך כילד מכל דבר אחר בעולם. מה היית רוצה להיות? כי פרח למשל, עושה לו כדור לבנבן... הקיץ שמגיע - כמו שאני מריח - הולך להיות קיץ חזק גדוש זכרונות מאיר כ"כ רוצה לחזור להסתכלות קיץ ילדותית ולחוויה הזו , שהוא מוכן להיות סיגריה גנובה בפי נערים בתשוקה ראשונה ( עוד זיכרון ), לא ממש להיות אבל יש לו הסתכלות יפה על הדברים למאיר... אז מהו הקיץ שבא להיות ממה שהריח לי דק מן הדק גל אהבה שנוסע אלינו נשבר על כמיהה למרחק מסמל בעיניי יותר מהכל, שהמריח מריח כילד או יותר נכון כמבוגר עם מערכת ריחות שחוזרת עד הילדות , קיץ חזק - גל אהבה שנוסע אלינו , נשבר על כמיהה למרחק הכרונולוגי שכל הזכרונות שדיברנו עליהם... זכרונות הילדות... קיץ בעיני רוב המבוגרים הוא סתם מעיק מרוב חום.

ק ו ב י 3

New member
קודרני משהו, מר אייל

הזכרתי פה כבר שמאיר מצליח לתת תמונה בעזרת המילים. התמונה שאני רואה בשיר הזה היא בהחלט ורודה. חלומות בהקיץ על מה שפעם היה מרגש והיום כבר לא. כמו שאניאוהבליאור אמר, כשאתה ילד, כל דבר נראה לך ביג-דיל, לטוב ולרע, אבל המוח האנושי יודע לסנן לפעמים את הדברים הרעים ומותיר אותך עם נוסטלגיה טהורה עליה מדבר מאיר בשיר הזה. ותיקון טעות- "מעירים זכרונות, מעוררים ערגונות" , ולא עלבונות כמו שציינת. אולי זה משנה הכל?

איל1לשם

New member
באמת?!

בהחלט שינית לי את התפיסה של השיר........ לקח לפעמם הבאה -לפני שאני מנסה לנתח שיר אולי כדאי לקרא קודם את המילים שלו ולא להסתמך רק על האוזן

למעלה