זרעי צ'יה

papya7

New member
זרעי צ'יה

שלום קניתי זרעי צ'יה של sun line מקווה שבחרתי נכון.
שמעתי עליהם שהם מכילים אומגה 3 ו6 וזה טוב לטיבעונים. רשום על האריזה שזה מכיל 21 גרם חלבון
שזה אומר שזה תחליף טוב לחלבון מן החי?
שמתי בסלט בלי לטחון כפית זרעי צ'יה וזה משום מה עזר לי לשבוע.
רציתי לדעת אם עדיף לי לטחון אותם או שזה בסדר לפזר כפית שתיים בסלט
בלי שהם טחונים.

לפי מה שאני שמעתי על זרעי צ'יה

עדיף לטחון אותם כמה שיותר סמוך למועד האכילה ולכן לא טוב לקנות אותם כבר טחונים. (זו הסיבה, אגב שהפסקתי לאכול אותם..)
אגב, בשמן המפ יש אומגה 3 ואומגה 6 בדיוק ביחס הנכון והוא בריא ומניעתי להמון דברים.

hal767

New member
אני לא בעד השימוש בהם.

העובדה שהם מכילים יסודות מזון אינה הוכחה שהם מתאימים לאדם כמזון. כל הצמחים בטבע מכילים יסודות מזון, כולל צמחים רעילים.
לטבעונים הניזונים נכון אין בעיה עם אומגה 3 ו - 6, כמו שאינם חסרים בכל יסוד תזונתי אחר. התזונה הטבעונית הנכונה מכילה כל שאדם צריך. לטעמי, תזונה טבעונית היא התזונה הטובה ביותר אם מותאמת נכון לפרט. היא מהווה גם חלק חשוב מדרך ריפוי יעילה בעת הצורך.

זרעי צ'יה הם אופנה שהוחדרה למודעות הציבור כניסיון לקדם מכירות של הדבר הלא מתאים הזה, בדיוק כפי שנעשה בתוספי מזון או תחליפי מזון אחרים. ממליץ לא לצרוך אותם.

0 אור 0

New member
זרעי צ'יה

לפי מה אתה יודע אם להגיד שהזרעים עזרו לך לשבוע?
אם אתה מדבר על הוספה של אומגה 3 ושאר מרכיבים תזונתיים אז לא ממש רואים את ההשפעה בתוך שבוע אלא אם כן היית במצב של תת תזונה קשה ביותר (ויש להניח שזה לא המקרה), הדבר היחידי שאפשר לראות מיד הוא השפעה של העשרת המזון בסיבים.
לגופה של שאלתך:
א. אם אתה טבעוני אז כדאי אולי לשקול את דעתו של האל, שהוא מטפל בתזונה על פי הגישה ההגייניסטית.
ב. אם בכל זאת זרעים , אז צריך לזכור שני דברים:
1. הזרעים השלמים עוברים במערכת העיכול בכלל בלי להפגע , ולכן כל רכיב תזונתי שיש בהם אינו מגיע לגוף. אז יתכן שזרע פה זרע שם נלעס כהלכה בפה, והמרכיבים שלו כן הגיעו לגופך, אבל בגלל שמדובר בזרעים קטנים יש להניח שרובם עברו שלמים.
זו הסיבה שצריך לטחון או להנביט זרעים לפני אכילתם.
2. טחינה של הזרעים גורמת לחמצון של חומצות השומן - לכן חייבים לטחון את הזרעים מיד לפי האכילה, ואם ממש אין אפשרות אז להקפיא מיד אחרי הטחינה.

0 אור 0

New member
תיקון אולי למה שכתבתי קודם

דיברתי היום עם מישהי שצורכת אותם באופן קבוע, והיא אמרה לי שבניגוד לזרעים אחרים הצ'יה מתמוסס לחלוטין במים או יוגורט ולכן אין צורך לטחון אותו.
לא ניסיתי, ולא שמעתי על זה קודם.
האם מישהו מכיר?

יעל ND

New member
זרעי צ'יה

אצלטבעונים שזונים נכון אין בעיית מחסור באומגה-3 ולא ב-6. זוה בעיה אופיינית לאובי בשר דבקא.

לטבעונים לא יכולה להיות גם בעיית מחסור בחלבון: הם צורכים המון חלבון מהתזונה הטבעונית שלהם.
ולגבי הצ'יה, לדעתי - אין לך צורך בזה לא בצורתה הטחונה ולא בטבעית. לפחות לא הצגת סיבה. &

למעלה