זרעי ירקות אורגנים

ayagal

New member
זרעי ירקות אורגנים

שלום לכולם מישהו יודע היכן ניתן לקנות בארץ זרעי ירקות אורגנים. טובים וממקור הוגן אני מחפשת זרעים שניתן לשמר ולשתול משנה לשנה. הניסיון שלי של שתי העונות האחרונות הניב רק צמח אחד רוקט אותו אפשר היה להנביט בשנה השניה. עגבניות קישואים מלפפונים שעועית אפונה ירוקה מלונים, של העונה הקודמת כולם הגיעו לפרחים בקושי ולא נתנו פרות. שמעתי פה ושם שחברות הזרעים מוכרות רק זרעים עקרים כך שתמיד המגדלים יהיו תלויים בהם ולא תווצר המשכיות עצמית בגידול.

eyalhefetz

New member
איה שלום,

מה שהופך צמח ל"אורגני" הוא הגידול עצמו! כלומר אם קנית זרעים אפילו בחנות (!) וגידלת באדמה נטולת כימיקלים קיבלת גידול אורגני לחלוטין. נושא העקרות לא נכון, אבל !!!!!! הנבטה של זרעים מפרי יפה ואיכותי לא תניב בהכרח צמח חזק ומלא פירות (שנה א´ סמסטר א´ גנטיקה א´). כלומר לצמחים חזקים ויפים עדיף לקנות זרעים שמהם מובטח צמחים איכותיים.

eyalhefetz

New member
איה שלום,

מה שהופך צמח ל"אורגני" הוא הגידול עצמו! כלומר אם קנית זרעים אפילו בחנות (!) וגידלת באדמה נטולת כימיקלים קיבלת גידול אורגני לחלוטין. נושא העקרות לא נכון, אבל !!!!!! הנבטה של זרעים מפרי יפה ואיכותי לא תניב בהכרח צמח חזק ומלא פירות (שנה א´ סמסטר א´ גנטיקה א´). כלומר לצמחים חזקים ויפים עדיף לקנות זרעים שמהם מובטח צמחים איכותיים.

ayagal

New member
תודה איל

אז מה ההמלצה שלך לזרעים? ניסיתי את הזרעים במשתלות של sem rayalfleur לא תמיד זה הצליח. תמיד הנבטתי במקום חמים מואר ומוגן (בית) באדמה גננית. הזרעים אותם אני מחפשת הם לא מהונדסים, משהו שגדל באיזור שנים בגינות ביתיות ללא צורך בחיי מדף ארוכים. נדמה לי שקוראים לזה גם זרעי מורשת.

Boojie

New member
יש טכנולוגיה שמעקרת זרעים

מדור שני. הטכנולוגיה נקראת terminator technology, והיא מאד שנויה במחלוקת. המטרה שלה היא אכן לגרום לתלות של החקלאים במפיצי הזרעים. יש המון ביקורות על זה - גם על העובדה שנעשים ניסויים בקנה מידה רחב בטכנולוגיה בלי לוודא קודם שהיא לא יכולה לגרום לנזקים (למשל, על ידי פיזור פולן לצמחים אחרים וכדומה) וגם על הרעיון המחריד כשלעצמו (תחשבו על חקלאים במדינה מתפתחת, שחיים מהיד לפה, וקונים זרעים במחיר זול יותר, אבל בשנה לאחר מכן נאלצים לקנות שוב אותם זרעים, כי הצמחים עקרים). בכל מקרה, ככל שאני יודעת, זה לא הגיע לצמחים שמפיצים לשימוש ביתי, כי אם זה משמש את החברות שפיתחו את זה, בהפצה סיטונאית.

sheda0ktana

New member
חיפוש קצר באינטרנט - "זרעי בראשית"

לא מכירה אותם, אבל מצאתי אותם בוואלה. תעדכני אם יש לך הצלחות! שרעי בראשית - http://www.genesisseeds.com שדה "גננים מכורים לבוץ

ayagal

New member
מוכרים רק כמויות

תודה תודה הם מוכרים רק כמויות. הידעת שקילו זרעי עגבניות שרי תמר עולה 40 אלף שקל? אם את בענין מכירה משהו שיש לו "זרעי מורשת"? אני מחפשת זרעים של ירקות "בלדי" לא מהונדסים. בענין הבוץ, גם אני וביתי מכורות

sheda0ktana

New member
לומדים משהו חדש כל יום. אבל יש מוצא

דיברתי עם המפיצים שלהם בארץ - "נטע זרעים". הכמוןת המינימלית שהם מוכרים היא 5 ג´ (מספיק לאדנית). המחירון בדרך להתפקסס אלי ברגעים אלו ממש. את מוזמנת ליצור קשר דרך המסרים ואולי נזמין יחד, כי גם אני בעניין האורגני הביתי. הזרעים שלהם לא "בלדי" אבל הם אורגניים לא מהונדסים. אני חוששת ש"בלדי" אפשר להשיג רק מהחקלאים הערביים הבודדים שעוד מגדלים "בלדי". אני לא מכירה כאלה אישית
שדה "גננים מכורים לבוץ"

למעלה