זרעים של עצים

זרעים של עצים

אני רוצה להנביט ולמכור כל מיני עצים, (אבל זה לא משנה). מישהו יכול להגיד לי איזה מהרשימה של העצים אני יכול לגדל מזרעים: 1) שסק 2) שזיף 3) אפרסק 4) אפרסמון 5) זית 6) שקד 7) נקטרינה 8) פיטנגו 9) דובדבן 10) רימון תודה רבה,

מהרשימה שלך

שסק ופיטנגו- בלי בעיה. רימון- חלק מהזנים עדיף להרכיב. האחרים גם לא צומחים היטב בלי הרכבה, וגם עלולים להיות זני מכלוא (הטרוזיגוטיים להרבה תכונות) כך שהנבט לא יהיה דומה לצמח האם.

אבל ל

פני כמה זמן היה פה שירשור של זה ואמרו שאשר לזרוע אפרסק ושזיף והוא יצא בסדר. וגם שמעתי שזית אפשר לזרוע.

תראה ידידי הצעיר.

אם אתה רוצה לגדל עצי פרי באופן מסחרי, אתה צריך שיהיה להם פרי משובח, שיתנו הרבה פרי ושיצמחו מהר. מטפחי הפירות הכליאו זנים שונים, כך שקיבלו זנים חדשים שנותנים הרבה פרי משובח כאשר הם מורכבים על זנים אחרים ("כנות"). את העצים המשובחים האלה לא מרבים מזרעים, אלא גוזמים ענף (רוכב") ומרכיבים אותו על כנה בעלת שורש חזק, כך שהרוכב גדל מהר, וגם זהה גנטית לעץ בעל הפרי המשובח. אם תעסוק בזריעה מה שתקבל זה עצים שגדלים לאט יותר, בעלי פחות פירות ופחות משובחים. עצתי לך: יש לנו בפורום מומחה להרכבות עצי פרי ששמו שקדי, שפרסם כבר לא פעם מדריך מצולם להרכבה. קרא את המדריך ופעל על פי הוראותיו.

למעלה