זרעים של עצים

valilit

New member
זרעים של עצים

שלום, אולי אתם מכירים מקומות בהם אפשר לרכוש זרעים של עצים למיניהם אורן אלון אדר אולמוס דולב חרוב תודה

Rebeccan

New member
../images/Emo52.gif אבל לאיזה צורך ?

חלק נכבד אפשר פשוט לאסוף במקומות הגידול הטבעיים של העצים חוץ מאולמוס - הכל גדל בר ו/או ביערות קק"ל אם תגיד לאיזה צורך יהיה קל יותר להציע לך אתרים לקנייה פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

כמה חנויות:

אורן- יערות ירושלים בע"מ אלון- תלוי איזה. יש ביערות ירושליים בע"מ, יערות הצפון בע"מ, מורדות החרמון בע"מ ויש גם מין, אני חושב שאנגלי, במדרחוב של זכרון יעקב בע"מ. גם שאר העצים נמצאים בחנויות דומות.

זה דומה לאלון התולע

אבל שאלתי מומחה לאלונים- וזה איזה אלון אנגלי. זיי למה שהוא שתול ליד הבית קהווה- כדי לשתות תיי בחמייש אחרי הצהריים.

רוּפֵן

New member
מיעניין...

אפרופו 'תולע' מה מקור השם 'תולע' ? האם בגלל הגוון האדום, או בגלל העלים המפורצים, שכאילו נאכלו ע"י "תולע"..?!

אני מצטער אבל זה לא האלון.

אני מתכוון לאלון שבמדרחוב, דרומית לצומת המייסדים- רוטשילד. הייתי מצרף תמונה, אבל ההארד- דיסק שעליו היא נמצאת במצב קשה אך יציב (כלומר הוא בארון, מחכה שאמסור אותו לדוקטור).

רוּפֵן

New member
../images/Emo7.gif

א. כל המדרחוב, עם כאלה. ב. אין בזכרון - "רחוב רוטשילד".. באמת..! ג. זה צולם במדרכוב..

לגבי ב'

אז רחוב הנדיב. מאחר וזכרון היא מושבת עליה ראשונה, יש בה צומת של רחוב רוטשילד או הנדיב עם המייסדים או הראשונים. ואני עדיין מתכוון לאלונים הקטנים יחסית שבאי התנועה.

רוּפֵן

New member
בבקשה.. "צרוף מקרים"...

נראה ששוב צדקת.. אותו אלון המופיע במדרכוב, שנאמר לי כי הוא 'אלון התולע'.. אכן נראה כמו "אלון אנגלי" או "אלון לבן" ועוד שמות, שמופיעים בשירשור הזה : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=465&msgid=70435112 הכנס לקישורים שהכנסתי שם, ותראה את התמונות הנמצאות באמתחתו של 'פרופסור גוגל' הישיש והטוב.

רוּפֵן

New member
ו..'אלון התולע' - Quercus boissieri

אכן שונה לחלוטין בצורת עליו.. הנה הוא ...

עולמיה

New member
זה אלון אנגלי, נדמה לי

אתה יכול העריך מה גובהו של העץ? זוהי עוד אינדיקציה, כי האנגלי יותר גבוה. לאלון התולע עלים קצת פחות קוצניים, וגם לבידים. הזיהוי הכי טוב הוא העפצים: לאלון התולע יש עפצים כמו כדורים צהובים.

רוּפֵן

New member
הזיהוי לפי העלים, הוא חד משמעי.

שונים לחלוטין ! ראי את כל השרשור.

עולמיה

New member
לא בדיוק ../images/Emo13.gif

שמת לב שבחיפוש בגוגל לפי quercus boissieri מקבלים תמונות שונות לחלוטין זו מזו? אכן, בחרת תמונה אחת, שבה העלה שונה מאד, אבל לדעתי, התמונה הנכונה של אלון התולע היא לא זו שהבאת (נדמה לי שהעלה ההוא שייך בכלל לאלון אחר, אולי האלון המצוי), אלא זו של הגן הבוטני (תמונה פצפונת) שים לב כמה העלה שם דומה לאלון האנגלי... כזה הוא באמת. באופן עקרוני, די קשה להבחין בין העצים. גם הפרי וגם העלים דומים מאד. לאלון התולע הבלוט יותר מוארך, ויש לו עפצים צהובים, שזה סימן הזיהוי הטוב ביותר לאלון תולע. אלון התולע הוא בר בארץ, והוא נשיר. האנגלי מוצאו מאירופה, לכן, באיזורים שאינם קרים מספיק הוא מתנהג כנשיר מותנה, כמו העץ בתצלום מזכרון יעקב. (אבל, השנה קיום שלכת זה לא מדד לכלום, כי כל העצים השתגעו לחלוטין)

למעלה