זרעים של עץ דקל

זרעים של עץ דקל

שלום, אני רוצה בקשה לשאול האם אפשר לזרוע זרעים של תמר? והאם אפשר להרכיב עליהם פירות הדר?

סודA

New member
ריבוי תמרים נעשה מחוטרים

ואין שום אפשרות להרכיב עליהם עצים אחרים

פאביאן

New member
למיטב ידיעתי

ריבוי מחוטרים נעשה ע"מ לשמר את תכונות הזן. בסוגים רבים של דקליים ניתן בקלות להנביט את גרעיני הפרי ולגדלם לעצים. לפחות באיזור המרכז והשפלה יש זן של ושינגטוניה שגדל פרא בצידי דרכים. זרע אחד מזן זה מצא דרכו אל ואף נבט באחד העציצים שלי. היום אחרי כ-4 שני הפך לעץ חמוד וקטנטן שצומח בגינתי.

סודA

New member
זה נכון לגבי התמרים, ושינגטוניה זה

כבר סיפור הרבה יותר פשוט, כמעט כל זרע מצליח ואני מוכן לתת כמה עשרות שתילים שנובטים אצלי תחת כל שיח רענן. אם אני לא טועה הכוונה בשאלה היתה לתמר.

עולמיה

New member
העץ הקטנטן והחמוד

אם הוא אכן וושינגטוניה חוטית ,יהפוך לעץ בגובה 25 מטר, עם זקן של עלים יבשים מסביבו, שיזריע את עצמו לכל עבר, ושפירותיו ילכלכו את כל הסביבה.רק שתהיה מודע ...

שקדי

New member
אני דווקא בעד וושינגטוניות../images/Emo152.gif

אבל אצל השכנים או בגינון ציבורי

עולמיה

New member
גם אני

בדיוק כפי שכתבת - עץ נהדר לגינון ציבורי. בתמונה שלך זו לא הוושינגטויה החוטית אלא החסונה, לא התבלבלתי. זו עם הגזע הדקיק היא החסונה, השניה היא החוטית.

שקדי

New member
האמת....???

לא ידעתי שישנם שני סוגים אפשר לשמוע מהם ההבדלים או אפילו להסתיע בתמונות???

עולמיה

New member
בטח

אני בטוחה שאתה מכיר את שניהם, כי שניהם נפוצים מאד. חפש תמונות בגוגל. וושינגטוניה חוטית - washingtonia filifera וושינגטוניה חסונה - washingtonia filifera robusta ההבדלים בגובה (חוטית 15 מטר, חסונה 25 מטר) לחסונה גזע דקיק, עלים מבריקים יותר ולא משתלשלים. שתיהן מתאימות לקו ראשון של ים ועמידות ליובש.

לחסונה הרבה זרעים שנובטים בשפע

והופכים למטרד רציני העץ גדל מהר בהשואה לושינגטוניה החוטית שלאחרונה מעט זרעים ולכן עדיפה.

מוטי בר

New member
יש הבדל גם בצורת אשכולות הפרי וצבעו

בחסונה הם ארוכים יותר ובמכבדים דלילים,וצבע הפרי כהה,כמעט שחור, ואילו בחוטית הצבע של הפרי בהיר יותר. גם מבנה העלים שונה, כאשר בחסונה העלים מעטים יותר רק באמיר העץ ודלילים יותר בצפיפותם וגמישים יותר,ואילו בחוטית העלים מאוד צפופים וזקופים,והרבה יותר קוצניים, וגם אורך החצאית של העלים היבשים גדול יותר בחוטית. אני נגד שתיהן הן בגלל תפוצת זרעים מציקה ביותר ומלכלכת מאוד מאוד, והן בגלל נשירת עלים יבשים ברוחות העזות, דבר שיכול ממש לגרום נזק גופני. שתיהן מקובלות מאוד לשזירות פרחים באולמות ארועים מסביב לבמת הזוג וכניסה לאולמות כי יש להן צורת "שמש". נדני העלים היבשים בעלי צבע חום אדמדם ומקובלים מאוד בשזירות יבשות.

f a l i l a

New member
זרעים של דקל... אין לי שמץ איזה סוג

לנו יש בשכונה עצי דקל שמפזרים זרעים כאלה קטנים וחומים בתוך קליפה לכל עבר... כל הגינות והעציצים מלאים בהם והם גדלים בקלות מפחידה... אם תרצה תשלח הודעה ואשלח לך ההההההההההמון זרעים!

Rebeccan

New member
זרעים של ושינגטוניה

העצים גדלים לגובה רב נראים כמו ראש מטריה
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

אלי חדש

New member
שתילי ושינגטוניה נבטו אצלי בתוך

אדנית. הם קטנים וחמודים . במידה ומשהו רוצה לאמץ אותם אשמח . אין לי לב להשמידם. למי שיש גינת גג ושותל בתוך חביות או מיכלים זה צמח אידאלי - חזק ולא מפונק ויהיה מרוסן בתוך החבית כך שלא יגיע לגודל מפלצתי.

נחל

New member
בכל הגינה יש לנו שיחי ושינגוטניה,

הם הגיעו עם לשלשת הציפורים. אחד גדול כזה כבר מסרתי לבת שלי בעציץ.

ציפי666

New member
גם לשכנים שלי יש וושינגטוניות

בנות 80 שנה ששולחות את צאצאיהן להתנחל אצלי בכל הגינה. כבר מסרתי צאצא אחד כזה במפגש הפורום שהיה בזכרון.

למעלה