זרעים של מלפפון

natidav

New member
זרעים של מלפפון

קניתי השבוע זרעים של מלפפון, היום פתחתי את החבילה כדי לזרוע אותם והופתעתי - הזרעים בצבע ורוד חזק!
האם מישהו נתקל בזה בעבר, ומדוע הם ורודים?

מ ש ה 53

Well-known member
לא נתקלתי בדבר כזה, אבל זה מזכיר לי את גרעיני החיטה
המורעלים שמשמשים כפיתיון רעיל לעכברים. יתכן שהספיגו אותם בחומר ורוד
נגד מזיקים וכן כדאי לברר, האם הוא על בסיס כספית. בכל מקרה, לא לגעת בידיי
חשופות. זו לפחות דעתי.
הערה: אילו זרעים אלה היו נמצאים בידי, הייתי יוצר קשר מיידי עם ספק הזרעים,
ובמקרה זה, נראה לי שהוא ישראלי, והייתי חוקר בצורה אסרטיבית מה מקור הצבע
.
אשמח כמובן לקבל את התשובה ממך, לאחר שתברר זאת עמם.

natidav

New member
זאת התשובה שקיבלתי מהם

"הזרעים הינם מחוטאים בהתאם לחוק ואסורים באכילה משמשים לזריעה בלבד ולשטוף ידיים לאחר הזריעה."

אבי519

New member
זוועה ! מן הסתם גם מהונדסת גנטית

היתי שולח את זה להשמדה ברמת חובב, ביחד עם פסולת גרעינית.
יש אפשרות לקנות זרעים אורגניים.

niryakov

New member
מכיר את הצבע הזה בזרעים

מההסבר שקיבלתי פעם מחקלאי בקיבוץ שאני גר בו, הצבע זה חומר נגד מזיקים.
מגן על הזרעים כשהם כבר בתוך האדמה.
&nbsp
זוועה? --> לא יודע, אולי. זה כנראה נפוץ מאוד בחקלאות

Pepin1

New member
מה הקשר של הצבע להנדסה גנטית?

רוב הסיכויים שדווקא לא. וגם אם כן, מה בדיוק הבעיה עם הנדסה גנטית?

אבי519

New member
זרעים שבהם משתמשים בכימיקלים הם לא זרעים אורגניים

וכיוון שהיום הרבה זרעים מהונדסים גנטית כל הזרעים הלא אורגנים חשודים ככאלה.
בעיות עם הנדסה גנטית- יש המון בעיות וסיכונים - יש הרבה מאמרים ספרים וסרטים בנושא זה .
כמה בעיות שיוצרת הנדסה גנטית בצמחים-
1 - עמידות למזיקים נרכשת ע"י כך שמשתילים גן שגורם לצמח שגורם לו בעצמו ליצר חומרי הדברה שהם אמנם נוצרים מתוך הצמח אבל הם רעלים ( מבחינה כימית דומים לקונפידור) , בנוסף כייון שהצמח מיצר את החומר בתוך עצמו על ריכוז הרעלים בצמח המהונדס אין פיקוח ואין בקרה, כפי שיש על חומרים שמרוססים ע"י החקלאי ולכן זה יותר גרוע מהדברה כימית כי היצרן יכול לקבל פרי עם יותר קונפידור מאשר היה מקבל מהחקלאי.
2. הגנים עוברים לצמחים אחרים דרך האבקה, גודלים צמחים עם עדיפות מסויימת והצמחים הטיבעיים נעלמים , דבר שפוגע ברבגוניות הגנטית - למשל יש אזורים בעולם שהחקלאים מגדלים זנים שעמידים לבצורת כי יש שם בעיות בצורת , חברות שמיצרות זרעים מהונדסים מחליפים את הזנים המקומיים בזנים שלהם , בשנים שיש גשם הכל טוב ויפה, גודל זן טוב ויפה ועמיד למזיקים ... אבל כשיש בצורת הלך על כל היבול, הזן המהונדס דורש יורת מים ולא עמיד ופשוט לא נשאר כלום , הזן המקומי היה משאיר זרעים לשנים הבאות... היו מיקרים שחקלאים במדינות כאלה התאבדו בגלל שאיבדו את כל פרנסתם.
3. צמחים שגודלים גודלים עקרים, בכוונה או שלא בכוונה, תכונת העקרות עוברת בהאבקה גם לצמחים אחרים , בנוסף גם יש פטנט על הזרעים המהונדסים כך שאסור לחקלאי לפתח בעצמו זרעים והוא חייב לקנות מהמונופול כל שנה את הזרעים.
4. חברות שמיצרות זרעים מיצרות כימיקלים שהזרעים תלויים בהם כך שהחקלאי חייב לקנות גם את הזרעים וגם את הכימיקלים הללו והוך לעבד של המונופול.
5. יש סיכון סביבתי בהנדסה גנטית עצמה כי את הגנים מתא אחד שני מעביר וירוס שנשאר בתאים המהונדסים וממשיך לגדול איתם ביחד - יש סיכון שאם וירוס כזה יקבל מוטציה שתאפשר לו לצאת מהתא המהונדס, הוא יוכל להעביר גנים לתאים אחרים ולגרום מוטציות בלתי נשלטות .

יש עודהרבה : אני מציע לקרא על הנושא - יש ספר טוב של רות אזקי, "על פני הבריאה כולה- אמנם זה לא הספר הכי טוב שלה אבל ממחיש את הבעיה של ההנדסה הגנטית.
אפשר לחפש חומר על זרעי מורשת, על הנדסה גנטית., על מונסנטו...

ואגב הטענה שכך מאכילים את העולם - ממש בולשיט , הנדסה גנטית עד היום רק גרמה נזקים לעולם השלישי למדינות חלשות וחקלאים עניים, ותרמה הרבה לחוזקם ולהתחזקותם של חקלאים עשירים, ותאגידי ענק כמו מונסנטו ועוד.

Pepin1

New member
מה הקשר בין לא אורגני למהונדס גנטית?

זה כמו לרשום שהרבה ערבים עוסקים בטרור ולכן כל ערבי חשוד בטרור. (עצוב, אבל זאת פרקטיקה מקובלת ובמובנים מסוימים מוצלחת מאוד). אם אתה לא יודע בוודאות שהזרעים מהונדסים, אולי אפשר לתת לזרעים (ולייצרן) ליהנות מחזקת החפות.
איך אתה מגדיר זרעים אורגניים? איך בודקים אם זרע אורגני? האם יכולים להיות זרעים אורגניים מהונדסים גנטית? (שואל ברצינות).
לדעתי עדיין רוב המזון שמהונדס גנטית הוא מתחום החיטה, תירס, סויה ושות' (גידולים אינטנסיביים מאוד) ולמיטב זכרוני בישראל לא מגודל מזון מהונדס גנטית לצריכה (לפחות לא ע"פ החוק). מעניין מה אומר החוק לגבי זרעים.
מבין כל מה שרשמת לגבי הנדסה גנטית, אכן סוגיות מטרידות, אשמח גם לקישורים למאמרים ולסרטים בנושא בנוסף על הספר. אבל אלו סה"כ מגוון בעיות בנושא . הטכנולוגיה בחיתוליה והבנה מלאה של ההשלכות ורגולציה תמיד מגיעות באיחור כמו בכל תחום אחר. הנדסה גנטית בפני עצמה אינה דבר רע, זה העתיד הבלתי נמנע (והטוב יותר). כותרת בסגנון "זוועה הנדסה גנטית" קצת מזכירה כומר שמתבטא בנושאי רכבות, חשמל, מחשבים... הנדסה גנטית.
האם עמידות בפני מזיקים שפותחה בסופו של דבר במקריות בתהליך של השבחת זנים נבדקת יותר בקפדנות מאשר עמידות שנוצרה בתהליך של "הנדסה גנטית"? האם מוטציות מקריות בטבע לא יכולות לייצר רעלים מסוכנים? האם בטבע מוטציות "מתאימות יותר" לא מכחידות מינים "מתאימים פחות"? למה לפתח זנים ותכונות בתהליך פרימיטיבי "על עיוור" כאשר יש לך את האפשרות לדעת בדיוק מה לשנות בגנים ע"מ לקבל תכונה רצויה (הכל בערך, בעתיד עוד יותר)? זה כמו לבצע משימה של עיבוד תמונה עם מחברת וחשבונייה.
הנדסה גנטית היא בהחלט הדרך להאכיל את העולם ביעילות בהנחה שהאוכלוסיה רק תמשיך לגדול. הקשר בין הנדסה גנטית לרעב באפריקה הוא די רופף. מבטיח לך רעב,עוני ומסכנות באפריקה גם ללא הנדסה גנטית. זה עניין פוליטי\חברתי\אחר ותמיד היה כך.

אבי519

New member
יש גופים שמפקחים ונותנים אישור "אורגני"

הם עושים ביקורות ובמקרה רמאות הם תובעים את החברה .
כמה אפשר לסמוך עליהם - לא יודע.
זה כמו מכון התקנים או משרד הבריאות או חותמת כשרות ...
גידול אורגני חייב להיות גידול ללא כימיקלים (כימיקלים מסויימים, יש כאלה שמאושרים לגידול אורגני) אורגני חייב גם להיות ללא הנדסה גנטית .
את הסיכונים לסביבה ולבריאות בהנדסה גנטית במקרה אני מכיר מקרוב כי עבדתי בחברה שעסקה בהנדסה גנטית בשנות ה80-90 ועסקתי בנושא בטיחות ואיכות סביבה .
אני עבדתי בהנדסה גנטית וביוטכנולוגיה בתחום הפרמצבטי אבל גם שם התרופות שיוצרו היו מאד יקרות ועדיין מאד יקרות ועדיין מיועדות רק לעשירים. (ככל הידוע לי אף אחת מהתרופות האלו לא ניתנות בעולם השלישי ואני בספק אם אי פעם ינתנו שם)
הנדסה גנטית בחקלאות כמו שכתבתי עד היום לא תרמה כלום, ולא מיועדת לתרום להאכלת אוכלוסיית העולם הרעבה. (כמו התרופות)
הנדסה גנטית בחקלאות מכונת אך ורק לטובת העשרת החקלאים העשירים בארצות עשירות, האדרת כוחם של תאגידי ענק , שמיצרים זרעים מהונדסים עם פטנט , שתלויים בכימיקלים שהם מיצרים וחו"ח.
לא שאכפת לי שהם יתעשרו , אלא שהבעיה היא שהיא גם פוגעת בעניים כמו שכתבתי קודם.
לינקים תמצא בשפע בגוגל , יש מספיק חומר\ויכוחים \ והסברים באתרים של הירוקים גריןפיס וכ"ו.
את הספרים של הסופרת המעולה רות- אוזקי אפשר למצא בכל חנות ספרים . https://he.wikipedia.org/wiki/רות_אוזקי

סרטים על הבעיה הוצגו המון פעמים בערוץ 8 \ערוץ המדע \נשיונלגאורגרפיק וכ"ד בטלויזיה .

omernaharan

New member
לפי חוק - במדינת ישראל לא ניתן לגדל צמחים טרנסגניים!

פרט למטרות מחקר המוגבלות מאוד.
האם זה עונה על השאלה?
אין שום קשר בין טרנסגני ואורגני חוץ מהקשר הנסיבתי שאורגני תמיד לא יהיה טרנסגני. = זה בהכרח אומר שלא כל הגידול הלא אורגני מהונדס!
לרוב, החומר הוורוד המחטא זרעים נקרא vitavax, אך אין לי מושג מהו חומר החיטוי של זרעי המלפפון. אגב - חברות הזרעים בהחלט מחוייבות לפי חוק לפרסם על האריזה באיזה חומרים חוטאו הזרעים (בישראל).

למעלה