זרעים של טוב

spidi2

New member
זרעים של טוב ../images/Emo23.gif

אחר צהרים אחד הבטתי דרך חלון המטבח וראיתי את בני בן החמש עודר בגינה. זה היה מחזה יוצא דופן, כי מיכאל שלי, גם כתינוק לא אהב להתלכלך. הוא מעולם לא שיחק בארגז החול וממש שנא חול בסנדלים. יצאתי אל החצר לראות במה מדובר. "מה אתה עושה?" שאלתי אותו. "אני מכין ערוגה". ענה בני ונראה רציני מאוד. החלטתי להשתעשע ולשחק איתו את משחק הניחושים שאנחנו משחקים תמיד. "תן לי לנחש - אתה רוצה לשתול בערוגה נרקיסים!?" "לא", ענה בני. "אני לא אשתול נרקיסים". "אז אולי תשתול כלניות?" "לא", אמר. "גם לא כלניות". "חרציות?" שאלתי. "לא, אמא", אמר בני. "אני לא מתכוון לשתול פרחים". "אם כן, אתה בטח מכין ערוגה של ירקות". אמרתי. "יש לי בבית זרעים של עגבניות ופלפלים, רוצה?" "לא, אמא, אני לא מכין ערוגה של ירקות. וכבר יש לי זרעים". "אולי אתה מכין ערוגה של עשבי תיבול? אתה הרי יודע כמה אני אוהבת נענע טריה ושמיר טרי..." "אמא, אני לא מכין ערוגה של עשבי תיבול", אמר בני. "אני מקווה שאתה לא מתכוון לזרוע ממתקים או זרעים של מסטיק, כי..." בני חייך אלי. "לא, אמא, הזרעים שאני זורע, הם לא לאכילה". "ואתה לא מתכוון לשתול בערוגה שלך מטבעות, נכון?" בני צחק. "אמא אני יודע שכסף לא גדל על העצים". "אז מה אתה מתכון לזרוע בערוגה שלך?" שאלתי. בני פשפש בכיסו והושיט לי את כף ידו הקמוצה. כשפתח אותה ראיתי בפנים שלושה חרוזים קטנים בצורה של לב. "אני הולך לזרוע זרעים של טוּב לב". "למה?" שאלתי המומה. בני הכין גומות באדמה, והכניס את החרוזים פנימה. בעודו מכסה את ה"זרעים" סיפר לי: "יצאתי לרכב על האופנים בשביל ליד הבית, ופתאום ראיתי את השכנה גברת רחל, חוזרת מקניות. היו לה הרבה שקיות ושקית אחת שהיתה מלאה בתפוזים נקרעה וכל התפוזים שהיו בה התפזרו על השביל. אז ניגשתי אליה ועזרתי לה לאסוף את התפוזים והצעתי לה לשים את השקיות שלה על האופנים שלי, שלא יהיה לה כבד, וככה ליוותי אותה הביתה. עזרתי לה להכניס את כל השקיות למטבח והיא נתנה לי עוגיה עם תמרים, אבל אמרתי לה שאני לא אוהב עוגיות תמרים, והיא התנצלה שאין לה בבית ממתקים, כשרציתי ללכת היא נתנה לי את החרוזים האלה ואמרה לי שמי שזורע זרעים של טוּב לב, קוטף פירות לנצח". "אז אתה יודע שאלה חרוזים ולא זרעים", אמרתי, במידה מסויימת שמחתי שבני לא יתאכזב כשה"זרעים" שלו לא יצמחו, מצד שני הייתי מאוכזבת שבני הקטן, גדול ונבון מספיק על מנת לדעת שהחרוזים בצורת לב, אינם זרעים. "אני יודע", אמר בני. "הרי זרעים של טוּב לב לא זורעים באדמה, זורעים אותם בלב..." "אז למה בכל זאת הכנת להם ערוגה?" הקשתי עליו. "למה זרעת את החרוזים באדמה?" "כדי לא לאכזב את גברת רחל", אמר בני, הזדקף וניקה את ידיו מהאדמה. "אמא, תסתכלי, היא משקיפה עלי מהחלון שלה".

spidi2

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

"סב זקן אמר לנכדו שבא אליו כועס בגלל ידיד שנהג בו בחוסר צדק... "אספר לך סיפור. גם אני, לעתים, חשתי שנאה גדולה כלפי אלה שלקחו הרבה כל כך, ללא צער בגין מה שעשו. אבל השנאה מחלישה אותך, ואינה פוגעת באויב. זה כמו לשתות רעל ולקוות שהאויב ימות. אני נאבקתי עם רגשות אלה פעמים רבות. דומה שיש שני זאבים בתוכי; האחד טוב ואינו פוגע באף אחד. הוא חי בהרמוניה עם כל הסובב אותו ואינו נפגע כאשר לא הייתה כל כוונה לפגוע. הוא ילחם רק כאשר נכון לעשות זאת, ובדרך הנכונה. אבל... הזאב השני... אה! כל דבר קטן גורם לו התקפת זעם. הוא נלחם בכולם, כל הזמן, ללא סיבה. הוא אינו יכול לחשוב מכיוון שכעסו ושנאתו גדולים כל כך. זהו כעס חסר-אונים, שכן כעסו לא משנה דבר. לפעמים קשה לחיות עם שני זאבים בתוכי, שכן שניהם מנסים לשלוט ברוחי". הילד הביט עמוק בעיני סבו ושאל: "מי מהם מנצח, סבא
" הסב חייך ואמר בשקט: "הזאב שאני מאכיל".

spidi2

New member
../images/Emo23.gif ברכת האהבה....

כל אחד חי בעולם אחר כל כך גדול השוני, את מה שאני מרגיש בפנים איש לא מרגיש כמוני, את מה שאתה חושב עמוק אני חושב שטוח, מה שאתה רואה סגור אני רואה פתוח, את מה שאני רואה לבן אתה רואה שחור, כשיורדת עליי החשכה עליך זורח אור, מה שבשבילך חלום לי זו האימה, מה שבשבילי שלום לך זו מלחמה, למקום אליו אני הולך הן גם אתה תגיע, למקום אליו אתה הולך, כן גם אני אגיע, אך בלי ניצוץ האהבה שום דבר לא יטמיע.

spidi2

New member
../images/Emo23.gifועוד על אהבה....

האהבה / ג'ובראן חליל ג'ובראן כאשר רומזת לך האהבה, לך אחריה, אף שדרכיה קשות ומכבידות. ואם כנפיה מרחפות מעליך, הכנס תחתן. אך אם מפחד תחתור רק להנאה ושלווה שבאהבה, מוטב תכסה מערומיך ותצא ממפתן האהבה, אל עולם בו תצחק - אך לא את כל צחוקך, ובו תבכה - אך לא את כל בכייך. האהבה אינה אדון, ואין לה אדונים. היא לעצמה קיימת. כאשר אוהב אתה, אל תאמר - אלוקים בליבי, אמור - אני בלב אלוקים. לא אתה תכוון את דרכי האהבה אלא היא, אם תמצאך ראוי, תכוון דרכיך. אין לאהבה שאיפה, אלא להתגשם, אך אם אוהב אתה ושוקק לבך, יכול תוכל לרוץ כפלג הזורם ורן שירו אל תוך הלילה לדעת יסורי עדנת אין קץ, להפצע בידיעתך את האהבה. להיות שותת ברצון ובשמחה. להתעורר בלב נפעם, ולהודות על עוד יום של אהבה. לנום לעת הצהריים ולהרהר בהתעלות הנפש שבאהבה, לשוב עם ערב בהודיה, ואז לנום, תפילה אל הנאהבת בלבך ושירת עדן על שפתייך.

rama69

New member
פשוט מקסים ו...

נפלא, צריך לשלוח לכל מנהיגי העולם כדי שילמדו לזרוע זרעים של טוב לב, זרעים של אהבה, ולכל אחד ואחד בעולם שלנו כדי שילמדו מהילד שנמצא בכל אחד ואחד מהם, תודה נהינתי מאוד.

spidi2

New member
../images/Emo20.gif עץ הצרות...

עץ הצרות פעם אחת, כשעסקתי בשיפוץ של
חווה ישן, שכרתי את שירותיו של אינסטלטור שיטפל בכל ענייני הצנרת של ה
. אחרי שסיים את יום העבודה הראשון שלו, יום קשה ומתיש, יצא אל ה
שלו וראה שיש לו פנצ´ר. לא נעים, חשבתי לי. אחרי יום כזה הוא עוד צריך לתקן פנצ´ר.. אבל הוא עשה את זה בצ´יק צ´ק, וכשסיים, נופף לי בידו לשלום ונכנס לתא הנהג של הטנדר שלו. ניסה להתניע ו... כלום. המנוע שבק חיים. איזה מזל ביש, הרגשתי ממש לא נעים בשבילו. מיד הצעתי לו טרמפ הביתה. כשהגענו אליו הביתה, הוא הזמין אותי להיכנס ולהכיר את המשפחה שלו. בעודנו פוסעים לעבר דלת הכניסה של הבית, הוא עצר לרגע ליד עץ קטן בצד השביל ונגע בקצות העלים שלו בשתי ידיו. על מפתן הבית, שניה לפני שפתח את הדלת, חל באיש שינוי מדהים: פניו המיוגעות אורו בחיוך רחב ושמח, הוא
את שני ילדיו והניף אותם באוויר בעליצות, ונתן
אוהבת לאשתו. לא יאומן שהאיש קשה היום הזה, שאני עד לעבודה המתישה וליום הנורא שעבר עליו, נמלא כל כך הרבה חיוניות ומרץ ושמחה כשנכנס הביתה. בתום הביקור, לאחר שביליתי במחיצתם שעה נעימה, הוא ליווה אותי החוצה אל מכוניתי. עברנו ליד העץ שבצד השביל והייתי כל כך סקרן שלא יכול להתאפק ושאלתי אותו מה זה היה, הקטע עם העץ. "אה, זה מאד פשוט", ענה לי "העץ הזה הוא עץ הצרות שלי. אני יודע שבסוג העבודה שלי, זה בלתי נמנע שיהיו לי צרות ובעיות וקשיים. אבל דבר אחד בטוח, הצרות האלו לא שייכות למשפחה שלי, לאשתי ולילדיי. לכן, כשאני בא הביתה, אני פשוט תולה את כל הצרות של אותו יום על העץ, ומבקש מאלוהים שיטפל לי בהן. ואז, למחרת בבוקר, כשאני יוצא מהבית, אני ניגש לעץ ולוקח מעליו את הצרות שנשארו שם. ואתה יודע מה, ממש מפליא, אבל כשאני ניגש לעץ בבוקר להוריד את הצרות ממנו, תמיד תמיד יש עליו הרבה פחות צרות ממה שזכרתי שתליתי שם בלילה הקודם.

קראתי את כל המילים שהבאת

לכאן... ורוצה להגיד לך.... תודה!!! כל כך יפה, כל כך נכון.... וכל כך יפה הנתינה שלך!!!

spidi2

New member
בנתינה... יש תמיד גם קבלה../images/Emo70.gif

והמילים שלך... הם הוכחה לכך
מלאך פעם כתב ... הרבה אנשים נכנסים ויוצאים מחייך, אבל רק ידידים אמיתיים משאירים את חתימתם בתוך לבך. כדי להסתדר עם עצמך תשתמש במוח, כדי להסתדר עם אחרים השתמש בלבך. אם מישהו בוגד בך פעם אחת, זאת בעיה שלו. אם מישהו בוגד בך פעמיים זאת כבר בעיה שלך. מחשבות גדולות דנות ברעיונות. מחשבות בינוניות דנות במיקרים. מחשבות קטנות דנות באנשים. אלוהים נותן לכל ציפור את האוכל שלה, אבל הוא לא זורק אותו לתוך פיה. מי שמאבד כסף מאבד הרבה, מי שמאבד ידיד מאבד יותר, מי שמאבד את אמונתו מאבד הכל. בני נוער יפים זו עבודה של הטבע, אבל אנשים מבוגרים ויפים הם עבודת אומנות. למד מטעויות של אחרים, (אתה לא תצליח לחיות כל כך הרבה זמן כדי לעשות את כולם בעצמך). יופי זה משחק ילדים, אופי- זה גורל החיים.

איל באש

New member
ברוכה הבאה../images/Emo23.gif../images/Emo140.gif

תודה על שבאת אלינו תודה על כל החומרים המקסימים בהמון אהבה איל באש

spidi2

New member
../images/Emo51.gif על קבלת הפנים...

ואני מבינה שגם לך וגם לפורום מגיע
ו
אז עוד סיפור כ
לכולנו: מרלין נעלם מעולמו של ארתור לשנים רבות: ואז, יום אחד, שב והופיע פתאום, יצא מן היער והגיע לקמלוט. המלך ארתור, ששמח מאד לראות את מורו, ציווה לערוך לכבודו משתה כיד המלך, אבל מרלין היה מבולבל והביט על תלמידו לשעבר כאילו מעולם לא ראהו. "יכול להיות שאבוא, אם אתה מי שאני חושב שאתה," אמר מרלין. "אבל אמור לי באמת, מי אתה?" ארתור נדהם, אבל לפני שעלה בידו למחות, פנה מרלין אל אנשי החצר שהתאספו שם ואמר בקול רם: "אתן את הארנק הזה, המלא אבק זהב, לכל מי שיוכל לומר לי מיהו האיש הזה," בו ברגע הופיע בידו ארנק מלא אבק זהב טהור. אבירי השולחן העגול, נבוכים ומאוכזבים, נשארו במקומותיהם ולא קמו. אחר כך ניסה משרת צעיר אחד את מזלו: "כולנו יודעים שזה המלך". מרלין הניע ראשו לשלילה ובנימוס הורה למשרת לצאת מן האולם. "איש מכם אינו יודע מי זה?" חזר ושאל. "זה ארתור," קרא קול אחר. "כל טיפש יודע את זה". מרלין זיהה את מקור הקול – משרתת זקנה בפינה – והורה גם לה לצאת מן החדר. החדר כולו געש מרוב מבוכה, אבל עד מהרה הפך האתגר של הקוסם למשחק. תשובות שונות נשמעו: הבן של את'ר פנדרגון, שליט קמלוט, מלך אנגליה. מרלין לא קיבל אף אחת מהן, וגם לא תשובות תמימות אחרות כגון בנו של אדם, פרח אלביון, גבר בגברים וכו'. בסופו של דבר נרתמה גוויניבר עצמה למשימה. "זה בעלי האהוב," מלמלה. מרלין הניע ראשו מצד אל צד. בזה אחר זה הוצאו המשיבים, עד שאיש לא נשאר באולם הגדול פרט לקוסם ולמלך. "מרלין הכשלת את כולנו," הודה ארתור, "אבל אני בטוח שאני יודע מי אני. לפיכך תשובתי היא: אני תלמידך וידידך הוותיק." לאחר היסוס קל פסל מרלין גם את התשובה האחרונה הזאת, כשם שפסל את האחרות, והמלך עצמו נאלץ לעזוב את האולם, בלית ברירה. הסקרנות הוליכה אותו אל דלת פתוחה שממנה יכול עדיין לראות את האולם הגדול. להפתעתו ראה את מרלין ניגש אל אחד החלונות, פותח את הארנק ומפזר את אבק הזהב באוויר. "למה השלכת את הזהב היקר הזה". קרא אליו ארתור, שלא הצליח להתאפק. מרלין הפנה אליו את מבטו. "נאלצתי לעשות זאת," אמר, "הרוח אמרה לי מי אתה." "הרוח? אבל היא לא אמרה שום דבר". "בדיוק כך." מתוך הספר "דרכו של הקוסם" מאת דיפאק צ'ופרה.

וואווווו ../images/Emo12.gif

קשה לי להסביר למה, אבל סוף הסיפור חיבר אותי מיידית למקום מאד עמוק. תודה וסוף שבוע נפלא ושופע אור.

spidi2

New member
../images/Emo23.gif והנה עוד אחד....

"לצחוק, זה להסתכן בלהיראות טיפש, לבכות, זה להסתכן בלהיראות רך ורגשן, ליצור קשר עם מישהו, זה להסתכן במעורבות. להתגלות ולחשוף רגשותיך, זה להסתכן בחשיפת עצמאותך... לגלות את רעיונותיך, חלומותיך ותשוקתך בפני אנשים, זה להסתכן באובדנם. לאהוב, זה להסתכן שלא יאהבו אותך בתמורה. לחיות, זה להסתכן בלמות. להראות חוזק, זה להסתכן בלהראות חולשה. לעשות, זה להסתכן בכישלון. והסכנה הגדולה מכולם, היא לא לסכן דבר. האדם שאינו מסכן דבר, לא יקבל דבר, יחיה כבול אל הביטחון, אסור ע"י הפחד..." המקור לא ידוע

למעלה