זריקת מזון+שאלה

Noich80

New member
זריקת מזון+שאלה

אחרי ליל הסדר היתה לי איזו שיחה עם דודה שלי על זריקת מזון.היא טוענת שה"דור הצעיר" שלה זורק כמויות ענקיות של מזון וזה מטריף אותה. ניסיתי לחשוב כמה מזון אנחנו זורקים ואיכשהו יוצא שזורקים אבל לא המון. קצת גבינות שלא סיימנו ופג תקפן, ירקות שעבר זמנן ולא אכלנו או מזון מבושל שהכנו בכמות גדולה מדי וזמנו עבר ושאריות לחם שנמקו בפריזר (אנחנו מקפיאים את הלחם מיד אחרי הקניה כי אנחנו לא אוכלים המון לחם בבית)
מצד שני לא כואבלי הלב במיוחד כשזה קורה...

איך אצלכם?

ואם כבר בנושא השרשור- הקפאתי כיכר לחם ובטמטומי הרב פשט דחפתי אותי לפריזר בין המוצרים והוא הצטקמק ואי אפשר ממש לאכול אותו... יש רעיונות מה לעשות עם לחם מעוך חוץ מפירורי לחם? (ואם אין לכם רעיונות נקו את מצפוני
)

elena20

New member
אנחנו גם לא זורקים הרבה,

לפעמים קורה שאני זורקת כמעט קוטג' שלם כי אכלתי רק פעם אחת עם סלט נניח, מבחינת אוכל חם שמכינים זורקים ממש מעט את התוספות שתמיד
עושים יותר ממה שצריך וככה אני מעדיפה מאשר שלא יספיק וחס וחלילה נצטרך לבשל פעם נוספת

לחם נזרק כמעט כל שבוע , בערך חצי כיכר כי אני לא אוהבת לאכול לחם לא טרי.

s EsH

New member
למה לא להקפיא את הלחם

ולחמם עם כזה של צנימים? אני מחממת באזור הדקה וחצי ככה שהוא לא הופך לטוסט אבל חוזר להיות רך וחמים :)

elena20

New member
זה מה שעושה לפעמים, אבל זה דורש ממני מאמץ

וכן פדלאה שכמותי גם להוציא מהקפאה ולשים בטוסטר קשה לי אחרי יום עבודה
וגם פשוט לפעמים בא לי לחם טרי ולא מהקפאה כי הוא תמיד יותר טעים.

קליספרה

New member
כמו אצלך בערך

בתקופת הצנע שנמשכה בבית הורי עד סוף שנות השבעים

לחם באיבד טריותו או צורתו הפך להיות - פופרקה או אוכל ציפורים
סוג של דייסת לחם עם תועפות גבוינה בולגרית - אני יכולה להשיג את המתכון מאמא אם את רוצה, שנים לא אכלתי את זה

רושטי

New member
מנסיון עשיר - תפשירי בטמפרטורת החדר

וזה חוזר לצורה המקורית

foofoo77

New member
אני משתדלת שלא לזרוק

קונה רק מה שצריך
אבל לפעמים גם אני נסחפת ושוכחת דברים במקרר ואחר כך זורקת אותם וזה מעצבן אותי לאללה.

mitmit11

New member
זורקים ממש מעט

אני אחראית על הקניות ויודעת היטב מה יש, מה אין, מה עומד להיגמר ומתי. התקופות בהן נזרק הרבה היו תקופות של שינויים - למשל הילד התחיל לאכול וקנינו מגוון כי לא ידענו מה יאהב ומה לא ומה הכמויות.
אם נזרק זה לרוב ירקות טריים (או שלא...) כי החצי (שוב) התייאש מהדיאטה ונכנע לאיזו פיצה
. פירות לא נזרקים כי ברגע שהם נהיים "עצובים" אני מכינה מהם עוגה

אם יש אוכל מבושל שמאסנו בו הוא נארז לאמא שלי ואני לוקחת קופסא שמאסו בה כחליפין.
גבינות וכו - נדיר מאוד שנזרק. אם כן זה משהו כמו הכפית האחרונה של הקוטג'. אם זה מעבר לזה הגבינה מועברת אחר כבוד לפריזר ובבוא היום הופכת לפשטידה.

אין לי רעיונות ללחם המעוך... אני שמה כמה פרוסות רטובות וסחוטות בתערובת של הקציצות אבל תצטרכי הרבה מאוד קציצות לכיכר שלם

JoIIy Roger

New member
זורקת רק מקולקלים

ולא הרבה.
פרי או ירק שנראה לי שלא נוכל הולך לבישול או להקפאה.
גבינות, הפג תוקף לדעתי רק תקף לגבי הטעם או המרקם בפעמים רבות.
בישולים בכמות גדולה הולכים מיד לכלים בינוניים לפריזר. משאירה במקרר אוכל ליומיים.
יצא לי לאכול יוגורטים שתוקפם פג לפני חצי שנה והנה, אני עדיין חיה.
מה שכן נזרק זה מלפפונים שלא ראויים למאכל כי לי אין מה לעשות איתם.

כל גבינה "מקולקלת" יכולה ללכת ללזניה או פשטידה.

לחם קפוא שהצ'קתמק אפשר להכין ממנו לחם מטוגן עם ביצה. יש גם מאפים ופשטידות עם חתיכות לחם.

מבחינתי מדובר במשאב עולמי שמתבזבז סתם.
קורה שאני מפספסת אוכל מבושל והוא נזרק. אבל לא בכמויות. ואני כמובן משתדלת שזה לא יקרה.

זורקים אבל לא ממש הרבה למרות

שלנו זה נרה הרבה

פעם היינו זורקים יותר ( כשהילדים היו קטנים ואכלו מעדנים לדוגמא )

היום אוכל מבושל מבושל ליום יומיים ולא נשאר לי כמעט מזה ולכן כמעט לא נזרק ( חוץ מאולי אורז שנשכח שהוא במקרר)

ירקות ופירות נזרקים ממש ממש מעט ( כי אצלי הילדים מטורפים על זה )

בדרך כלל אני מנסה להכין רשימה של ארוחות שבועיות ולפי זה לבצע את הקניות מעבר לזה לפעמים נקנקים נזרקים כי קניתי לכריכים של הילדים והם לא רצו

Deanna2688

New member
האמת כמעט וכלום.

האוכל שלי מאוד מחושב כבר שנים, ואני יודעת בדיוק כמה לקנות.
אם נזרק, זה דברים כמו חלבי תוקף שברח, אבל מאז שהפסקתי עם חלבי, גם זה לא קורה.

בקיצור כמעט וכלום.
אולי איזה עגבנייה שהתיישנה מהר, ממש זניח.

© RoNa

New member
לא זורקת כלום

הכל הכל הכל הולך לתרנגולות של חמתי במושב (כולל קליפות הביצים שהן הטילו).
אוספת הכל ובשבת הקטן רק מחכה שנגיע בכדי לתת להן לאכול.

אם מחשבים כמויות, אז כן, יוצא שזורקים לא מעט כי לא מגיעים לאכול הכל וזה מתקלקל, פג תוקף וכו'.

פלגיה

New member
מותר להיות חריגה?

כן, אני זורקת. ודי הרבה אפילו. יש לי ילדים מפונקים, והם לא אוכלים אוכל שנשאר מאתמול. אז הרבה פעמים שאריות אוכל מגיעות לפח. כשאני קונה פירות אני לא יכולה לנחש מה יתחשק להם ומה לא, ולפעמים הפירות נרקבים ונזרקים.

באופן כללי אני חושבת שאם מדברים עם מישהו מהדור הקודם, או מהדור שלפניו, אז גם מי שהיום "לא זורק כמעט בכלל" זורק הרבה מאוד אוכל בהשווואה למה שהיה כאן בשנות השישים והשבעים. מספיק לראות את העגלות שממלאים בסופר, כאילו מחרתיים מצור. את רוצה להגיד לי שהכל אוכלים? תראי "על האש" של אנשים בחגים, כמה כמויות עתק של בשר מביאים. הכל נאכל? כל מה שלא אוכלים מעבירים לעמותות לתרומה? ולא התחלנו לדבר על המטבחים הגדולים ובזבוזי האוכל שלהם.

כבת לאמא קיבוצניקית

שקיבלה טראומה מכל האוכל שנזרק במטבח לנגד עיניה ולכן לא זורקת כלום - אני עושה ההיפך.
משתדלת להשתמש במצרכים שקניתי, אבל זורקת אוכל שהתקלקל ללא נקיפות מצפון.

shuttles

New member
הלכתי לבדוק בפח הקומפוסט שלנו

(כשכותבים מהזכרון, הדברים מצטיירים אחרת)

קליפות ביצים
פילטרים של מכונת הקפה, עם הקפה הרטוב
עלי סלרי, זרעי פלפל אדום ושאריות גזעי ברוקולי (שניקיתי וחתכתי אתמול)
כמה "לבבות" תפוחים
קצת דייסת קוואקר של הילדון (הוא בן כשנה וחצי)
חתיכת מלפפון שקפא במקרר
קליפות בצל
"שפם" של בצל ירוק
כמה חתיכות לחם וחתיכת לביבת גבינה שהילדון זרק על הרצפה
קצת שמיר חתוך שנבל בתוך הקופסה שלו
כמה מקרונים שנפלו לתוך הכיור כשסיננתי את הסיר

כמעט ולא זורקים אוכל.

powerpuff25

New member
אנחנו לצערי זורקים לא מעט

כי אנחנו פשוט שוכחים.....
פתאום אני מוצאת קופסה של משהו שפתחתי ואני אפילו לא זכרתי, או מכינים משהו, אוכלים מזה יום, יומיים ואז השאר נזרק. אנחנו 2 וילדה קטנה, ואני רוצה לחשוב שזה ישתנה בהמשך.

לגבי הלחם, רק פירורים יכולתי להציע.
דרך אגב עוד מקום שאני 'שוכחת' בו דברים זה הפריזר.

למעלה