זריקת לגנד

JuSt A d i

New member
זריקת לגנד

היי למישהו יש ניסיון עם לגנד לסוסים, איזה מפרקים משתמשים כל כמה זמן וסדר גודל מחירים תודה

jgut

New member
אני השתמשתי בחומר לסוסים שלי

למיטב זכרוני מדובר בחומר שמוזרק לוריד 4-5 פעמים בהפרש של שבוע בין פעם לפעם. אנחנו השתמשנו בו למניעה ולא לצורך טיפול בבעיות קיימות. לכן עשינו סידרה כזו פעם בשנה, לפני העונה.

הוא אמור לעזור באופן כללי לכל המפרקים ולא למפרק ספציפי (בניגוד להזרקה של חומצה למפרק).
החומר די יקר, אני לא זוכרת את הסכום המדוייק. בקבוק עולה לדעתי 2000 ש"ח.

giri

New member
לג'נד היא זריקה כלל מערכתית

אם יש מפרק מסויים שהוא בעייתי היא כנראה לא תפתור את הבעיה, אבל בסוסים שיש להם נוקשות כללית, או קצת שחיקה של הגיל, זה בהחלט עוזר. כמו כן זה טוב למניעה.
מנסיוני האישי של פעמיים עם הסוס שלי בארץ זה עשה הבדל משמעותי מאד.
המחיר גם לי זכור בערך באיזור שג'יגאט ציינה.

barter

New member
מומלץ בחום

הי,
אז ככה:
Adequan
(polysulfated glycosaminoglycan)
בגדול מעכב את האנזים שהורס את הסחוס וממריץ את הקרום הסינוביאלי בתוך המפרק לייצר נוזל מפרק. יש חומר שמזריקים לשריר ויש חומר אחר שמזריקים לתוך המפרק.
לשריר - אחת לארבעה ימים 5ס"ס למשך חודש.
למפרק - חמש זריקות - אחת לשבוע
Legend
זה נתרן היאלורונית (hyaluronic sodium), חומר המצוי באופן טבעי בנוזל הסינוביאלי. גם כן בא בשתי אופציות - לוריד או לתוך המפרק.
שניהם ניתנים פעם בשבוע למשך שלושה שבועות.

בשני החומרים מן הסתם שההזרקה למפרק היא יותר פולשנית יותר, תוצאות מהירות יותר, ויחד עם זה - מועדת לסיכונים.
לג'נד עובד יותר מהר - מוריד את הכאבים מהר ותוצאות אפשר לראות אחרי יומיים, תוצאות של אדקווין רואים בערך אחרי חודש וחצי חודשיים אבל, כאמור, הטיפול יותר עמוק שכן -החומר לשריר הוא "כלל מערכתי" מה שאומר שלטווח הארוך, כנראה שזה יותר יעיל.

מחירים - אם זכרוני אינו מטעני - טיפול של לג'נד לוריד עולה בערך 400$ והטיפול של אדקווין סביב ה300$ , אל תתפסי אותי במילה אבל זה סדר גודל עלות החומר. אם זה למפרק זה בטח מעט יקר יותר - אבל מה שמייקר את הסיפור זה שצריך וטרינר, כמובן, בשביל ההזרקות האלה.

תכלס - לשלב את שניהם זה התשובה האולטימטיבית. אבל , היא גם יקרה.

למעלה