זריקת אנטי-די

nr1000

New member
זריקת אנטי-די

היי, הייתי היום אצל רופא קופת חולים, מתמחה בפוריות, שהוא לא הרופא שלי, ובשאלה שיגרתית של איזה סוג דם יש לי (יש לי מינוס) הוא הופתע מאוד לגלות שהרופא הפרטי שלי לא נתן לי זריקת אנטי-די לפי ההחזרת עוברים שהיתה לי. הוא אמר לי שזה חשוב מאוד להבא לעשות את הזריקה לפני כל טיפול.
האם אתן מכירות את העניין הזה של דם מינוס ופלוס וזריקת אנטי די?
האם זה חוסר מקצועיות מצד הרופא שלי שהזניח את הנושא?
מניחה שמיותר לשאול כי זה לא רלוונטי- אבל האם יש סיכוי שבגלל זה ההריון "נפל"?

טוליתי

New member
לא נתקלתי בכך בעשור האחרון,

שווה להתייעץ בפורום רופאים.
אשמח שתעדכני.

אנטי די לפני כל החזרת עוברים?

מסקרן אותי למה? מה נאמר לך שההגיון בכך?
&nbsp
לי יש סוג דם מינוס וקיבלתי את הזריקה כשעברתי הפלה טבעית בעבר
&nbsp
בנוסף, ההנחיות בעת הריון הן להגיע למיון ולקבל זריקה בכל מצב בו יש דימום/הכתמות (מחשש שהעובר הוא מסוג דם פלוס) וגם קבלת זריקת אנטי די בשלבים מתקדמים של ההריון- לקראת לידה (נדמה לי גם בלידה עצמה או לאחר הלידה) ובכל סיטואציה בה יש סיכון למעבר דם בין העובר לאם (למשל דיקור מי שפיר)
&nbsp
מעולם לא שמעתי על הצורך בקבלת חיסון לפני כל החזרה, ועברתי קרוב ל20 החזרות לדעתי, אצל רופאים שונים, ביניהם גם בר חוה- כולם היו מעודכנים בסוג הדם שלי

nr1000

New member
לא לגמרי הסביר... יכול להיות שגם לא הבנתי נכון?

אבל בשורה התחתונה הוא נתן לי מרשם והוראה לאחות ואמר לי לעשות את הזריקה... לא ברור.

a morph

New member
מעולם לא שמעתי על דבר כזה

זריקת אנטי-די מקבלים בלידה, או חלילה בהפלה או במצבים של דימום משמעותי, התערבות כמו מי שפיר או סיסי שליה וכד', וההנחיה היא לתת את הזריקה כמה שניתן בסמוך לאירועים האלו ולא יאוחר מ-72 שעות אחריהם... מעולם לא שמעתי על זריקה לפני ההחזרה ולא מבינה את ההגיון בכך.
הרי המטרה היא למנוע היווצרות נוגדנים נגד אנטיגן Rh שבדם העוברי. לעובר שמוחזר לרחם עוד אין דם משלו, ויעבור זמן עד שיפתח אותו, ועד שיווצר מגע בין הדם שלו לדם אמהי יעבור עוד יותר זמן... ועז אז הזריקה כבר לא תהיה יעילה.

לי 2310

New member
יש לי גם כן rh שלילי

לא שמעתי על קהלת הזריקה לפני טיפולים, כן קיבלתי במהלך הפלה אם יש לך מידע נוסף, אשמח לדעת.

אמאלוסי

New member
אין שום סיבה לתת אנטי-D לפני החזרת עוברים

ובוודאי שאין שום קשר להריון שלא התפתח.
נותנים זריקה זאת על מנת למנוע ממך לפתח נוגדנים אחרי חשיפה לדם עוברי. מיותר לציין שאצל בלסטוציסט אין מערכת דם.

nr1000

New member
וגם לא כשמתחיל דימום אחרי הריון כימי?

בשורה התחתונה הוא נתן לי מרשם לזריקה והוראה לאחות. אז בעצם אין באמת סיבה לקחת את הזריקה עכשיו?

למעלה