זרימת מים באסלה - ניאגרה סמויה

amirhy

New member
זרימת מים באסלה - ניאגרה סמויה

שלום,
יש לי ניאגרה סמויה שמזרימה זרזיף מים לאסלה למרות שהניאגרה כבר מלאה במים לאחר ההדחה. בניגוד לניאגרה רגילה שקל לשחק עם המצוף האחראי לכך , בניאגרה זו אינני מוצא יכולת לשחק עם המצוף שנמצא בצד שמאל של הניאגרה (ניאגרה בת 10 - 15 שנה לערך). כאשר פתחתי את הניאגרה ראיתי כי המים עברו את הקו המקסימלי של 6 ליטר. האם יש דרך לווסת את גובה המצוף בניאגרה זו על מנת לגרום למים לחדול מלזרום תמידית?
תודה,
אמיר

amirhy

New member
מה בדיוק לצלם?

תודה רוני על התגובה אך עם תמונה לא ניתן לראות הרבה, ישנם שני חוטים שיוצאים מהלחצן ונכנסים פנימה ומצד שמאל יש מצוף גדול אך אינני מצליח למצוא שם משהו שבעזרתו ניתן לכוון את המצוף.
תנסה למקד אותי מה לצלם ואנסה לצלם זאת בכל זאת.
אמיר

רוני1955

Active member
את החלק העליון של המצוף.

יש שם בורג כיוון. לפי תמונה אפשר יהיה להגיד לך מהו הבורג.

amirhy

New member
תמונות ניאגרה

הי רוני,
להלן תמונות שהצלחתי לצלם מבעד לפתח היחסית צר. מקווה שמשהו שם יהיה דומה לבורג כלשהו,
תודה על העזרה,
אמיר

לא יעזור - צריך להחליף מצוף.

כיוון הגובה לא יעזור.
הבעיה היא בדיאפרגמה של המצוף.
אפשר להחליף דיאפרגמה אבל הרבה יותר קל להחליף את כל המצוף בחדש.. לא יקר מידיי בין 15 ל 30 שקלים.

amirhy

New member
בדר"כ היכן הבורג אמור להיות

מכיוון שהתמונות לא עזרו (הפתח יחסית צר), היכן לרב נמצא אותו בורג כיוונון ביחס למצוף? אולי אני אמצא אותו לבד...
אם אני הולך על החלפה של המצוף (כהמלצתו של עורב צפוני) אז איך אני בכלל מפרק את המצוף? אין שם יותר מדי מקום לפעולה, המפתח הינו משהו כמו 15ס"מ על 15 ס"מ.
תודה,
אמיר

רוני1955

Active member
בורג כיוון

בתמונה רואים באמצע התמונה מוט כחול. יש עליו הברגה. סיבוב המוט מעלה ומוריד את המצוף לאורך המוט, וזה משנה את גובה המפלס.

amirhy

New member
תמונה שאולי תעזור

הי רוני,
רק עכשיו הבנתי שלמרות שהעליתי שלוש תמונות, בעצם, ניתן להעלות רק תמונה אחת בכל פעם ולכן התמונה הלא רלוונטית עלתה קודם.
אנא ראה אם תמונה זו עוזרת להבין טוב יותר את המצוף.
תודה,
אמיר

לא יעזור לך בורג הכיוון

הכיוון אינו משתנה מעצמו
קל מאוד לפרק את המצוף.

את הקודם סוגר את המים בברז שבתוך הניאגרה, אם הברז כבר ישן וחלוד תסגור את הברז הראשי של כל הבית.
אתה פותח את האום הברזל של הצינור הגמיש שמתחבר אל המצוף.
מייד אחרי אום הברזל יש אום פלסטיק של המצוף עצמו
אותו אתה משחרר קצת (הוא מחזק את המצוף למסילה מיוחדת שקבועה בניאגרה) ומרים את המצוף מה שמוציא אותו מהמסילה, קצת משחק ימינה שמאלה, מוציא אותו כשהוא על הצד אתה כבר תסתדר - אם הצילוחו להכניס אותו לשם אתה תוכל גם להוציא אותו.
לפי המצב של הצינור הגמיש במקומך הייתי מחליף גם אותו.
אפשר להשתמש בצינור לחץ מפלסטיק, לא חובה ברזל.

למה לא צינור פלסטי השבוע היתה לי מיני הצפה, ובמזל תפסתי אותה בזמן.
חיבור צנרת פלסטי לניאגרה, נסדק בחבור, והמים פרצו להם חופשי....
המסקנה, לא להשתמש בחיבורי פלסטיק במקומות בהם קיים לחץ מים.

בהמשך להודעתי אחת מתחת

שמשום מה לא השתרשרה למקום הנכון.

הייתי עם זוגתי בצימר בצפון,
קומפלקס של 4 צימרים 2 בקתות ובקתה אחת דו קומתית.

אנו היינו הייחידים בקומפלקס
בשעות הבוקר אנו יושבים בחוץ ושומעים מישהו מתקלח בבקתה הדו קומתית לא ייחסנו לזה חשיבות כי חשבנו שאורחים נכנסו לשם.
עברו שעתיים ועדיין מתקלחים התעצבנו על בזבוז המים הרב ואיך אין להם בושה לעשות מקלחת עד כדי כך ארוכה וכדומה
התחלתי לראות זרזיף קטן שהפך למפל ממדרגות דלת הכניסה.
מייד טלפון לבעלת הצימר שכיוונה אותנו לברז מים הראשי.
כעבור שעה הגיעו הבעלים.
התפוצץ צינור לחץ של השירותים
שיפוע לא נכון של הבקתה והצטברה לכם בריכה בתוכה. בקתת עץ. המים נזלו אל הצימר מתחתיהם. הושבתו שני צימרים נזק רב לרהיטים ולציוד ולכל הבקתה...
למרות שהיינו כמה שעות ללא מים לג'אקוזי לא העזנו לדרוש פיצוי.

רשר

Well-known member
מנהל
צינור גמיש לחיבור אביזרים רגיש לפגעי הזמן

על כן צריך להחליף את כולם בבית אחת ל 5-10 שנים באופן יזום,
שים לב שכתבתי גמיש אך לוא דווקא פלסטי - כולם! כי צפוי המתכת מסתיר פלסטיק או גומי אך אינו מונע התישנות במיוחד שאיננו יודעים כמה זמן הצינור שהה במחסני המשווק,

ישנים שנראים טוב אפשר להעביר למקומות בהם אין לחץ קבוע (טלפון, גינה, נקוי ביוב,,,)

כנל לגבי צנרת מתכת

הרי בטוח קרה לך שהתפוצץ צינור מתכת של ברז פרח. זה אותו צינור
גם פה החיבורים יכולים להישבר, הצינור יכול להיסדק אם הוא לא מחובר נכון.

צינורות פלסטיק בנויים לסגירה בכח היד (כך מוצהר על כל אריזה של צינור פלסטיק) ולא ע"י כלים. שבר בהברגה (הברגה אכולה\סדק) נגרמו באופן ישיר מסגירה בכח רב מידי.
עובדה שיש צינורות שמחזיקים שנים.

בכל מקרה, נכון שיש סכנה מזערית לנזילה גם בצינור פלסטיק וגם בצינור ברזל אבל בניאגרה סמויה הדבר ככל הנראה לא יגרום להצפה אלא רוב המים אם לא כולם יזרמו אל תוך האסלה.

אני ממליץ על צינור פלסטיק כי יותר קל להתעסק איתו ולטפל בו.
והוא לא מחליד כמו צינור ברזל.

למעלה