זרה לעצמי

almi1

New member
זרה לעצמי ../images/Emo221.gif

בשנים האחרונות אני מרגישה קצת זרה לעצמי כשאני מביטה במראה. התחלתי יוגה לפני שבוע כדי לנסות ולפתח את המודעות הפנימית שלי אך עד עתה אני מרגישה רק את המאמץ שבתרגול הפיזי ביוגה ולא ממש מצליחה להתחבר לנפש. בכלל אני מחפשת דברים שיעזרו לי לפתח מודעות, הכרה, שלווה ואיחוד. אולי תוכלו להמליץ לי על משהו שעוזר לכם? תודה מראש

זרה לעצמי

שלום לך, אני ממליצה לך על האימון .כיום אמנם אני עוסקת בתחום אך אני רוצה לשתף אותך שלפני שהתחלתי ללמד ,לקחתי לי מאמן.ההתנסות הייתה נפלאה כי היא הייתה משמעותית והביאה אותי לחולל טרנספורמציה בחיי.כדאי לך לקרוא קצת על התחום. בהצלחה, דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

hilabarak

New member
אולי כדאי קודם לבחון מהו אותו חיבור

שאת מחפשת. ברשותך אני אלך לקיצון השני, כדי להבהיר. נניח אדם מנסה להשיג מעמד בחיים כדי להרגיש טוב עם הערך העצמי שלו. הוא נהיה מנהל מחלקה וזה לא מספיק לו. נהיה מנהל אגף וזה לא מספיק. מקבל תפקיד סמנכ"ל ושוב זה לא מספיק וכך הלאה. אותו אדם מגיע ואומר "אני לא מרגיש מיצוי עצמי, חסר לי משהו בעומק". ואני אשאל "בדקת בכלל אחרי מה אתה רודף ? שאלת מהי המטרה שלי ?". עכשיו זה שהמטרה שלו נשמעת "חומרית", ושלך נשמעת "רוחנית", זה לא אומר שהוא צריך לבדוק מה המטרה ואת לא. לשניכם לדעתי יש מטרה ברמת הסיסמא של "חיבור למשהו לא מוגדר". ברגע שמגדירים מה הבעייה במילים פשוטות, הרבה פעמים יש לזה הסבר. ואל תגידי לי "הגדרתי חיבור לנשמה". כי ברור לי שאין לאף אחד מושג מה זה תכלס אומר. ואם המטרה לא מובנת, קשה לפעול כדי להשיג אותה.

almi1

New member
מטרתי היא

קבלה עצמית, ויכולת להתבונן על דברים יותר לעומק ובאופן יותר הרמוני

almi1

המטרה שציינת בהודעתך היא מטרה נעלה,שלעיתים נדרש זמן רב מאד להגיע לתובנה של קבלת העצמי ללא סייגים וללמד לחיות בהרמוניה עם הסביבה. ישנם ספרי קריאה רבים העוסקים בנושא זה(למשל ספרים העוסקים ברוחניות,תפיסות עולם בודהיסטיות,ספריו של רובין שארמה במיוחד"גלה את יעודך"). על מנת להגיע ליעד הנכנס של מה שהגדרת"לחיות באופן יותר הרמוני, באופו יעיל,אני ממליצה לך להתודע לעולם האימון. בהצלחה, דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

hilabarak

New member
תראי כדי לעבור מתיאוריה למעשה

כי הרי בפועל את רוצה מעשים. כדאי להגדיר במילים הן קצת יותר מעשיות. קבלה עצמית זו מילה כללית מידי. האם האף שלך ארוך מידי לטעמך ? האם עולים בך כעסים שאינך מרוצה מהם ? האם את אוהבת דברים שנראים לך כלא בריאים ? אותו הדבר לגביי הסתכלות לעמוק והרמוניה. הרמוניה עם מה ? עם הטבע ? עם אנשים אחרים . עם בני משפחתך . עם חברים ? עם בן זוג? לעומק של מה ? אני לא מתכוון להציק, פשוט רוב האנשים נתקעים כי הם אינם מגדירים בדיוק את רצונם. מבחינתם זה נראה מוגדר באופן ברור "קבלה עצמית". אבל בפועל אי אפשא ליישם את זה, כי זה כמו לומר "אני רוצה להרגיש יותר טוב". במה אתה רוצה להרגיש יותר טוב ? בעבודה ? כי בעבודה צריך להיות קצת יותר מקצועי. בזוגיות ? שם צריך נתינה והקשבה ולגעת גם לדרוש. בכל מקום צריך מיומנות אחרת. הפירוט הוא קריטי ליכולת להוציא לפועל.

משהו לא מובן לי

את מביטה במראה ומרגישה זרה לעצמך, רחוקה אולי. רוצה להתחבר לנפש. האם יש בך שני חלקים? מי מנסה להתחבר למי? או מי מופרד ממי? לצפות שכמה שיעורי יוגה, או כמה משפטים חכמים, יביאו אותך לאיחוד רוחני -זה קצת..
מוגזם היוגה שמתרגלים עם הגוף בהדרגה עשויה לפתוח גם חסימות נפשיות ולהתחיל תהליכים אחרים. אבל היא רק הקצה של מה שקוראים לו "יוגה". קחי את התרגול לאט ותכניסי אליו יותר מודעות, פחות מכאניות. שלווה, איחוד, ועוד מילים יפות
זה נחמד. אבל מהי מטרת החיפוש שלך? מה את רוצה?

למעלה