זקיק אחד

שינובו

New member
זקיק אחד ../images/Emo10.gif

חזרתי אתמול מסופ"ש בסיני - מומלץ ביותר - מאוד מאוד מרגיע, שכחתי כמעט מכל עינייני הטיפולים (חוץ מההזרקות כמובן), והכל הלך ממש טוב - הזרקתי ל ב ד (אחרי שהאחות הראתה לי פעם אחת - זה מה שעושה חוסר הברירה), וגם השוטרים המצרים לא עלו על זה שאני מסתובבת עם סטוקים של אמפולות, מזרקים ומחטים (ותודה לכולן על העצות בעיניין). אבל עשיתי היום א.ס. (ביום ה-11) ויש זקיק אחד בגודל של 18, ועוד אחד מסכן בגודל 11! וביום רביעי ההזרעה... בשביל זה הזרקתי? זקיק אחד אני יכולה לעשות לבד גם בלי עזרה מבחוץ... עכשיו לשאלות: הזרקתי 2 אמפולות גונל F (במשך שישה ימים מהיום החמישי) - האם אני נחשבת "מגיבה עלובה"? מה כדאי לעשות בפעם הבאה (שלא תהיה!)? ועוד שאלה: בהוראות טיפול נאמר לי להזריק היום (בהקדם) גונל, וב-10 בערב כוריגון. בשביל מה עוד גונל?

פינקי33

New member
היי, בקשר לאחד והיחיד-

כבר שמענו שצריך רק זקיק אחד כדי להכנס להריון ושמענו פה על סיפורים של בנות שנכנסו עם זקיק אחד למרות כל הטיפולים מסביב. גם אני יודעת לייצר תודה לאל כל חודש זקיק אחד וב-2 מחזורי זריקות נשארתי עדיין עם זקיק אחד... אבל לא יכולנו לדעת... לא יודעת אם זה נחשב מגיבה עלובה, מה שכן, זה נחשב בזבוז אמפולות, עצבים וכאבים... מהומה על מאומה...

טלי אבג

New member
לפעמים הגונל

לא מתאים (בגונל יש בעיקר FSH) ואז עוברים למונוגון (שמכיל גם LH וגם FSH ).- ואת זה אני מספרת רק בשביל להעשיר את הידע שלך. כי זה כבר לא יענין אותך בחודש הבא, כשהזקיקון יגדל לך ברחם... מחזיקה אצבעות

dvoriz

New member
למה לא מתחילים עם מונוגון?

הייתה לי היום שאיבה והוציאו רק ביצית אחת, למרות שהיו 7 זקיקים. האם זה אומר שהגונל לא מתאים לי? אם מונוגון יותר טוב, למה לא התחילו עם מונוגון?

טלי אבג

New member
יכול להיות שמתחילים לפי

הפרופיל ההורמונלי. אצלי התחילו עם מטרודין (מקביל לגונל)- בגלל שאני פוליציסטית ואז ה- LH שלי גבוה יחסית ל- FSH. אז הרופא הניח שמסתבר זה יהיה טוב לי יותר. אח"כ- כשראו שאני לא מגיבה טוב. החליפו למונוגון. אני מאמינה שיש כאלה שמתחילות עם מנוגון.

mosh100o

New member
מונוגון ואביטרל

משהיא יכולה בבקשה להסביר מה ההורמונים מונוגון ואוביטרל ומה ההבדלים בינהם להורמונים ההאחרים כמו גונל ועוד הורמון שהוא כמו האוביטרל...

טלי אבג

New member
הסבר.

ההסבר לא מאוד מקצועי, אבל מנסה להיות מובן.... ההורמון מונוגון(=פרגונל) הנקרא גונדוטרופינים- הוא הורמון שמוזרק יומי ותפקידו ליצר זקיקים ולדאוג שיגדלו עד שיגיעו לגודל של בערך 18-20 מ"מ. המונוגון מכיל LH ו- FSH בכמות שווה.- שני ההורמונים שגורמים לזקיקים לגדול. ההרומונים מטרודין, גונל, פיורגון- (כשההבדל בינהם הוא שחלק מיוצר בהנדסה גנטית וחלק ממקור טבעי)- עושים את אותו עבודה. רק מתאימים לנשים עם פרופיל הורמונלי שונה (כמו נשים פוליציסטיות). משום שהם מכילים בעיקר את ההורמון FSH. לאחר שהזקיקים גדלו צריכים כמות גדולה של LH בשביל לגרום לביצית לצאת מהשחלה (במילים אחרות לבייץ). בשביל זה לוקחים "כוריגון"="פרגניל"="אוביטרל"- המכילים LH - (למיטב ידיעתי ההבדל בינהם זה רק היצרן-אבל זה אותו דבר) בהצלחה!!!!!!!!!!! ת'אמת נראה לי שזה לא עוזר לדעת את תפקיד הזריקות בשביל להכנס להריון- אבל כמובן אני לא מוותרת

תולו

New member
זקיק אחד ../images/Emo70.gif

שינובו ושאר הבנות המוזרעות, אתן לא בתחרות !!! זה נכון שאם יהיו יותר זקיקים, אז יש סיכוי גבוה יותר להיקלט, אבל גם יש סיכוי יותר גבוה להריון מרובה עוברים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא לשכוח את העובדה הזו, אני בטוחה שאף אחת לא רוצה שביעיה. כשאני הוזרעתי (4 בערך), אחד הדברים שהרופא שלי הקפיד זה שלא יהיו יותר מדי זקיקים ושיהיה לפחות אחד, כדי שיהיה עם מה לעבוד. אז תשמחי, כי כבר הסיכויים שלך גבוהים להיקלט ועוד אחרי סיני - הזקיקים שלך בטח בשנטי ויעשו עבודה טובה.

mosh100o

New member
מח' פיריון בבי"ח מאיר -משהי מכירה

האם משהיא מכירה/ מטופלת בבי"ח מאיר. האם מכירות רופאים טובים שם אשמח לקבל תגובות

בוליקי

New member
מכירה מרחוק../images/Emo11.gif

יש לי הרבה קשרים אישיים בכלל בנשים ב"מאיר" ובגלל זה אני לא מטופלת שם - לא צריכה שיכירו אותי, את אמא שלי, את אחותי הולדנית ואת חברתי ההריונית. ד"ר בן-נון נחשב למומחה במאיר (בעצם, אול הוא פרופ'?). שמעתי שהוא לא כל כך נחמד, אבל כן מקצועי. אני שמעתי על נשים שהרו בטיפולים ב"מאיר", אבל יותר מזה אין לי ממש מידע מדויק.

chanchie

New member
ד"ר בן נון

ד"ר בן נון הוא לא "אנושי" הוא לא רגיש ומאוד לא נחמד!!!עברתי דרכו לפני שנים וכל מי שעברה אצלו טיפולים אומרת את אותו הדבר הוא פשוט מגעיל!!הוא נהנה לייאש ולראות את המטופלים חסרי אונים :ועצובים .... זה עושה לו טוב....מיד כשעזבתי אותו עלו על הבעיה אצל פרופסור שולמן וב"ה הצלחנו..ושבקרוב כולנו נצליח!!!

dvoriz

New member
פרופסור שולמן

הי, אני מחפשת רופא, אז מי זה פרופ' שולמן הוא מקבל מהכללית? האם מצא בעייה שאחרים לא מצאו? אם כך זה אומר שהוא מומחה יותר מאחרים? איפה הוא מקבל?

eli554

New member
פרופ' שולמן ../images/Emo150.gif=

לגבי פרופ' שולמן, אני גם מתחילה אצלו. אחד הבכירים במח' הנשים בתה"ש המליץ לי עליו.. אז אני הולכת. הוא מקבל גם פרטי כמובן, אבל אם IVF אז אי אפשר לערוב לך שהוא יטפל בך כל פעם שתגיעי לשאיבה או החזרה. בהצלחה רבה.

בי"ח מאיר...

כבת לפרסונל (אמי אחות מוסמכת ואחראית בבי"ח מאיר) שקלתי לא פעם לעבור לטפל שם...(פרוטקציות בתור לאולטרא סאונד וכאלה...
) ויש שם לא מעט רופאים טובים (בינהם גם פרופ' כהן , פרופ' בן נון האנטיפת, פרופ' גונן ועוד.), שנותנים פרוטוקולים לא רעים... הבעייה היא במעבדה...(כך, לפחות טוענים רופאים אפילו מתוך ביה"ח עצמו!) עניתי לך? ... (מקווה שלא הבהלתי) שרון נ.ב. לגבי פרופ' שולמן-לצערי, ועד כמה שידוע לי, הוא איננו מקבל מטופלות כללית אלא אם כן באים אליו באופן פרטי לאסותא)... שולמן הוא אנדוקרינולוג ומומחה פריון. אני אישיתי טופלתי אצלו (בהקשר אנדוקריני דווקא) כשעוד היה רופא במאיר. ...

mosh100o

New member
בי"ח מאיר - מעבדה

תודה על התגובה רציתי לדעת איפה נחשבת המעבדה הטובה ביותר? בבי"ח הממשלתיים והפרטיים גם יחד?

ל א ו

New member
לא נראה לי שזה קשור

אבל היו פה דיבורים בפורום שבאסותא המעבדה ממש טובה! אבל זה הדבר היחיד שטוב שם!

קוקיקית

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש הורמונים

ואפרופו זריקות וזקיקים: בן זוגי היקר תהה- לפני תחילת הטיפולים עשיתי(לא הוא, אני
) מעקב זקיקים, כשלקחתי איקקלומין עשיתי מעקב זקיקים ועכשיו שאני מזריקה גונל וכוריגון אני עושה מעקב זקיקים... בכל הפעמים האלה התוצאות הן אותו הדבר, אין שינוי משמעותי. באזור היום ה 15-17 ישנו זקיק אחד (בלבד)של 20 +- מ"מ ויש ביוץ. אז למה צריך לדחוף את כל ההורמונים האלה?
האם זה משפר את איכות הביוץ? האם ניתן למדוד את אז באיזה שהיא דרך?

פּוֹנְג

New member
שינובו וקוקיקית, תשובה משותפת ../images/Emo13.gif

כמות הזקיקים משתנה בהתאם לכמות ההורמונים, ובהתאם לסוג ההורמונים. אם באמת בכל סוג וכמות של הורמונים התגובה היא כמעט אותה תגובה, אז אתן יכולות לשייך את עצמך למועדון המפוקפק של מגיבות לא מי יודע כמה. ההורמונים אינם אמורים לשפר את איכות הביציות, יש רופאים אף שטוענים שההורמונים מורידים את איכות הביציות, אלא להגדיל את כמות הביציות שנוצרות בכל מחזור. אבל אם המאגר השחלתי הוא נמוך, אז אי הרבה אפשריות להגדיל את כמות הזקיקים שגדלים בכל מחזור.

הכל יחסי !

רק אחרי כמות משולשת של איקקלומין הופיע לו איזה זקיקון דק דק דק, בגודל 6 מ"מ, ונעלם. ואז, שהכוריגון נכנס לתמונה, במינון הנמוך הוא לא עשה שום דבר, אבל אחרי שלושה שבועות המינון הוכפל, ופתאום צצו להם המון זקיקונים! היום ואתמול הייתה הזרעה ועכשיו מחכים. אז... כל אחת בעצם מגיבה אחרת, וצריך למצוא את התרופה הנכונה

עינת ב6

New member
../images/Emo20.gifהי שינובו...

קודם כל ברוכה החוזרת
ושמחה מאוד שנהנת חמודה!
דבר שני כל הכבוד על ההזרקה לעצמך!!! - נכון שעכשיו את מרגישה הרבה יותר עצמאית?!
ולגבי הזקיקון והגונל... אני בטח לא מחדשת לך כלום אבל באמת שמספיק רק זקיק אחד בכדי להיכנס להריון ... אז לא להתבאס בבקשה...
אני התחלתי ממנוגון והיה לי זקיק עלוב יותר ממה שהיה לי בד"כ בביוץ רגיל שלי ואז עברתי לפיוריגון וגם שם אחרי 3 פעמים במינונים שונים אותה התגובה... ואז עברתי לגונל ווואו הפסקתי עוד לפני שהתחלתי בגלל הכמויות שרצו לי שם בשחלות... בקיצור כל אחת מגיבה שונה להורמונים והרבה פעמים , כמה שזה מעצבן ומתסכל הרופאים עושים עלינו ניסיונות עד שהם מוצאים את השילוב המנצח! ואני רק מניחה שביקשו ממך לקחת עוד גונל בשביל לראות אולי הזקיק שלך עוד יגדל קצת ואולי אולי הזקיק השני (של ה-11) יחליט ברגע האחרון להצטרף... בכל מקרה המון המון בהצלחה בהזרעה
, והלוואי וזו תהיה האחרונה שלך וכהה תוכלי לדלג על כל האינפורמציה שהבאנו לך...
מחזיקה אצבעות מותק!

למעלה