זקיקים וביוץ

חבובי

New member
זקיקים וביוץ

שלום. רציתי לדעת מה זה זקיק "טוב" (גודל). וכמה זקיקים טובים אמורים להיות? עשיתי היום מעקב לראשונה בחיי. הבנתי מהטכנאית של הטולטרסאונד שיש לי כמה זקיקים לקראת ביוץ ואחד מהם בגודל 14. זה נחשב טוב? תודה למי שתסביר...

סביון1

New member
ספרי באיזה יום את למחזור ואם קיבלת

"עידוד" הורמונלי לצמיחת הזקיקים

חבובי

New member
זקיקים

אני ביום ה16 למחזור. קיבלתי איקקלומין- 2 ביום וגלוקופג' - 2 ביום.

גודל טוב

הי, גודל "טוב" יכול להיות 19 וגם 22, זה לא לחלוטין מדוייק כי יש גורם נוסף שמשפיע והוא בדיקת הדם שאת עושה במקביל לזקיקים. רק כשיש קורלציה בניהם, כלומר שניהם טובים, יכולה להתבצע הפרייה. הזקיק גדל בכל יום ב-2 מ"מ בערך ולכן ביום שלישי זה אמור לגדול ל-16 או 17 ואז יתכן שבסוף השבוע תהיי מוכנה.... ככה הסביר לי הרופא שלי, ד"ר ויולוביץ.

חבובי

New member
תוצאות

דיברתי עכשיו עם המרפאה, הם אמרו לי להגיע שוב למעקב ביום ג'. אני מקווה שהזקיקים שלי יפרחו עד אז...

סביון1

New member
זקיקים

כנראה שאת לא מבייצת כל כך מהר ולכן הזקיק שלך עדיין קצת קטן. זקיק בשל לביוץ הוא בסביבות גודל 18-24. הזקיק שלך בהחלט יכול להגיע לגודל מתאים עד יום ג'. בקשר לכמות - כשמקבלים איקקלומין, ובכלל כל עוד לא עושים IVF, אין שאיפה לכמות גדולה של זקיקים ולכן זקיק אחד מוביל זה בסדר גמור. אשה שיש לה הרבה זקיקים עלולה להקלע להריון מרובה עוברים על כל הסיבוכים הנובעים מכך ולכן ריבוי זקיקים זה טוב רק ב-IVF שם יש שליטה על כמות העוברים שמוחזרים. בהצלחה

סביון1

New member
זקיקים

כנראה שאת לא מבייצת כל כך מהר ולכן הזקיק שלך עדיין קצת קטן. זקיק בשל לביוץ הוא בסביבות גודל 18-24. הזקיק שלך בהחלט יכול להגיע לגודל מתאים עד יום ג'. בקשר לכמות - כשמקבלים איקקלומין, ובכלל כל עוד לא עושים IVF, אין שאיפה לכמות גדולה של זקיקים ולכן זקיק אחד מוביל זה בסדר גמור. אשה שיש לה הרבה זקיקים עלולה להקלע להריון מרובה עוברים על כל הסיבוכים הנובעים מכך ולכן ריבוי זקיקים זה טוב רק ב-IVF שם יש שליטה על כמות העוברים שמוחזרים. בהצלחה

למעלה