זקוק לעצתכם

israel

New member
זקוק לעצתכם

אימי חולה בסרטן מזה מספר שנים. לאחרונה מצבה החמיר וקשה לה לתפקד לבד. היא עדין בבית, וגם אבי עמה שם אך חיי היום יום קשים להם יותר ויותר. הבעיה היא שאיני מתגורר בארץ ועל אף שאני מגיע מדי מספר חודשים אני נקרע לראות את מצבה המתדרדר. אחי עוזרים במידת האפשר אך גם להם משפחות וקשה להם לבקר ולסייע ברמה יומיומית. חשבתי על העסקת עוזרת/ סייעת או איך שזה לא נקרא, מס' שעות ביום. משהי שקצת תבשל ותסדר ובכלל תעזור להם אך אין לנו מושג היכן להתחיל. אשמח לרעיונותיכם/ עצותיכם. תודה

49צהוב

New member
דבר ראשון תפנה לביטוח הלאומי

ותבקש "חוק סיעוד" אם יאושרו הוריך כזכאים הם יקבלו 2-4 שעות יומיות של עזרה.. אם לא, ישנן הרבה חברות שיכולות לשלוח עזרה בתשלום, או שאחיך ימצאו איזה אשה שתגיע ... והכל עניין של מהם האמצעים הכספיים שעומדים לרשותכם.

לישראל..תגובה.

האם האחים שלך קרובים, קלומר גרים קרוב? האם יש להם אישורים מרופאים שהם לא צריכים עזרה בתיפקוד יומיומי? עם מסמכים מרופא המשפחה, תפנו לביטוח לאומי, הם ישלחו אחות שתבדוק באם אם זכאים לחוק הסיעוד. ובלי קשר אתם יכולים לבקש מתנדבים מבטוח לאומי שיבואו להיות איתם מספר שעות שבועיות. ויש גם מגכזי יום לקשיש,שבמידה ומאשרים לך סיעוד , לא יעלה כסף ואם לא אז סכום לא גדול. מסיעים, מחזירים, ארוחת צהריים ובוקר והעיקר יש חברה ותעסוקה. בהצלחה.

israel

New member
תודות למשיבים

מצטער על התגובה המאוחרת, ניגש לפורום רק מהעבודה. אנסה להבהיר ולהרחיב קצת יותר על מנת שתכווינו אותי לכיוון הנכון. אני מניח שלא יהיה פשוט לקבל זכאות לסיעוד מהמדינה מכיוון שעל אף מצבה המחמיר של אימי, אבי במצב בריאותי מצויין, עובד ובגיל של טרום פנסיה. מה שאני מחפש היא דרך להביא מישהו/ משהי בתשלום, שתבוא למספר שעות ביום, תעזור במטלות הבית (בישולים, כביסה וכאלו). לא מליונר גדול, אבל בהחלט יכול לתמוך כלכלית במשהו כזה. שוב, תודה מראש.

m i t a l y

New member
israel,... ../images/Emo91.gif

היות והודעתך כבר לא "קופצת" לראש הדף, אתה מוזמן לפתוח הודעה חדשה לבקשתך...

למעלה