זקוק לעצות...

• פותח הנושא wiz
  • פורסם בתאריך

wiz

New member
זקוק לעצות...

העדיפות הראשונה שלי היא ללמוד ארכיטקטורה בטכניון. העדיפות השניה היא זאת שעושה לי צרות... בעדיפות השניה בחרתי הנדסת תוכנה. מיום ליום אני חושב שזה לא מקצוע שאני אשמח לעסוק בו בעתיד (מילא ללמוד, אבל לשבת כל היום מול מחשב ולתכנת.... ממש לא נראה לי). במידה ולא אתקבל לאדריכלות, אני אמצא בדילמה די רצינית בין להמשיך בכל זאת בעתודה בכל זאת וללמוד תוכנה, לבין שירות (קרבי) בצבא. אבל
(ובלי האבל הזה לא הייתי חושב פעמיים...) אני מאוד מתעניין בביוטכנולוגיה, והבנתי שניתן לעשות תואר שני בביוטכנולוגיה, גם אם יש תואר ראשון בתוכנה (או באלקטרוניקה, אבל זה באמת מקצוע שאני לא מתכוון ללמוד...). כמו כן נאמר לי שהתואר הראשון בביטכנולוגיה בד"כ אינו מספיק ממוקד, ולכן אם אני כבר מעוניין ללמוד את זה, עדיף לחכות לתואר השני... השאלה שלי היא כזאת - מכיוון שהצבא לא מאשר לימודי ביוטכנולוגיה בעתודה, ובהתאם לסיבות הנ"ל - מה אתם הייתם עושים
האם כדאי ללמוד תוכנה במשך 4 שנים, ואח"כ לשרת במקצוע בסדיר ובקבע, וכל זאת רק כדי ללמוד אח"כ ביוטכנולוגיה, או שעדיף ללכת לצבא ואח"כ ללמוד ביוטכנולוגיה בתור תואר ראשון (למרות מה שכתבתי בהתחלה...)? כדאי לחשוב בכלל על יציאה ללימודי תואר שני במהלך הקבע
כי ממה שקראתי כאן, הדבר תלוי רק במפקדים ואינו קבוע ומוחלט... תודה מראש, זיו

פלטרון

New member
עיצה

אף אחד לא יכול לומר לך מה כדאי לעשות , כי רק אתה יודע מה אתה באמת מרגיש . עצתי אליך היא לקרוא את 2 התרחישים הבאים : אתה נרשם לעתודה ( להנדסת-תוכנה למשל) , לומד 4 שנים , מוציא תואר ואז : 1) מתחרט קשות , כי זה ממש לא מה שרצית לעשות בחיים . והרי השקעת בזה זמן רב . לא חבל ?! 2) אתה מרוצה מאוד , כי תואר זה תואר . אין לך מושג כמה שמח בן-אדם יכול להיות כשהוא יודע שהוא סיים תואר ! יש לך מקצוע מבוקש , ואתה הולך לקבל בו נסיון בצבא . זהו - תחשוב מה נראה לך יותר סביר לקרות . חוץ מזה - למה לדבר ב - "במידה ו-" . אם יש סיכוי שיקבלו אותך להנדסת תוכנה ( אחרת לא היית רושם זאת כאופציה - נכון ? ) , אז יקבלו אותך גם לארכיטקטורה . אני חושב שסף הקבלה לשם(של הטכניון) נמוך יותר ( מקווה שאני צודק ) . אז בוא נאמין יחד שתתקבל לארכיט´ . ובכל מקרה - הנה עיצה מן הלב : עזוב אותך משטויות . תהנה מהקיץ . תנפוש , סע לחו"ל , תנוח . אם יקרה ה"נורא מכל" , תשבור את הראש אז . חבל סתם לחשוב על דברים שאולי לא יקרו .

wiz

New member
חופש.... ../images/Emo7.gif

בקיץ אני עושה מכינה (בטכניון), ככה שהרבה חופש לא יישאר לי... וד"א, תוכנה אני לא אלמד בטכניון, אלא במכללה. בגלל זה אני בטוח שאני אתקבל להנדסת תוכנה, אבל לא לאריכלות...

danisan

New member
אני לא חותם על זה...

יש לי שותף שלומד ביוטכנולוגיה והוא לא עתודאי אבל הוא לא מפסיק להתלונן על העתודאים המעצבנים בפקולטה שלו. (אגב אני מדבר על הטכניון) אתה בטוח שאין ביוטכנולוגיה בעתודה? אולי תבדוק שוב?

wiz

New member
די בטוח לצערי....

על מה הוא בדיוק מתלונן ?

עצה שלי:

חבל לבזבז זמן על משהו שאתה לא אוהב ב100%. אתה הולך ללמוד מקצוע שמטרתו לקבוע את ייעודך בחיים. אתה חושב שתרצה ללמוד הנדסת תוכנה, לא להנות מהלימודים ואח"כ עוד לעסוק בזה במשך 6 שנים? וחוץ מזה (והרבה לא יסכימו איתי) ללמוד הנדסת תוכנה במכללה זה לא ממש "נחשב" אבל ללמוד ארכיטקטורה בטכניון נחשב הרבה יותר... אם הייתי אתה ולא הייתי מתקבל לטכניון הייתי מוותר על עתודה, עושה את ה3 שנים כמו כולם, משפר פסיכומטרי אולי ולומד ביוטכנולוגיה.

wiz

New member
אני למשל לא מסכים איתך ../images/Emo13.gif

אם הייתי יכול ללמוד גם אדריכלות במקום אחר (למשל במכללה) ולא בטכניון (והכוונה למקום שקרוב אליי בצפון) הייתי הולך על זה... אמנם תואר מהמכללה לא משתווה לכזה מהטכניון (ועל זה אין ויכוח), אבל עדיין התואר חזק (B.Sc), ובמקרה הספציפי הזה יכול להיות מועיל יותר (בגלל תוכנית הלימודים שכוללת התנסות מעשית ושילוב בתעשיה). כמו שאמרו כבר לפניי, תואר ראשון הוא רק תואר ראשון, והיום הוא לא מספיק... ההבדל בין אנשים מועסקים לבין מובטלים הוא בידע שיש להם ת´כלס, ולא משנה כל כך מאיזה מכללה או אוניברסיטה הם באו. זאת הסיבה שלא אכפת לי ללמוד במכללה, ואולי אפילו אאדיף ללמוד שם, בגלל שהלחץ והקושי בלימודים יהיה פחות... לכן השאלה היא לא אם כדאי ללכת למכללה, אלא אם כדאי ללמוד תוכנה כבסיס לביוטכנולוגיה... ופה הדילמה

avi21

New member
אתה טועה

אני סטודנט שמססים עכשיו ביוטכנלוגיה ( טכניון ) בעתודה. כך שאלא עם כן משהו השתנה אפשר ללמוד את זה בעתודה. זה פשוט מוגדר כהנדסת מזון.

wiz

New member
באמת ???

באמת מוזר... החיילות במדור עתודה לא יודעות בעצמן מה אפשר ומה לא... כששאלתי אם אפשר ללמוד ביוטכנולוגיה פשוט אמרו לי שזה לא אחד מהמקצועות שאפשר ללמוד בעתודה, וזהו...

avi21

New member
פשוט מאוד

תבקש להרשם להנדסת מזון וביוטכנולוגיה בטכניון, ואז תלמד במגמת ביוטכנולוגיה. אני לא יודע מה אם זה אפשרי עכשיו אבל אני מסיים ואני יודע ששנה מתחתיי גם יש עתודאים ( ואחד מהם מאוד מאוד מאוד מעצבן) כך שאל תסמוך על הפקידות, תתקשר למדור בת"א ותשאל.

למעלה