זקוק לעצות

בוזו

New member
זקוק לעצות ../images/Emo122.gif

שלום לכולם. כמה שאלות: 1. התחלתי החורף לגדל רקפות. כמה מים ושמש רקפת צריכה? לפי מה שזכור לי עדיף קצת שמש, אז שמתי את העציצים מתחת לעץ. הבעיה היא שבקושי יש פריחה (בערך 6-7 עציצים פורחים מתוך כ-100 וגם אלו שפורחים הם עם פרח או שניים). הנתוך הזה טיפה משקר, כי חלק די גדול מהפרחים ממש קטנים. בכלל, שמתי את העציצים ממש צמודים אחד לשני. זה יכול להפריע (שהם מתחרים על גובה)? כל טיפ על גידול רקפות יעזור
2. רציתי לגדל קיווי. מה הוא צריך? באיזה תקופה כדאי לקנות? 3. מה הפרח בתמונה?
הוא לא פורח בחורף? הרבה תודה

ציפי666

New member
לגבי שאלה מספר שלוש

זה נראה לי כמו מימולוס והוא דווקא פורח בחורף, אוהב שמש מלאה ואדמה מנוקזת.

בוזו

New member
תודה על השם

מה נראה הבעיה שלו (בתמונה)? סך הכל הוא מקבל די הרבה שמש (יחסית למגז אויר עכשיו).

רק לגבי ה"שמש מלאה"....

אצלי פורח בששון מימולוס יפהפה בחלון מרפסת צפוני לחלוטין. עכשיו לא מקבל שום שמש בכלל. הרבה מאד אור אבל לא שמש. נמצא בתוך הבית מחשש הרוחות.

בוזו

New member
בתמונה הזאת אפשר לראות

בצד שמאל איזשהו עשב (גבוה יחסית), שהחליט שמאוד נוח לו על הדשא שלי. מה אפשר לעשות איתו?

Rebeccan

New member
רקפות -

א - לא כולן תפרחנה כל שנה ב - בעציצים בעייתי יותר מאשר באדמה, עומק הקרקע לא מתאים ג - כמה
WOW קולה כבוד
ד - האם תרבותיות או בר (מקווה שהרבית מזרעים ולא אספת
) ה - חלק עוד יכולות לפרוח - בדוק אם יש ניצנים ו - האם השקית בקיץ
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

בוזו

New member
ככה

בקשר להשקיה בקיץ: עד לפני חודש-חודשיים בכלל לא נגעתי בהם, אבא שלי התעסק עם הרקפות, ואז אני החלטתי לטפל. אני מניח שהוא לא השקה כמו שצריך, אלא פה ושם
איך זה שבמשתלות מוכרים רקפות בעציצים, עם בערך 10-15 פרחים בכל צמח? יכול להיות שאין לפרחים אצלי מספיק שמש?

Rebeccan

New member
לא זה הענין -

במשתלות מאכילים את הצמחים בהורמונים מעניקים להם טיפול מוקפד בנושאי טמפ' ולחות - מינה סתם לא תנאים שמתאימים לגידול "מתחת לעץ" פנה אל אלי חדש כאן בפורום, הוא מגדל רקפות בתנאים כאלה - בחממות פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

bel011

New member
חלק מהרקפות שלך פשוט צעירות ולא

יפרחו שנה ראשונה אז לא לדאוג,הן יפרחו...רק לא עכשיו. רקפת זקוקה למקום קטן כך שאין בעייה עם צפיפות, בטבע אתה רואה אותן בחגבי הסלע...הן צריכות חצי יום שמש ובכל מקרה, כמו שאמרתי - הגיל קובע

למעלה