זקוק לעצה..........

יוסי®

New member
זקוק לעצה..........

אני הולך מחר עם ידידה שלי לראות בשבילה אוטו.... מדובר ברנו קליאו 1400 דגם RT אוטומטי (לא הצלחתי לשכנע אותה לידני..... אבל לפחות הורדתי אותה מהרעיון לקנות אקסנט!!!) יד שניה. המחיר המבוקש הוא המחירון שלה (לא זוכר בדיוק כמה.....), ולנהג יש ספר טיפולים שתיעד את כל הטפולים עד עכשיו. יש לי כמה שאלות : כשאבוא מחר איתה לראות את האוטו - על מה כדאי להתסכל? על מה כדאי לשים את הדגש...? אילו פגמים צפוי למצוא שהם לא רציניים (למשל בלאי צפוי)? האם נהוג לעשות סיבוב באוטו..? ואם יש עוד דגשים שכדאי לשים עליהם את הלב אשמח לשמוע! וד"א - מה ההבדלים בין ה-RT ל-RN? תודה לכולם
ועוד הערה - בעיקר בזכות הדברים שאמרתם לי פעם קודמת (עיצות לגבי האוטו בשבילה לפני כמה שבועות..) הצלחתי להוציא לה מהראש את רעיון הקוריאנית שעונה לשם אקסנט.....

rtwingo

New member
RT וRN- רמות גימור.

RT היא הגבוהה יותר, RN הנמוכה. מה לבדוק: בלאי צמיגים (במיוחד בדפנות)- כך ניתן לדעת אם "התחרעו" על האוטו (בלאי דפנות מוגבר אומר שלקחו סיבובים מהר, או שלא מילאו אויר טוב). דפיקות קטנות, שריטות וכיוצא בזה, יכולות להעיד על חלק מקורי, יותר מחלק שנראה ממש נקי ומושלם- שכן אז ייתכן ומדובר בהחלפת חלק. רעש מנוע- בסרק ובסלד נמוך, לוודא שאין חריקות מהרצועות, "יבבות" למיניהן וכיוצא בזה. לבדוק שכל החומרים בתא הנוסעים שלמים ומחוברים טוב, כולל דיפוני דלתות. לנהוג, או לפחות לסוע באוטו לסיבוב קצר ע"מ להתרשם מרעשים, תקלות, ואטימת רוח/בידוד רעשים. בהנעה הארשונה- לשים לב לקלות/קושי ההנעה. לבדוק שהכל (בתא הנוסעים) עובד- חלונות ומראות חשמל אם יש, רדיו וכולי.. בעמידה- לסובב את ההגה ימינה ושמאלה עד הסוף פעמיים שלוש, לוודא שין רעשים מהמשאבה או מההגה עצמו, ושאין קטעים קשים. בדיקה חזותית של המנוע- נזילות, לכלוך ומצב כללי... זה מה שאני זוכר, יש עוד כמה... בהצלחה! נ.ב- אם אתם נוהגים, וזה קליאו B- לשים לב לתקינות תיבת הילוכים אוט´ (דרך הפעולה שלה שונה מהמקובל, אז לא להבהל).

יוסי®

New member
תודה רבה ../images/Emo70.gif ../images/Emo51.gif והעלת כמה

נקודות חשובות שלא חשבתי עליהם לבד..... שוב תודה

זאב 206 GTI

New member
תוספת קטנה.

למשפחתי יש קליאו RT ידנית שנת 95 שהיתה ברשותי שנתיים (עד שהולפה בGTI) בעיות עיקריות: מערכת מיזוג ואיורור. הבקרה האלקטרונית על המזגן ועל המאורר שבקה חיים פעמיים בכל פעם תיקון יקר מאוד. וזה אחרי ש ב97 הולפה ע,י היבואן כ GOOD WILL. התקלה גרמה גם לשריפת חוטים והיתה ממש מרגיזה. טרמוסטט מנוע נתקע על מצב פתוח. דושת מצמד שנהיתה ממש חדר כושר לרגל שמאל. ב-RT יש כסאות טובים הרבה יותר, חלונות חשמליים, נעילה מרכזית, מראות חשמליות. לדעתי שווה יותר. סה"כ מכונית חביבה.

Booly

New member
בקשר למזגן, לי יש קליאו (RSI)

ולבת-זוג שלי יש קליאו אוטומטית 94 RT ולשניהם יש פצצה של מזגן רק שצריך לשים לב לא לדפוק את המחשב של המזגן, אז מה עושים לא מכבים ומניעים את האוטו עם מזגן דולק!!!!!!!!!!! וזה נכון גם לגבי כל רכב עם מזגן, אסור בתכלית האיסור להניע רכב עם מזגן דולק ואפילו רצוי ומומלץ לתת לאוטו להשאר מונע כמה שניות ללא מזגן דולק לפני שמכבים אותו. אני פשוט כבר בדקתי את הנושא לעומק ואני יכול לאמר שעם עובדים לפי הכללים האלו אז ככה שומרים על המזגן ואין שום בעיות.

ozzlove

New member
איזה שטויות אתה מדבר !!!

לי יש אקסנט !!! גם אקסנט וגם אוטומת !!! כמו שאתה אומר שזה "אוי ואבוי", זאת מכונית מעולה, נוסעת כמו תותח, אף פעם אבל אף פעם לא עושה בעיות... מכונית שבאמת נהיים מרוצים ממנה, וגם ניראת בהרבה יותר טוב מהרנו קליאו

© DrorZi

New member
אז מה עם יש לך אקסנט ../images/Emo35.gif

ולי יש חיפוSHIT זה עדיין לא הופך אותה למכונית מעולה/הכי טובה/אף פעם לא עושה בעיות... לפני שאני אסביר לך למה לדעתי האוטו חרא, אשמח לדעת בן כמה אתה ואיזה היסטוריה של רכבים שהיו בבעלותך (לא כאלה שלקחת עליהם סיבוב חמש דקות) בנוסף, איזה יונדאי אקסידנט יש לך (שנה,מנוע,גיר,ק"מ,כמה זמן)
דרור זי.

למעלה