זקוק לעצה

זקוק לעצה

לגרושתי יש חזקה על שני הילדים שלנו (6 ו-3) לאחרונה היא מנהלת רומן עם גבר שגר בחול והיא התחילה לנסוע אליו לעיתים תכופות. לצערי, למרות שאני מוכן ורוצה לקחת את הילדים אלי בזמן שהיא בחול היא מתעקשת על כך שהילדים יהיו עם ההורים שלה האם אני יכול להכריח אותה להשאיר את הילדים אצלי ? מה החוק אומר בנושא זה ?

אא ניר

New member
פנה לבית המשפט

אם הכל בסדר אצלך, ואין איזה בעיה פרוצדורלית, סביר שבית המשפט יפסוק שהם צריכים להיות אצלך. למה היא בכלל עושה את זה ?

אא ניר

New member
ו...

תוציא צו איסור יציאה מהארץ, לילדים. שלא יעלמו לך פתאום..

קטי30

New member
שואף, בקצב הזה אתה צריך עו"ד צמוד

וכמו שניר אמר
צו עיקוב יציאה מהארץ
ואת כל הדילמות הקשות האלה והכואבות טוב שאתה פורק גם אם זה כאן אבל- שואף יקר תתיעץ עם גורם מוסמך לפני שיהיה מאוחר
ערב טוב לך

קטי30

New member
הבהרה: ת'כוונתי לילדים צו עיקוב

היא יכולה לעשות ככול העולה על רוחה לעשות מה בראש שלה אלו החיים שלה ואם טוב לה שם אז למה לא ??? סבבע' אבל הילדים הם לא עובר ושב ולא היויו שלה מה שהלחיץ אותי זה העובדה שהיא יכולה להוציא אותם ככה בלי בעיה ואז מה שיקרה שהוא ילחם כמו דון קישוט בתחנות רוח ובבירוקרטיה ענקית וים משאבים. עם קצת שכל אפשר להמנע מכל הכאבי ראש האלו ברגע שלילדים יש צו עיקוב הוא מה שנקרא "חצי בשליטה" ולא חלילה עליה אלא על הילדים שלו זכות לגיטימית שלו
ובקשר לזה שהילדים אצל ההורים שלה ראשית אני מצדיעה להם על כך שהם נותנים לה לבנות מחדש את החיים שלה. שנית הם צרכים לדאוג שהוא יראה את הילדים למרות שהיא לא שם. לא יכולתי לענות על מה אפשר לעשות
כי עו"ד אני עוד לא .
כשאני קוראת דילמה של משהוא אני מנסה לשים אותי במקומו לא משנה גבר אישה וחושבת מה אני הייתי עושה

קטי30

New member
עיקוב=עיכוב../images/Emo122.gif

העיקר הכוונה
תקנו איפה שנפלתי במילה

ליאהה

New member
שואף יקר....

תשחרר את זוגתך לשעבר.... תן לה לחיות ולנהל את חייה כפי שהיא רוצה ומבינה. ולך אני מציעה... תשקיע את האנרגיה במקומות אחרים... (יעני...מצא לך רומן משלך..)

מה הקשר לאנריגיות

הוא רוצה את הילדים כשהיא בחו"ל לא קראתי שום רבר נגד גרושתו על כך שהיא בחול או שיש לה רומן.

מה הקשר...

הבחור רוצה את ילדיו איתו כשאימם בחו"ל... לגיטימי ביותר... מה הקשר ללשחרר? גרושתו? אנרגיות?............ איך כל אחד לוקח את הדיון לאן שבא לו...מדהים ? חוץ מיזה גם בריא יותר לילדים לבלות עם אביהם ולא עם סבא וסבתא...

תנסה קודם בדרכי נועם.

אם יש מתווך שיכול להכנס לתמונה זה עוד יותר טוב. אם לא הולך, תוכל תמיד לפנות לבימ"ש כמוצא אחרון ממש. כל מלחמה גוררת אחריה גרורות של תסכול וכעס שאינך יודע איפה ומתי הם יצאו. לפעמים כדאי פשוט לוותר מראש ולא לקבל את מה שאנחנו רוצים, כי עשויים לנצח בקרב אבל להפסיד את המלחמה. תחשוב טוב לפני שאתה נלחם. לפעמים ע"י פירגון והבנה ויחס אוהד לאקס, מגלים שהאקס מתרכך ובא לקראתנו. יכול להיות שהיא מרגישה מאויימת ע"י הבקשה שלך, או כועסת עליך. אם תנטרל את הרגשות האלו אולי היא גם כן תבוא לקראתך. אני לא מכירה את המצב ורק אומרת את דעתי הכללית בכל קטע של יחסי אנוש. מצחיק, שאני עושה את זה עכשיו, אחרי הגירושין ולכן מסתדרת עם הגרוש נהדר. בחיים לא הסתדרנו כל כך טוב כשהיינו נשואים.... אני מאוד מכבדת אותו, ובאה לקראתו כשאין לו כסף למזונות, אז הוא מצידו עוזר לי עם הילדים בצורה מדהימה. וואלה, אם היינו נוהגים כך אחד כלפי השני כשהיינו נשואים.... (זה לא היה מונע את הגירושין, ואני לא יודעת אם זה היה יכול להיות אפשרי, כי אנשים לפעמים רבים על שטויות, אבל זה נובע מכאב הרבה יותר עמוק כאשר אלו בני זוג, לא?)

n o g a1

New member
מאד לגיטימי

שהילדים יהיו אצלך כשגרושתך בחו"ל ולא אצל הוריה. אין לי מושג בנוגע לחוק , אך נראה לי לגמרי ברור שאם היא לא בארץ שהילדים יהיו אצלך.

ערסlight

New member
ועניינית.

זו המשמעות של אפוטרופסות... שהאפוטרופוס מחליט. ברגע שמקבלים את זה כרעיון, כל היתר נובע מההבנה הזו. הצדק, לצורך העניין, לא רלוונטי כאן. כל עוד אתם מתנהלים ע"פ ההסכם הכתוב והיא נניח, עומדת בו ולא נגרם נזק מהסוג שיעבור את ביה"מ, אין לך מה לעשות. המשמעות של הסיפור היא, שאשתך סומכת על הוריה יותר מאשר עליך. [והוריה משתפים פעולה, כמובן]. הסיבות לזה... קשורות למכלול שאתה אמור להבין אותו.

SecondOpinion

New member
שכחת נקודה קטנה ומשמעותית

האפוטרופסות לא נשללה ממנו. רק המשמורנות (או איך שאומרים את זה). "ואם מקבלים את זה כרעיון..." וכו'. רק שפתאום לא הוא צריך להתרגל לרעיונות. אני, כמובן, מניח שההסכם הוא סטנדרטי בעניין האפוטרופסות, או לפחות כמו שלי.

SecondOpinion

New member
חידוד הנקודה

אם (חלילה וחס) הילדים מתייתמים מאימם, המשמעות של שלילת האפוטרופסות מהאב היא שהמדינה מקבלת אפוטרופסות זמנית על הילדים (כי אין להם אפוטרופוס חי) ומחליטה את מי למנות כאפוטרופוס. וזה יכול להיות האב, או הסבים, או אתה או אני. אבל זה כרוך בהליך משפטי. ואם אני טועה בפירוש החוק, אני מתנצל מראש. העו"דית הנכבדה מוזמנת לתקן את האמור לעיל אם יש צורך.

n o g a1

New member
מסכימה ומוסיפה

שני ההורים הם אופוטרופוסים לילדים, לשני ההורים מעמד שווה בקבלת החלטות מהותיות בנוגע לילדים (חינוך , בריאות) ללא שום קשר לחזקת הילדים (משמורת). אם מדובר על יציאות תכופות של ההורה המשומרן לחו"ל וכתוצאה מכך הילדים נמצאים אצל סבתא וסבא , זה נראה לי מספיק מהותי בכדי לדרוש את הילדים לתקופות אלו.

ההבדל בין משמורת לאפוטרופסות

חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, מסדיר א הזכויות והחובות שנובעים מההורות. על פי החוק , ההורים הם האפוטרופוסים הטבעיים של ילדיהם, עד הגיע הילדים לגיל 18 והם נהפכים לבגירים. חובת ההורה בהיותו אפוטרופוס זה לדאוג לכל הצרכים של הילד ולקבל החלטות הנוגעות לילד, בנושאים החשובים לגידולו וחינוכו כמו למשל בנושאי חינוך, בריאות, לימודים, ניהול רכוש הקטין (במידה ויש לו). החובה הזאת היא גם הזכות של ההורה, שהרי אם לא נשללת אפוטרופסותם של ההורים, אז רק הם רשאים לקבל את ההחלטות עבור הילד ולא אף אחד אחד. גם לאחר הגרושין, ממשיכים שני ההורים לשמור על מעמדת כאפוטרופסים על ילדיהם. המשמורת (להבדיל מאפוטרופסות) מתייחסת למקום המגורים העיקרי של הילד במקרים בהם ההורים נפרדים וממצב בו הילד מתגורר עם שני הוריו במקום מגורים עיקרי יחד איתם, נדרשת עכשיו החלטה למקום מגוריו העיקרי של הילד, עם פיצול מקום המגורים של הוריו לשני בתים. הקביעה של מקום המגורים העיקרי מצריכה את הקביעה למי מההורים תינתן המשמורת - ואותו הורה יהיה "ההורה המשמורן". ההורה שאינו ההורה המשמורן, יש לו מעמד שווה לזה של ההורה המשמורן בכל הנוגע לאפוטרופסותו על הילדים וחשוב מאוד להסדיר את נושא המעורבות שלו במסגרת הסכם הגרושין או פסק הדין.

למעלה