זקוק לעצה........

יוסי®

New member
זקוק לעצה........

לאחר שנים על דו"ג, מתוכם שנתיים (האחרונות...) כמעט על GPZ500, החלטתי להמיר את דתי לזמן מה, ולעבור לצד עם שני גלגלים יותר מידי, וזה לאחר שיכנועים רבים מצד ההורים והסבתא (שהבטיחה לממן 50% מהאוטו....) ....... בקיצור - אודה לכם על רשימת מכוניות מומלצות, שיהיו מהנות לנהיגה, מ-1400 סמ"ק ומעלה, ממודל 94´ ומעלה, עדיפות לגיר רגיל (אבל לא רק...) עד סכום של 55,000-60,000 ש"ח (אפשרי, כמובן גם בפחות מזה...
) מכוניות שפסלתי מראש - לנטיס, יונדאי אקסנט ןהדייהו למיניהן.... לעצתכם אודה.... תודה

redroze

New member
קצת יותר פרטים . . . .

משפחיות? קומפקטיות? ספורט? יש עדיפות לייצרן מיוחד?

יוסי®

New member
אז ככה........

לרדרוז - העדיפות היא לא למכוניות משפחתיות, אלא יותר לכיוון הקומפקטיות - בסדר גודל פחות או יותר שדרור ציין, אם כי פעם נהגתי במגאן והיא היתה חביבה למדי (בדגם 1600 ידני...) . אין עדיפות ליצרן מיוחד, אם כי במחיר/גודל המכונית הרצוי שמעתי טובות לגבי הפיז´ו והרנו..... את ה-RSI אינני מכיר לעומק - והיא בהחלט יכולה לבוא בחשבון - השאלה היא האם באמת ניתן למצוא אחת במצב טוב, שכן סביר להניח שזה אוטו שמבלה הרבה בטורים גבוהים..... לגבי פיז´ו/קליאו - מכיר אותן די בשטחיות, אם כי שמעתי דברים טובים יותר על ה-106.. העדיפות היא כמובן לדגם ספורטיבי, אם ימצא כזה במצב טוב, על פני דגמי ה-1400 הרגילים.... בקיצור - אם להיות יותר ספציפי, העדיפות היא לדגם בעל אופי ספורטיבי משהו, שיספק חוויות נהיגה מעבר לסתם אוטו עם 4 גלגלים (בגלל זה פסלתי מראש את המזדה/דייהו/אקסנט.....) - תוך כמובן התחשבות במחיר שציינתי... לא תהיה לי בעיה לקנות דגם ספורטיבי - נניח את הקליאו RSI - ממודל נמוך יותר מאשר דגם רגיל של ה-106 או קליאו משנתון גבוה יותר....השאלה היא האם זה באמת כדאי..... הרכב יהיה בשבילי, ולכן אין שום בעיה, אולי עדיף - שיהיה עם גיר רגיל... (אם אחותי תרצה לגעת בו - שתסדר עם ההילוכים.......) ודרור - הפתן (שמי שלא יודע זה שמו של האופנוע שלי
) יהפוך להיות בבעלות של מישהו אחר, לפני שיהפוך את בעליו הנוכחיים
..... תודה על העצות....

redroze

New member
אוקיי . . . .

ה-106 XSI היא תמיד אופציה טובה (סבירה) או 106 ראלי (לא לצחוק) ראיתי כזו לפני כמה ימים ונראה נחמד מאוד, אם אתה רוצה להמשיך בפג´ו אז יש 205 xsi (כן, קיים כזה דבר בארץ הקודש וזה בסוף הרחוב שלי ולמכירה) ואם אתה מוכן באמת להשקיע אז 306 xsi. ספורטיביות אחרות הן הסליקיה (מומלצת בחום), טיגרה (מישהו מוכן להזכיר לי למה ה"דבר" הזה בכלל ספורטיבי???). עכשיו נגיע לתקרת התקציב: יונדאי קופה (אם יש לך משהו נגד יונדאי אז שכך מזה אבל היא נחמדה וגדולה), mx3 (מומלצת מאוד). אם אתה רוצה קומפקטיות אז יש את הרובר 214/216 אבל זה רובר (יקר לאחזקה), כמובן שיש את הגולף שלפי התקציב שלך אתה תוכל לקנות שנת 94/95/96, אופל קורסה (אם היא לטעמך), (כמו שהזכרת) הרנו מגאן. יש גם במימדים קצת יותר גדולים: הונדה סיוויק 3 דלתות, אסטרה (אבל רק הדגמים החדשים באמת שווים), רובר 416 (גם לא מתאים לך), הסיטרואנים (קסארה,zx,ax), אימפרזה שנת 97. אז אחרי שפרסנו בפניך את כל הקלפים נראה שהרציניות הן: קליאו,גולף, מגאן,zx וולקן (לא נראת משהו אבל לפחות נותנת הרגשה טובה). ואם הולכים לכיוון הספורטיבי יותר אז mx3, יונדאי קופה, סיליקה וה-xsi למינהם. redroze, מקווה שלא נרדמתם

redroze

New member
ידעתי שמישהו יקפוץ . . . .

אני הולך ברחוב שלי ופתאום אני 205 (כן כן נחמדה כרגיל אבל . . .) ואני שם לב שיש לה רק 2 (3, אני יודע) דלתות אז אני הולך לבדוק אם זו באמת 205 xsi וזו באמת 205 xsi , אדומה, ומצטער שאין יותר מידע אבל נראת טוב (כמו חדשה) ואם אני אתפוס יום אחד את הבעלים אני כבר אתחקר אותו. . . . redroze, אז יש 205 xsi בארץ הקודש (והיא עוד ברחוב שלי !!!!!) . . .

© DrorZi

New member
לדעתי יתאים לך קליאו RSI

אבל צריך לחפש לאט לאט משהו טוב. מתאים לך
או שאתה רוצה משהו יותר עדין
יתאים לך פזו 106 או קליאו עם מחנוע 1400 (שוב השאלה אם אתה רוצה להסתפק ב 1400 רגילה או משהו יותר ספורטיבי) אם תקנה אוטומט אני לא מדבר איתך
אני מניח שהאוטו רק לך ולכן אני מציע את הקטנות האלה, הם מספקות המון חווית נהיגה יחסית לכל שאר האופציות.
דרור זי, היהפוך נחש (פתן) עורו

© DrorZi

New member
המשך :

אני מאוד חושב ש RSI תתאים לך וב 50K אפשר למצוא 96. בעיה אחת, רכבים כאלה יש מעט וצריך לחפש טוב, אני לא רוצה לדרוך על פצעים אבל ה-ש-ב-ו-ע ערן מראש העיין מכר את שלו, רכב מתוחזק פיקס ומשופר (בולמי קוני מתכוונים, סטראט עליון), ממש בובה, למה מרפי חייב לעשות שעות נוספות
צריך לחפש לאט לאט. בעקרון גם 106XSI וגם פזו 306XSI נכנסות לך לתקציב אבל למצוא אותן יותר קשה אפילו מה RSI. MX3, גדולה ונדירה קצת אני חושש ואני יודע שיש כאלה שמחפשים ספציפית את האוטו הזה כך שיהיה קשה לשים עליו יד ראשון. טיגרה
לא בא בחשבון, האוטו לא היה ולא יהיה רכב ספורט זוהי אופל קורסה מעוצבת ו-ז-ה-ו אף פעם לא הצהירו עליה כרכב ספורט
רובר, במילה אחת - לא
בשתי מילים לא ולא
בשלוש מילים, טוב נו הבנת את הרעיון... ZX וולקן גם אפשרי לחפש (והן אפילו זולות מגג התקציב שלך משמעותית, ושוב רק משהו שמור יחסית) בקיצור אני ממליץ על משהו צרפתי כמו שהבנת. אם תחליט שרכב ספורטיבי קצת גדול עליך אז כמו שאמרתי, 106 מנוע 1400 או קליאו מנוע 1400 או מגאן 1600 או 306/ZX מנוע 1800 (כולן ידניות, חובה
)
דרור זי.

sronis

New member
אני עם דרור - 306 ספורטיבית

מנוע 2000, ידנית - הבחירה הטובה ביותר. רוני, בכלל לא משוחד

רוןוינר

New member
אני דווקא חושב

ש106 ראלי זה בחירה מצויינת, מעולה מדהימה , בתנאי במוצאים אחת במצב טוב כמובן, עם לא אז אפשר להסתפק ב106XSI או קליאו RSI. וגם אני לא משוחד כמובן

redroze

New member
דווקא יותר קל להשיג 106 ראלי . . .

הדגמים של הראלי התחילו משנת 97 לעומת דגמי ה-xsi שהתחיל משנת 95 (אם אני לא טועה) . . . .

redroze

New member
למה mx3 נדירה????

לפני שבועיים היה ב"לוח מעריב" 2 למכירה ויש mx3 אדומה (מהממממממת) 2 רחובות מהבית שלי וכבר חודשיים יש עליה שלט למכירה ואני יודע למה הוא לא מוכר: קודם כל הוא לא יכול להיפרד ממנה ואם כבר להיפרד ממנה אז הוא דורש 10K יותר ממה שהיא שווה (בן זו#^%@^#%$^&%$#^&%$). . . redroze, גם אני רוצה mx3. . . .

redroze

New member
שאלה

ראיתי מודעה בעיתון של 106 xsi ויש שם 2 דברים שתפסו לי את העין: 1. רשום שנת 93 ולא ידוע לי על xsi שנת 93??? (אני יודע שה- xsi יבאו משנת 95) 2. 1,700 סמ"ק ?????????????????????????????????????? לא רשום כלום על יבוא אישי (או מנוע חדש) וכל מה שרשום בהערות זה: "משופרת מהסרטים", לך תבין . . . .

מה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo2.gif

מה קרה לאופנוע שטח ???? מה עם הג´יפיפי שלך ? מכרת ??? פששששש.... איך שגלגל מסתובב לו... (על ציריה)
השדון .... ™TheNightDevil

יוסי®

New member
תשמע........

"יושבים" לי על הווריד כבר הרבה זמן, ומה לעשות, נשברים...... אחת הסיבות המרכזיות למכירה היא הרפורמה בביטוח, שכעת ביטוח החובה יעלה 3,500 ש"ח, והיות ואני ל-א מוכן להחזיק שום כלי רכב ללא ביטוח נגד גניבה, אז יש תוספת של קרוב ל-3000 ש"ח על זה, סה"כ - 6,500 אלף ש"ח לביטוח, שאני אצטרך לממן לבד, כשאני סטודנט שלא עובד...... לעומת זאת, יש לי במלאי קרוב ל-60000 ש"ח (אחרי מכירת האופנוע, שעוד לא קרתה.....) ולגבי ביטוח חובה ומקיף לאוטו - בזה אני אקבל עזרה - אם לא את הכל - בניגוד לאופנוע שכנראה לא אקבל כלום........ הסיבה למעבר היא פרקטית/כלכלית במהותה, והיא זמנית (הזמן אמנם בלתי ידוע......) עד שאתחיל לעבוד בשנה ג´ ועד שהמצב עם הרפורמה בביטוח, שהשלב הבא שלה יתרחש עוד שנה, יתבהר......

למעלה