זקוק לעצה

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
זקוק לעצה

מאז ומתמיד היו לי בעיות מוטוריות בידים ובעיות של זמן תגובה.ניסיתי ללמוד נהיגה *על אוטומטי* בזמן הצבא.לקחתי כמעט 70 שעורים במשך שנתיים.בדרך כלל רק שעור אחד בשבוע.המורה היה כבר די מיואש.הוא נתן לי לעשות שלושה טסטים למרות שלא הרגשתי מוכן.אחרי הטסט השלישי החלטתי שאני לא רוצה יותר לזרוק כסף,ושאני אחכה כבר אחרי הצבא. אפילו בשעור ה70 הייתי עושה טעויות של תלמיד מתחיל בגלל שלא הייתי שם לב לכל מה שיש על הדרך,או שפתאום הייתי מתבלבל מרוב לחץ. עכשיו אני אחרי הצבא.ניסיתי להחליף מורה.עשיתי שעור כפול על ההתחלה של 80 דקות.אצל המורה הקודם כל שעור היה בין 50 ל55 דקות בערך באותו מחיר.המורה החדש אמר לי שבניגוד למורה הקודם שנתן לי לעשות טעויות,הוא מונע ממני לעשות את הטעות עוד לפני שהיא מתרחשת. שני המורים הציעו לי לפתח את המוטוריקה עם שחיה.ניסיתי ללמוד שחיה כמה פעמים בחיים שלי,ותמיד בסוף ויתרתי בגלל שעמום. בסך הכל נראה לי ששני המורים הם די דומים בקטע שהם מתחילים להתעצבן כי אני עושה את אותה טעות 20,000 פעם.אני מרגיש כמו דיסלקט שלא יכול להימנע מטעויות.אנשים לא מבינים איך אני עושה כל כך הרבה שעורים על אוטומט. בלימודים עיונים אין לי בעיה בכלל.הממוצע בגרויות הנקי שלי הוא 93.כל הבעיה שלי קשורה בקבלת החלטת בזמן אמת. כמה אנשים הציעו לי לחכות עם כל העסק עד שאני ארגיש יותר מוכן מבחינה נפשית.הבעיה היא שאני גר במושבה שקשה להגיע ממנה ממקום למקום בלי אוטו.אני לא בטוח שאני אעבור לגור בעיר בזמן הקרוב. אגב,אני מאזור חדרה,אולי מישהוא מכיר מורה שיש לו ניסיון עם תלמידים מתקשים?

אמממ...

השאלה היא עד כמה המצב רציני. זתומרת אני לא מכירה את הבעיה...מה שכן, אם אתה יודע שאתה מסוגל, גם עוד מספר שיעורים לנהוג - ולא לסכן את עצמך ואת שאר הסביבה בכביש תמשיך... כל אחד בקצב שלו. אבל אם אתה יודע שיכול להיות שתהווה סכנה אז זה עסק אחר...

samata

New member
אני מציע לך

לעשות אבחון של בעית קשב או ריכוז. ממה שהבנתי מהמורה שלי, יש לא מעט אנשים שמגלים רק בשיעורי הנהיגה בעיות כאלה, בעיקר בגלל שעל הכביש זה הרבה יותר בולט מאשר בשיעור תנ"ך או משהו בסגנון. אנשים בעלי אבחונים כאלה מקבלים הקלות מסויימות בטסט וצריך לארגן להם שיטת לימוד טיפה שונה.

ET2k

New member
קשב וריכוז לנהיגה?

בדרך כלל עושים את זה באמת אנשי חינוך.המורה הקודם שלי הזכיר משהוא על זה,אבל הוא לא פירט.

למעלה