זקוק לעצה

trtrkoni

New member
זקוק לעצה

שלום לכם. גיליתי את הפורום הזה מזמן אבל רק אתמול התחלתי להתעיין ולקרוא את כל שיש פה. אני מגמגם בערך מהיסודי, אבל זה היה גימגום קל מאוד. עד אמצע כיתה ז' זה היה ככה אבל אז התגבר(רק במשפחה הקרובה) והלכתי לקלינאית תקשורת. הפסקתי את הטיפול אחרי כמה חודשים והשינוי לא היה ממש גדול. מאז הגימגום רק התגבר(גם עם החברים וכמובן בבית הספר) ועכשיו התחלתי כיתה י'. עשיתי כאן חיפוש על נערים אחרים עם אותה בעיה שלי והגעתי למסקנה שאני צריך לשתף בזה אתה המחנכת שלי כי ככה יהיה לי יותר קל ואני אהיה יותר רגוע. השאלה שלי היא האם אני צריך לשתף גם את הכיתה בזה? הם בכיתה י' וכבר מספיק בוגרים בשביל להבין את זה אבל אני חושש שבמקום להיות רגוע מה שיקרה יהיה הפוך וכולם יתיחסו אלי כמו לילד מיוחד. אם ידעו שיש לי קושי בדיבור אני חושב שיהיה יותר קל לי בכיתה. אני לא אצטרך להראות שאני לא מגמגם(מה שעשיתי עד עכשיו) ואני אהיה יותר רגוע וככה אולי הדיבור שלי ישתפר. אני אוכל להרשות לעצמי לגמגם מידי פעם ולא לעשות מה שעשיתי עד עכשיו- לשתוק כי ככה הוא מתגבר. מה אתם אומרים? אני צודק? זה יעבוד? לשתף בזה גם את הכיתה או לא? איך הם יתייחסו לזה?

ivan iLG

New member
תשמע...

אני חושב שזה היה חכם ששיתפתה את המורה שלך בבעיה שלך. אני אישית היתי מציעה לך לשתף גם את הכיתה. איך חשבתה לעשות את זה? בפומבי כשכל התלמידים מקשיבים? שזה גם אפשרי, ואני הייתי ממליץ שתשתף את הילדים מהכיתה שלך באופן אישי- אתה יודע, כשאתם בהפסקה או משהו כזה, יושבים ככה כמה חברה, שפשוט תעלה את הנושא של הגימגום, תספר להם ככה ב"דרך אגב" על הטיפול שעשיתה בגימגום, או איך רציתה להישתתף באיזה שיעור אבל קצת חששתה ביגלל הגימגום.... תנסה לישמור את הנושא "על השולחן" ולא לנסות להחביא את זה . אני מיעץ לך, אבל גם אני צריך ליישם את זה בחיים שלי :) אני יודע מניסיון שאני מרגיש הרבה יותר בנואח לדבר(ולגמגם כל כמה מילים\מישפטים) אם מישהו שדיברתי איתו על הבעיה שלי. כי אז הגימגום שלי זה לא סוד שאני צריך מאוד להיתאמץ להסתיר אותו, ואם בטעות אני מגמגם, אז אני מרגיש מושפל.... תידע לך, לכל אדם יש איזה שהוא פצע, חיסרון, פגם... אבל לא תמיד הוא נירא לעין, אולי מישהו מוכה בבית, או שאנסו אותו\ה , או שיש לו הורים חירשים והוא מיתבייש בהם, או שהוא מאוד עני, או עם טראומות ועוד ועוד... אז את זה הוא יכול להסתיר, אבל אנחנו לא יכולים להסתיר את הבעיה שלנו... וזה בסדר גמור! ! ! אז את "בעיה" שלנו כולם יכולים לישמוע, אבל תיזכור שלכולם יש בעיה כזאת או אחרת, אז אחריי הכל, אנחנו לא כל כך שונים מהם :)

stkachov

New member
קודם כל

אכן הגעת למסקנה חשובה. שתף את המורים. זה פשוט יקל עליך. בקשר לכיתה, אין צורך. כמו שאמרת בעצמך, הם מספיק מבוגרים והם מבינים לבד. וגם אם מישהו יצחק או משהו, זה יצחיק אותו רק פעם אלת, בפעם השניה זה כבר לא יהיה מצחיק. הכי חשוב תראה שלך זה משהו משני ואתה לא שם לזה לב, וככה גם האנשים האחרים ינהגו.

trtrkoni

New member
תודה לשניכם

עדיין לא דיברתי עם המורה שלי אבל אני יעשה זאת. ועם הכיתה אני חושב שמוקדם מידי לדבר על זה.. אני מעדיף לראות איך הולך בלי לספר להם בנתיים.

younatan15

New member
היי מה שאני מציע לך

זה שתספר את זה למחנכת שלך, אני נמצא עכשיו בכיתה י"א ואני זוכר שבכיתה ט' הייתה שיחה אישית עם כל אחד עם המורה וסיפרתי את זה למורה ככה אני הייתי בראש שקט. מה שאני מנסה להגיד לך זה שאם תספר בהתחלה ככה תהיה רגוע בהרבה יותר. לאחר השיעור או בסוף היום תיגש למורה ותגיד לה. מה שאני מציע לעשות גם עם המורים האחרים, אם הם לא יודעים שאתה מגמגם אז כדאי שהם ידעו. בקשר לחברים אל תגיד בכלל..

Black monday

New member
הנה עצה ממני..

פעם הבאה שמישהו צוחק עליך או משהו כזה...תן לו אגרוף..מניסיון אני אומר לך הוא לא יצחק עליך...אגב גם אני בכתה י'..

למעלה