זקוק לעצה

rafitur

New member
זקוק לעצה

שלום אני סיימתי את לימודיי כהנדסאי אלקטרוניקה באוסטרליה אני מגיע לארץ בקרוב והבנתי שיהיה לי קשה מאוד למצוא עבודה כי אין לי ניסיון אני שוקל ללמוד משהו במחשבים כי למדתי בתיכון מחשבים יש לי שתי אופציות 1) ללמוד קורס ממוקד במחשבים (בסיוון אולי) עד שנה במשהו שיש ביקוש בשבילו כמו עיצוב אתרים 2)ללמוד 3 שנים לתואר ראשון במדעי המחשב בארץ 3)להפוך את כל הארץ במציאת מעסיק שייתן לי ניסיון באלקטרוניקה אפילו ללא תשלום אנא עזרו לי להחליט מכיוון שלא הייתי בארץ כבר שנתיים תודה רפי

dido20

New member
שלום...../images/Emo15.gif

אני חושבת שלפני שאתה הולך לעשות מה שנקרא "הסבת מקצוע" כדאי שתנסה למצות בכל אופן אפשרי את אופציות התעסוקה שיש בארץ בתור הנדסאי אלקטרוניקה. נכון, זה לא קל במצב של היום,שכדי להיות מנקה משרדים צריך נסיון והשכלה, אבל אתה עלול להצטער שוויתרת על מציאת עבודה במקצוע שלמדת שנתיים, עוד לפני שהתחלת אפילו לחפש... אני ממליצה לך לנסות הכל - לברר עם כל מיני אנשים שאתה מכיר, אולי הם שמעו על מישהו שיוכל להעסיק אותך (מנסיון גם אם לא נראה לך שהם מכירים מישהו כזה, תמיד שווה לשאול, אתה עלול להיות מופתע), כמובן דרך עיתונים, אינטרנט וכו'. אף אחד לא מבטיח שזה יהיה מיידי, אבל אם יש לך מוטיבציה ורצון למצוא עבודה במקצוע שלמדת (באמת אבל), אני מאמינה שגם תמצא. גם אם זה לא יהיה משהו רציני,זו לא בושה להתחיל בקטן. שיהיה בהצלחה

מחשבים

אם אתה רוצה לעסוק במחשבים, הרי שמבחינת ההשקעה לטווח ארוך עדיף תואר ראשון במדעי המחשב. אם היית מעדיף להשתלב בתחום הנדסאות האלקטרוניקה הרי שיש טעם להקציב לעצמך תקופה לחיפוש עבודה, שכן המצב אכן לא קל. קורס בתחום המחשבים כמו עיצוב אתרים היא האופציה הפחות טובה בעיני. הן כי הבקוש לבוגרי קורסים נמוך, והם כי אפשרויות הקידום מצומצמות.

למעלה