זקוק לעצה

Zeliran

New member
כובעון../images/Emo35.gif הסבר נא...

מצטער על בורתי... אבל.. מה זה כובעון?!?!

D o r o t h y

New member
ויכול גם להיות

שהיא באמת רק רוצה ללמוד לנגן קצת. תראה, אין מנוס מלהגיד לה את האמת. להגיד שאתה מאד מחבב אותה אבל אתה מאד לא אוהב ללמד לנגן. שאתה שמח להיות איתה אבל כשאתה מלמד אותה לנגן זה רק מעצבן אותך. אם היא חברה טובה - היא תבין. אם היא מנסה להתחיל איתך, היא תהיה נחמדה ותחפש דרך אחרת. זו דעתי בכולופן.

Zeliran

New member
יכול להיות מאוד, ואני רוצה להגיד ש.

אפילו אם זהו באמת המצב, אינני רוצה כלל לפתח קשר מסוג זה איתה... כך שזה.. חסר טעם...(?!)

Zeliran

New member
זקוק לעצה

יש לי ידידה שרוצה שאני אתחיל ללמד אותה קצת לנגן בפעם שעברה שהיא היתה אצלי התחלנו קצת והיא עכשיו רוצה להמשיך עם זה.. הבעיה היא שחוץ מזה שאני מורה גרוע
(זה לא ממש משנה לה..) אני גם די סובל ומשתעמם מה"שיעור" הזה והאמת היא שאני לא ממש מרגיש בנוח עם המשך של שיעורים כאלו... אבל מצד שאני אני לא רוצה להיות גועלי מדי ולדחות את זה בצורה לא יפה.. איך אני יכול לומר לה שאיני רוצה בכך אבל.. בדרך שלא תפגע באף אחד יותר מדיי ותהיה הכי "בסדר"

orlyt

New member
לנגן על מה?

מצד אחד אפשר להבין את ההתלהבות שלה (כי לנגן זה כיף), ואולי זו גם דרך שלה להתקרב אליך יותר. מצד שני, אם אתה משתעמם וסובל, זו נראית לי סיבה די טובה להפסיק עם זה. כשממני ביקשו דברים כאלה, ולא התחשק לי, הפניתי את ה"תלמידים" לחוברות שמלמדות לנגן. הראיתי להם את העקרון הבסיסי (איך להחזיק את הגיטרה ואיזה אקורד או שניים ופריטה בסיסית, או לחלופין, איזה תו מפיק כל קליד באורגן/פסנתר), ואמרתי להם שהשיטה הכי טובה ללמוד זה להתאמן הרבה, ולעקוב אחר ההוראות בספרים. אפילו השאלתי להם את הספרים הבסיסיים, שאני לא משתמשת בהם. וזהו. גם הסברתי להם שכשאני נפגשת איתם אני רוצה להנות מחברתם, ולא לשמוע אותם נאבקים בחילופי אקורדים, או מתקנים ת'טעויות באמצע נגינה. הבטחתי שכשהם יסיימו להכין כמה שירים בצורה טובה נעשה סשן נגינה משותף, אבל זה מעולם לא קרה.

יש לה כובע?

בפעם הבאה שהיא תבוא, תשאל אותה אם היא התאמנה. אם היא תגיד שלא, תגיד לה שתחזור אחרי שהיא מתאמנת. אם היא תגיד שכן, תשמע איך היא מנגנת, ותגיד לה שהיא נורא מוכשרת ויכולה ללמוד לבד. חוברות ללימוד עצמי - עליך. רוב הסיכויים שאם לא תזכיר את זה שוב, היא תשכח מזה, כי רוב האנשים רק רוצים ללמוד לנגן אבל לעולם לא באמת לומדים לנגן.

למעלה