זקוק לעצה

זקוק לעצה

אני ואשתי נשואים 12 שנים פלוס 2 ילדים.
בחודשים האחרונים היא התחילה להתנהג מוזר ולאחר בדיקה התברר לי שהיא התחילה מערכת יחסים עם מישהו אחר, הם עדיין לא שכבו אבל היו במצבים אינטימיים כמה פעמים.
כרגע היא טוענת שהיא לא רוצה להיפרד והיא נפרדה מהבחור השני, אני בטוח שהם בקשר כי הם עובדים ביחד.
לפעמים היא מוזרה לי וכשאני שואל היא אומרת שהיא פשוט צריכה זמן לעבור את זה אבל הרבה דברים צפו בשיחות ביננו ואני כבר לא יודע אם אני או היא בכלל מעוניינים להמשיך את הקשר.
אני לא יודע מה לעשות, יום אחד אני בטוח שנישאר ויום אחר אני בטוח שניפרד, אנחנו שוכבים אבל לא מחוברים אינטימית כמו שהיינו פעם, בקושי מתנשקים או מסתכלים בעיניים.
המצב אומנם במגמת השתפרות יום יומית מתחילת הפיצוץ אבל יש ימים שלא בא לראות אותה בכלל, אני מבולבל נורא.

מקסים בעיני שאתה רוצה לעבוד על זה. להשאר איתה ולעבוד על דברי

דברים במקום לשבור את הכילים. שולחת לייקים!!!
מעבר לזה -
תן לה זמן, תהיה חמוד אליה, אני חושבת אולי טיולים משותפים, או משהו ששניכם אוהבים. גם אם זה רק מצדך וגם אם היא לא אומרת אז בסופו של דבר, במשוואה הכללית זה יוערך לזכותך.

בדד1

New member
עצות

מי בכלל יכול לתת לך?!
אתה חי כרגע בהרגשה שבת זוגך בגדה בך והשאלה היחידה שאתה צריך לשאול את עצמך היא - אם אתה יכול לחיות עם זה?
זה בכלל לא משנה אם היא שכבה איתו או שלא כי, מבחינתך היא בגדה באמון שנתת בה
יש לזה כמה פיתרונות וכולם דורשים ממך הרבה
להתגרש - וזה הפיתרון הקל ביותר לטווח הקצר
הציעו לך ייעץ זוגי, אם תשאל אותי זה הפיתרון הכי טוב לקופה של היועץ (או היועצת) מבחינתי זו לא המלצה אבל אם תלך לייעוץ מספיקה פגישה או שתיים כדי להבין לאן הרוח נושבת
הפיתרון הבא בתור הוא שתמצא לך מישהי לסטוץ או קצת יותר כדי שירים לך את האגו מהריצפה ותוכל לומר לעצמך שגם אתה יכול
הפיתרון הקשה ביותר הוא לשבת ולדבר ביניכם - צאו מחוץ לבית למקום נייטראלי כמו בית קפה או סוף שבוע באיזה צימר ותדברו על מה שקרה (בכנות) ועל מה שאתם מצפים לחיים שלכם בעתיד
אם תהיו מסוגלים לדבר על זה (מבלי להרים קול) יש סיכוי שתישרדו את המשבר הזה ואם לא תצטרך לחשב את הקץ ואיך יראו החיים אחרי גירושין - ותחשוב על כל ההיבטים
כל זאת בהנחה שאתה מסוגל לחיות עוד הרבה שנים עם הידיעה שהיא שכבה עם מישהו אחר (וזה ממש לא משנה אם כן או לא אלא מה שיש בהרגשה שלך)
ולבסוף - קלישאות
אם יש ספק אז אין ספק

מצטערת אבל אני ממש לא מסכימה איתך בדד

ייעוץ פעמים רבות עוזר אם יש רצון לשינוי.
דווקא כשיש רגישות כל כך גדולה התערבות חיצונית שתסייע להם להביע את מה שמרגישים בלי "לשבור את הכלים" היא מומלצת.
אין מצב שכאשר הרגשות כל כך טעונים הם ישוחחו בשקט בצימר - זה ממש לא ריאלי.

כן אפשר להגיע למצב של טיפול שבו מחליטים להמשיך או לא ואז להמשיך את התהליך ללא ליווי.

העצה שלך למצוא מאהבת נראית לי כמו עצה שתהרוס את הנישואין לגמרי ולא עצה מועילה.

אבל זו רק דעתי כמובן
ואינה מחייבת אף אדם מלבדי

בדד1

New member
זה, זה כי את חושבת

כמו בנוגה
ואני כמו במאדים
כי הצימר הוא רק משל, ואני בכלל הבאתי את בית הקפה השכונתי
כי כשיושבים במקום ציבורי אי אפשר להרים את הקול וצריך לדבר בצורה "מתורבתת"
ואם מישהו ירים את התחת שלו מהכיסא וילך הביתה במקום להוציא את הכל על השולחן ולהגיע להבנות ולתובנות אז לא יעזור כאן שום ייעוץ
וענין פרוק "החבילה" הוא רק דחיית הקץ
וזה מניסיון!

מסכים לגבי היעוץ הזוגי

גם מניסיון אישי וגם ממה ששמעתי. סתם בזבוז כסף ואנרגיות ותקוות.

למעלה