זקוק לעצה

guliver182

New member
זקוק לעצה

אני מטופל אצל פסיכולוגית כבר מעל חצי שנה. אנחנו ממש קרובים, היא מבינה אותי באמת בהרבה ממה שאני מספר לה ואני מרגיש טוב שאני משוחח איתה. בזמן האחרון חשבתי לפתוח איתה את נושא הנטייה שלי ומנגד אני "מחכה" שאולי באחת השיחות היא תוביל לנושא הזה. חשוב לי לציין שאני בארון, למרות שנראה לי שרוב המשפחה שלי חושדת שאני לא סטרייט בדיוק. האם כדאי בעצם לצאת מהארון בפני הפסיכולוגית או קודם לספר למשפחה? אולי בכלל כדאי לחכות עם זה? עד מתי בעצם? סליחה על החפירה, תודה

זקוק לעצה

שלום גוליבר !

נשמע שיש לך קשר ממש מוצלח עם הפסיכולוגית, איזה יופי ! זה כל כך טוב שיש מישהו שמרגישים נח לדבר אתו ולחלוק את מה שעל ליבנו. נראה שמטריד אותך שאתה עדיין בארון ושאתה מעוניין לשנות את המצב. לפעמים נדמה לנו שכולם בעצם יודעים עלינו ולא ברור למה בכלל אנחנו מסתירים את הזהות המינית שלנו אם כולם כבר יודעים. זה לא ממש נכון, יכול להיות שאנשים חושדים או תוהים לגבינו, אבל בדרך כלל האנשים הקרובים אלינו יודעים לשמור על הפרטיות שלנו ולא יעזו לשאול שאלות חודרניות. הם מניחים שכשאנחנו נרגיש נח, נבוא ונספר להם את שעל ליבנו.

לכן נראה לי שיש לך הזדמנות פז, יש אדם מקצועי שממש קרוב אליך ונוח לך לשוחח איתה – לך על זה ! מתוקף מקצועה זו בטוח לא תהיה הפעם הראשונה שהיא נתקלת בנושא, היא תדע לפתח אתך את הנושא, לעזור לך בקשיים ולהכווין אותך אל מול המשפחה. נשמע כמו רעיון נהדר.

מאחל לך המון הצלחה !

בברכה, תמיר.

יש עם מי לדבר,
קשב ומידע לקהילה הגאה.
[email protected]
ימים א-ה בשעות 19:30 - 22:30 בטלפון 03-6205591

aשרון

New member
היי...

מאז שראיתי את ההודעה הזו, אני חוכך בדעתי מה להגיד לך ואיך לנסח את זה, והשניים שהקדימו אותי פשוט אמרו את זה בצורה מושלמת. פתח את זה עם הפסיכולוגית, אל תחכה שהיא תוביל את השיחה לשם, תראה לה שהרצון שלך להגיע לפתרון בנושא הוא מה שמעסיק אותך בתקופה זו. היא יכולה לתת לך כלים (ופרספקטיבה שונה) איך להתמודד עם העניין ואיך לפתוח אותו מול המשפחה.

אני מאמין שאתה יודע פחות או יותר מהי העמדה או תפיסת המחשבה של בני ובנות המשפחה שלך לגבי הומאים ולסביות, ומה יכולה להיות התגובה ליציאה שלך מהארון מולם. אתה נמצא בספק כרגע איך הם יגיבו ואולי גם חושש מזה, וזה טוב לפתוח את זה עם מישהו שיש לו את הכלים המקצועיים ויכול לעזור.

guliver182

New member
אהלן aשרון היקר !

תודה על המענה, ורציתי לשאול אותך גם איך מומלץ לפתוח איתה את הנושא? באילו מילים לבחור? כדי לומר את זה מצד אחד גם בדרך שהיא תבין אותי מהר וגם שלא יהיה לי יותר מידי קשה בפעם הראשונה. שיהיה חג שמח ושנה טובה!

השאלה היא תמיד - מהן המטרות שלך בטיפול

אתה יודע שישנו חסיון מטפל-מטופל, כך שמה שאתה אומר נשאר אצלה, אז בעקרון זה המקום הכי נוח לצאת מהארון וגם לחפור לה ולעצמך בראש. אתה גם משלם לה כסף לצורך כך.
קראתי את השאלה האחרונה שלך לשרון, מה פירוש "איך להגיד לה"? פשוט תגיד בפגישה הבאה, צ'מעי אני דו מיני, לא שוכב לא עם גברים לא עם נשים - תאמין לי שרק היא תתן לך סיוע רציני ומשמעותי, בניגוד לשלל העצות שמציפים אותך בהן כאן, ואין לך אפשרות לדסקס אותן לעומק.
בהצלחה

ItsikH

Member
מחדד: כל תכלית הטיפול היא להגיע בדיוק למקומות האלו
ולברר אותם יחד, כי אין תחליף - אם אתה בא לכאן או לכל מקום אחר להתייעץ על מה לדבר עם המטפל שלך, הטיפול לא אפקטיבי לדעתי, אלא לכל היותר אם השאלה פה באה כתמריץ לדבר על מה שחשוב לך בטיפול עצמו.

ד"א המלצה טיפולית כללית, להשתדל לדבר על כל מה שקורה בטיפול או רלוונטי לו לדעתך - וחשוב בעיניך - כמה שפחות מחוץ לטיפול וכמה שיותר במסגרת הטיפול - לא כחוק מחייב אלא כמגמה רצויה.

למעלה