זקוק לעצה.

obione1

New member
זקוק לעצה.

שלום לכולם.. הנני כבן 26 ואני זקוק לעצה כמובן בנושא הזוגיות.
עד לא מזמן נפרדתי מהחברה הראשונה שלי, היינו במערכת יחסים לא יציבה והיו ריבים שאני מודה שאני האשם בהם ועד לפני חודשיים נפרדנו ולא היה מאז שום תקשורת. במהלך החודשיים האלו ישבתי עם עצמי בכאב לב והבנתי את הטעויות שעשיתי במהלך כל הקשר אותן טעויות שעשיתי ללא כוונה ונשבעתי בפני עצמי שלא אחזור על אותן פגיעות שפגעתי בה,אז ניסיתי לחזור אליה, בין אם זה ניסיונות להתקשר אליה או לשלוח לה מכתבים דרך חברות שלה, אני יודע שעשיתי מעצמי צחוק ושהשפלתי את עצמי אבל לא היה אכפת לי כי אני הבנתי באמת שיש אצלי המון מקום לשיפור והשיפור חל כבר בתוכי, מילא הייתי פוגע בכוונה אז הייתי מוותר ונותן לה להמשיך הלאה כדי שהיא תהיה מאושרת, אבל היא לא מוכנה להאמין לי.
אז מה עליי לעשות? אני אוהב אותה כל כך, וזה לא קשור לאהבה ראשונה. יכלתי לוותר עליה מההתחלה אבל לא וויתרתי, נלחמתי עליה ואני רוצה לדעת אם יש איזשהי דרך להראות לה שאכן השתנתי..
אם צריך לתת תמונה יותר מופשטת אני אתן, סיפרתי פה בקצרה את מה שעובר עלי.

obione1

New member
אני מצטער אבל

אני אוהב אותה, ולא מאמין שתהיה לי מישהי אחרת,ויותר נכון גם לא רוצה, משהו בתוכי אומר לי שהיא האחת שלי, וקיבלתי המון סימנים שאנחנו אמורים להיות יחד, האהבה שהייתה בינינו גדולה, ואם היא רק תתן לי צ'אנס גורלי היא תראה בדיוק שזה יכול לחזור להיות ככה.

אני רואה שאתה לא נותן למציאות לבלבל אותך

בכל אופן, אם אתה ממש מתעקש אז הדרך היא ללכת בהפוך על הפוך - תתחיל לצאת עם בחורות אחרות ותדאג לזה שהיא תדע מזה (תמונות בפייס וכדומה), יכול להיות שזה יעורר בה קינאה ורצון לרצון לחזור אליך, ואם לא, אז לפחות על הדרך תכיר בחורות חדשות ותתחיל לצאת מהמעגל שנכנסת אליו.

obione1

New member
היי

תודה על המענה
וכמה שגם אמרו לי לעשות זאת וללכת הפוך על הפוך אינני מסוגל לעשות זאת , אני לא מצליח לחשוב על אף אחת מלבדה, כי אני לא מאותם אנשים שיגרמו לקנאה. בכלל אני מאמין בכך שאני יכול להראות לכל אחד ואחת אשר יסתכלו על הקשר שלנו והם בעצמם יקנאו , אני לא רוצה לפגוע בך אבל זאת מחשבה טיפה ילדותית..אבל אולי זה רק אני כי אני מאמין באהבה של פעם.. תקראי לי מיושן או תמים אבל זה מי שאני ואני גאה בזה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אענה לך אם אתה תענה לי

נהגתי להכות את מיצי החתול שלי מדי פעם עם נבוט קטן.

בשבוע שעבר כנראה קצת הגזמתי והוא טיפ-טיפה מת. בינתיים שמתי אותו במקרר, שלא יסריח.

עכשיו אני נורא מתחרט. אני מוכן לעשות הכל להראות לו שאני אהיה מעכשיו בעלים מסור ולעולם לא אכה אותו יותר. איך אני מסביר לו את זה?

[ אולי אם אני אביא חתול אחר ואשים תמונות שלו בפייסבוק, מיצי יתעשת?]

אייבורי

New member

יא רוצח חתולים בשם מיצי שכמותך

obione1

New member
השוואה קיצונית

אף פעם לא הרמתי עליה יד או בגדתי שאפשר לומר שהאמון באמת הלך.
נכון שמילים גם פוגעות, אבל זה בר שינוי, מה שתיארת איננו בר שינוי וכבר טבוע באדם, וראייתך צרה למדיי לגבי תכונות שאכן אפשר לשנות באנשים.. כל בן אדם יכול להשתנות, השאלה היא האם כל אדם באמת ירצה בכך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
המממ.....

מה שלא עשית, העובדה היא שממצב של "אוהבת אותך" היא עברה למצב של "לא אוהבת אותך", או "לא רוצה אותך". משהו עשית שם.

החתול המת בדימוי שלי הוא מערכת היחסים. לא כל מערכת יחסים ניתן להחזיר לחיים. יש מקרים שכן, ויש מקרים שלא. יש בהחלט מצב של מוות של מערכת יחסים.

---

עכשיו בנוגע לשאלה אילו תוכונת ניתן לשנות ומתי: אני דווקא חושב שאני מבין לא רע בעניין של תהליכי שינוי. ואני גם מאוד מאמין בשינוי. אלא מה?

1. גם אם באמת תשתנה, אם האהבה מתה, אז היא מתה. כמו בסיפור על מיצי. גם אם אני אפסיק להכות חתולים\ זה יעזור לחתולים הבאים, לא למי שכבר מת.

2. בדרך כלל אנשים לא עושים שינוי אמיתי בגלל שחטפו לפה לפנים. אתה חטפת מכה, ואתה ממהר להבטיח "שינוי במיידי!". זה כמו שילד שבר משהו ונוזפים בו או מענישים אותו, אז הוא אומר: אני לא אעשה את זה יותר.

שינוי אמיתי מבשיל מתהליכים ארוכים שבהם אדם משתכנע שאין לו ברירה אלא לשנות. זה שלקחו לך את האהבה, ואתה נחוש להחזיר אותה בכל מחיר, כולל שינוי, לא מהווה - לעניות דעתי - תנאי פתיחה מבטיח. במלים אחרות, לדעתי אתה מספר לעצמך סיפורים.

מצד שני, יכול ל היות שאני טועה. זו רק דעתי על סמך פוסט וחצי.

obione1

New member
מסכים חלקית

מסכים איתך לגבי מה שאמרת לשינוי המידי אך אצלי זה כלל וכלל לא ככה.
כי זה לא שחטפתי מכה אחת, זה היה קשר של שנה וחצי שרק למדתי מאותו זמן ארוך כי הקשר שלנו היה און ואוף בגללי, וכמו שאמרת נכון על השינוי האמיתי שבאמת אין לי ברירה אלא להשתנות כי זה הביא אותי למצב שאני מביט בתוך תוכי ואני אינני מאמין לאדם הפוגע שאני כך, אף פעם לא הייתי ככה ובגלל זה טיפלתי בכל אשר הפריע לי במיוחד עם עצמי

obione1

New member
כן..

לצערי בימינו זה פשע להיות רומנטיקן מבלי שזה ייחשב כהטרדה .
לכן אינני עושה צעד מבלי לחשוב עליו פעמיים לפחות.

אייבורי

New member
סטוקר

ההבדל בין סקס לאונס זאת ההסכמה של הצד השני.

ההבדל בין רומנטיקן למטרידן, זאת ההסכמה של הצד השני.

סטנגה Joe

New member
לא נראה לי

אמרת, ניסית, שלחת, התחננת.
לא פגע.

אל תהפוך למטרידן.
תאמר יפה שלום לפרק הזה בחייך, קח מהפרק הזה את הטוב, את הזיכרונות, את התובנות ותמשיך הלאה.
אל תתקע.

למעלה