זקוק לעצה/הכוונה בגלישת סקי

natyh

New member
נכון

עוזר משפר אך מנסיון לא פתר לי בעית טכניקה בסקי, אך בהחלט עזר .

זקוק לעצה/הכוונה בגלישת סקי

שלום חברים,
אני בחופשת סקי שנייה בחיים. כבר לקראת סוף הראשונה התחלתי לגלוש ב״״פאראלל״.
יש בעיה אחת שאני לא מצליח לשפר /לתקן אותה. בכל פנייה שאני לוקח, הרגל שעליה לא נשענים (כביכול ״החופשייה״) עולה לי למעלה. כמה שאני לא מנסה להימנע מזה אני לא מצליח. האם הסיבה יכולה להיות שפשוט הרגליים שלי לא מספיק חזקות להתמודד עם אינטנסיביות שבכל פנייה שניהן עובדות? יש למישהו אולי טיפ מה אפשר לעשות? לקחתי שלושה ימי הדרכה של שעות אבל בגלל שהיינו קבוצה של חמש המדריכה לא ממש יכלה לעזור לי עם זה

Cמן רשום

New member
מה זה עולה למעלה?

מציע שתבקש ממישהו שיצלם אותך גולש ותעלה לפה סרטון.

נפתלי99

New member
הוא מתאר "חצי פרלל" (או חצי משולש
)

בלמידה מסודרת של גלישה במקביל לומדים בד"כ גלישה קדימה עם מגלשים מקבילים, אבל הפניה מסובכת מעט יותר, ולומדים לבצע אותה עם "חצי משולש", מצב בו השני המגלשים עדיין לא מקבילים לחלוטין.
כשלומדים בקבוצה לאורך כמה חופשות, מתרגלים את המצב הזה, ואח"כ לומדים גם איך להתקדם מעבר אליו, אבל יש סרטון שמסביר את המצב ואיך לתקן אותו:
https://www.youtube.com/watch?v=eG1uDU0rSLw
&nbsp
סדרת הסרטונים הזו תלמד מאוד יפה איך לגלוש פרללי.

Cמן רשום

New member
אני מקווה שאישית עברתי את השלב הזה

הוא שואל למה מתרוממת לו רגל, מצב שאישית אני לא מבין. יש טכניקה מאד מיושנת לסגור את המשולש בהרמת רגל אבל זה לא משהו שקורה מעצמו, צריך לתרגל את זה ואז לעשות את זה בכוונה.

נפתלי99

New member
זה בדיוק השלב שרשמתי למעלה, ועליו הסרטון המצורף

וכן - זה נעלם אחרי תרגול, תרגול ועוד תרגול.
&nbsp
זה לא עובר בשבוע השני של הסקי מעצמו.

נראה שאכן הבעיה היא כמו שהוא מציג אותה בסרטון

למרות שבסרטון לא ממש רואים שהרגל שלו עולה...
אבל מהדברים שהוא אמר זה די מתחבר אם מה שהוא אומר:
1.כשרוצים לבצע פנייה (נראה לי שזה המצב אצלי)
2.שזה קורה בדרך כלל כשהרגליים עייפות
&nbsp
מה שכן שני דברים:
1.לא הבנתי את התיקון שהוא מציע. הוא אומר לשים דגש על משהו אבל לא הבנתי מה
2.שמתי לב שאצלי זה אופייני יותר כשהסקי במהירויות מאוד נמוכות ואז יותר קשה לי לבצע פנייה בלי להרים את הרגל שעליה לא נופל משקל הגוף.
אשמח אם תוכלו להתייחס

נפתלי99

New member
טכניקת גלישה מקבילית

כאשר לומדים סקי באופן מסודר, בשלבים בקבוצה (וזה קצת שונה כשלומדים עם מדריך באחד על אחד), אז לומדים מספר שלבים (באופן גס מאוד):
1. snow plow
2. מגלשים מקבילים בגלישה ישרה - בשביל לא לפחד ממהירות
3. חצי פרלל (שם אתה נמצא)
4. מקבילי
5. מקבילי קארבינג
&nbsp
סקי זו טכניקה שלפעמים הפוכה לגמרי מההיגיון שלפיו אנחנו הולכים או רצים. לפעמים אתה צריך ללחוץ בצד אחד על המגלש, רק בשביל להסתובב לצד השני, צריך להישען קדימה עם הגב בשביל יציבות במקום להישען אחורה וכן הלאה.
&nbsp
ילדים לומדים סקי נורא מהר כי הם מפנימים את הטכניקה בלי דיעות קדומות. למבוגרים זה לוקח יותר זמן, ופשוט צריך לתרגל עוד ועוד.
הרגל של המדריך בסרטון כמעט ולא עולה כי הוא מראה לנו את מהות השגיאה, אבל "קשה לו" לסמלץ את הבעיה באופן מלא, למרות שלרוב האנשים כאשר עושים חצי פרלל והגוף עדיין לא הפנים את הפעולה - המגלש יעלה, וזה נורמלי.
עוד תרגול, עם תשומת לב לפעולת הרגלים - וזה ייעלם.
&nbsp
וכן - במהירות נמוכה הרבה יותר קשה לשלוט על המגלשים, כי אין את הכוח הצנריפטלי שמדביק אותך לשלג, ולכן צריך לעבוד יותר עם הרגלים.
&nbsp
אנו כותבים על זה יותר מדי - אתה פשוט צריך מדריך שיתקן את הפעולות שלך, בין אם מדריך פרטי או קבוצה, והכי חשוב - לתרגל המון, ולאט לאט לעבור לגלישה מקבילית מלאה עם תנועות רגלים למעלה ולמטה, ואח"כ גם צריך ללמוד איך לנצל את עקמומיות המגלש והסכינים שלו כדי לגלוש מקבילי-קארוינג מלא.

כיום אין ממש הבדל בין פרלל "רגיל" לקארבינג

כי אם תרד על הסכינים, אתה תפנה. ככה הסקי בנויים. דיברתי עם כמה מדריכים לאחרונה ואמרו שהכי טוב לעבור ממשולש ישר לפניות על הסכנינים, לדלג לגמרי על השלב שמנסים לפנות עם מגלשיים שטוחים. אם עובדים נכון עם האגן, תופסים את זה די מהר. גם הרבה יותר בריא לרצועות הברכיים. זה נורא מפחיד למתחילים אבל "הכל בראש".

באמת בסרטון אני לא מוצא "סמלוץ" של המצב.. נראה שגם לפני וגם

אחרי הוא גולש בדיוק באותה צורה.
אגב חשוב לי לציין שאם אני גולש ב"זיג זג" אז הבעיה פחות קורית. היא קורית יותר (לפחות ממה ששמתי לב) כאשר אני פונה ומגיע ל-90 מעלות ביחס למדרון, אז הצורך לשנות כיוון לצד השני (העברת המשקל מרגל לרגל), גורם לי להרים את הרגל, למרות שאני ממש מנסה להימנע מזה. הגיוני שזה קורה יותר במצב שתיארתי?
תודה שוב

eran_le

New member
יכול להיות שאתה נשען אחורה מדי

טעות נפוצה מאוד היא להישען אחורה. אינסטיקטיבית המח והגוף עושים את זה, ואז המגלשיים יותר חופשיים לברוח ואתה גם תיפול יותר בקלות מבאמפים שלא שמת לב אליהם.
עמדת המוצא הנכונה היא שמשקל הגוף קדימה, ממש על הנעליים, ובגלישה החזה פונה כלפי המדרון ככל האפשר. יש הרבה תרגילים להטמיע את זה, כמו לגלוש עם המקלות מונחים אופקית על הידיים ופונים כלפי המדרון - חפש סירטונים

מה זה "עולה לי למעלה"?

הניחוש שלי שהטיפ של הסקי (החלק הקדמי) מתרומם. זה נובע מכך שאתה נשען לאחור. יש טכניקה לגלוש בהרמת רגל אבל זה דורש קצת תרגול. כדאי להשתמש בזה רק לתרגול ולא לאמץ כסגון גלישה. הרעיון שאם אתה לא נשען קדימה, קשה עד בלתי אפשרי להרים את העקב מהקרקע.

תראה את הסרטון הזה למשל, אחד מבין רבים ברשת.

natyh

New member
שיווי משקל .

כתבו בערך ארבע פעמים העלו סירטונים מצוינים
הבעיה היחידה :
כל תנועה המוסברת ומודגמת פעם פעמיים בסירטון דורשת הפנמה :
הכונה חזרה עליה מספר מאות פעמים,כלומר סביב שלוש ארבע שעות.
אם הבנתי נכון יש לך חמישה שישה ימי נסיון לא רצופים.
אתה צריך לפחות 20 יום רצופים להפנמה .
התנועות בספורט מסובכות, דורשות הסבר הדגמה תירגול בחינת התנועה על ידי מדריך הסבר הדגמה נוספת שיפור וכולי.
עד שלא יתבצע כיוונון עדין לא תשלוט .
ולכן המלצתי להוריד ציפיות, לא לומדים בשלושה ארבעה ימים, נדרשים מספר שבועות , לפעמים יותר .
לא אומר לא לשאול ולא לנסות להבין, אומר פרופורציות צריך לזה די הרבה זמן .

natyh

New member
אז הנה המתכון .

:אם אין רצוף מפרידים לשלבים
אך בסיום החופשה מודאים שסיימתם שלב.
א הדרכה לא לחברים ולא פרטית אלא לאנשים שווי רמה, כך שכאשר מישהו אחר מתרגל , עבורך התירגול שלו יעיל, כי אם זה חבר ברמה אחרת התירגול שלו לא יעיל לגביך, הוא מתרגל משהו אחר .
ב בית ספר שישים אותך לאחר מבחן רמה בזו המתאימה לך לא עם חברים שלך ברמה שונה, עם מדריך המחויב להשואת רמה בתום חמשת הימים של התירגול.
מדריך שהוגדר לו על מה הוא עובד עם הרמה המודרכת שלו, ועובד לפי הסדר,
אין סיבה שהמדריכה לא הגדירה לך מה ואיך לעשות, במשך שלושה ימים שזה די זמן להבין ולפתור , אלא אם כן , עבדה בו בזמן עם אנשים שונים על תרגילים אחרים, כי זו היתה הדרישה שלכם, ללמד אתכם יחד ברמות ותרגילים שונים ,
ג בית ספר שבו הלימוד בשיטה של הדגמה הסבר , שליחת המודרכים אחד אחד לתירגול , הסבר הדגשה וחוזר חלילה , בצרפת הנטיה להדגים להסביר ולגלוש, מדלגים על שלב הבחינה הפרטני אחד אחד אלא מסבירים וגולשים, לא עוצרים...
לא מומלץ.
כל שלב שנפתלי מסביר דורש בין 3 -7 ימים להפנמה, אתה אחרי עשרה ימים
בשלב אחד וחצי , חצי פרלל ממש לפי הספר, לא מהיר לא איטי, לפי הספר השלב בו אתה צריך להיות, רוצה יותר יעיל תלמד לפי המתכון, והלימוד יזורז, אם לא אז יתארך.
אין כישופים ...ככה זה.

כמה נכון...

הבעייה של רוב האנשים שרוצים הכל באינסטנט. תרגול זה קשה ומשעמם אז פשוט מוותרים.

natyh

New member
בקטלוניה המדריכים יודעים להפוך את התירגול המשעמם למעניין

במקום שבו הדגש על תרבות ספורט והמודרכים בלאו הכי מאד ממושמעים , למדריכים יש מוטיבציה להפוך את התירגול למעניין.
היה לי מדריך אולימפי לשעבר שבנו מאמן נבירת ארגנטינה.
הוא מילא את ההדרכה בפלפל , המון שינויי תירגול , המון תירגולים שמתאימים לספורטאים אולימפיים, השתפרתי איתו ברמות מטורפות,
אבל הוא הגיע בהדרכה השביעית, ההדרכה השניה ,היתה מאד משעממת, וכנל הרביעית.
הראשונה והשלישית היו מבריקות, אך מאחר שהראשונה ושניה, ושלישית רביעית היו באותה חופשה שרק ימי שבת ראשון הפרידו ביניהן, הבנתי בתחילת השניה וכן בתחילת הרביעית כי את מה שלמדתי בצורה גאונית בשתיים האחרות, פשוט לא הפנמתי, הבנתי זאת ביום שני במבחן הרמה שבו הרגליים היו משותקות לחלוטין
במדרון מתגבר שכבר השתלטתי עליו בגדול, והופ תוך יומיים הכל נעלם...
כאשר המדריך היה מלפנים הטכניקה היתה מושלמת בלעדיו... כלום...
אז חזרתי על הכל שוב והפעם לאט מסודר ומשעמם...
אם להיזכר בענפים אחרים , גם עליה על חד אופן או גלגול בקייק נהרות או ים או המראה בגלשן אויר,סקי מיים, או גלישת גלים תמיד יש תירגול ארוך מתיש ומשעמם... ככה זה.

למעלה