זקוק לעצה בהקדם

מתן1989

New member
זקוק לעצה בהקדם

אז שלום לכולכם, אני בן 18 בכתה י"ב. ראיתי את הסוד בנובמבר בערך, והוא השפיעו מאוד על החיים שלי. חשבתי הרבה בעניין כמו שאני אוהב להעמיק בהרבה נושאים. וצצה לי שאלה שלא הצלחתי למצוא עליה תשובה באופן חד משמעי בסוד עצמו. הטענה בסוד היא כי ביכולתנו לברוא את המציאות של עצמנו בעזרת המחשבות שלנו. אך השאלה שלי היא מה הגבול, כי הרי אם אני אדמיין שמישהי מתאהבת בי המון זמן אז יש בזה מעין מעשה כישוף שגורם לה להתאהב בי ואני למעשה יוצר את המציאות שלה - ואז היא לא יצרה את המציאות של עצמה. כלומר, יצירת המציאות שלה באה על חשבונה - אבל מצד שני אפשר להגיד שהיקום מסדר את זה כך שגם היא תרצה להתאהב בי ואז זה תואם את שתי המציאויות שלנו. ועלו לי עוד כמה אפשרויות בראש אבל חשוב לי לשמוע מה דעתכם לגבי השאלה באופן כללי ולגבי הדוגמה הספציפית הזאת. שכן היא לקוחה מחיי ומשמעותית ביותר בעבורי. סבלתי במשך שנה שלמה מאהבה נכזבת קשה לפני שנתיים, הייתי בקרשים מבחינת הדיכאון שהייתי בו, שקלתי כמה פעמים לקחת תרופות פסיכיאטריות נוגדות דיכאון ואף הגעתי לפסיכיאטר. לאחר שנה של ייסורים שקשה לתאר, הצלחתי להרפות ממנה, ועצמת הרגשות שלי פחתה באופן משמעותי מאוד. אבל בכל זאת חלפו שנתיים מאז וזה מסרב לדעוך באופן מוחלט, אפילו שאני לא סובל כמו פעם, אני נאחז בתקווה שאולי יום אחד היא תאהב אותי בחזרה. אחת התקוות שאני נאחז בהן היא שאולי לסוד יש דרך לסייע לי להשיג מטרה זו. כי אני כל כך הייתי רוצה שזה יעבוד בינינו - שהיא תתאהב בי. אנחנו ידידים מאוד טובים וקשה לי שהמצב הוא כזה. ואני לא מצליח להרפות ממנה לחלוטין. כואב לי שהיא רוצה אחרים והקשר מכאיב לי בצורה כזו - אני רוצה שהיא תתאהבי בי. מה אני אמור לעשות? האם הסוד מציע לזה פיתרון? או שמא עליי לוותר לחלוטין ולהשתמש בסוד למציאת מערכת יחסים חדשה, ואם כן, אז איך מרפים ממשהו כל כך עמוק שהוא הפך להיות כמו חלק ממך? אני רוצה להתקדם, אני רוצה מערכת יחסים ואהבה. אני מתגייס בקרוב ואני צריך חברה תומכת ואוהבת בעיקר בתקופה הזאת. אני מרגיש שאני מוכן לתת גם המון במערכת יחסים ואני בשל למערכת יחסים, אבל אולי אני טועה, איך מגלים זאת?. מה עושים? אני אובד עצות. תודה אפילו אם לא הגבתם רק על עצם ההתעניינות וההקשבה. תבורכו כולכם. שיהיה רק טוב.

מתן1989

New member
תיקון טעות.

תיקון: "יצירת המציאות שלי* באה על חשבונה" במקום המילה "שלה" בקטע.

שלום לך

קודם כל מגיע לך
על התובנה שהרצון להשפיע על אדם אחר, כמו למשל לגרום לכך שמישהי תתאהב בך הוא מעין "כישוף" וגם לדעתי - לא לזה כוונת הדברים ב"סוד". הכוונה היא לזמן דברים שיגיעו אליך, דברים או אנשים - בתנאי שזה מתאים לשני הצדדים
אגב, גם חפצים שאתה מזמן אליך לא בהכרח יגיעו - גם אם תמלא אחר כל הנחיות "הסוד", מכל מיני סיבות מיסטיות. בסוגריים אומר לך שאנחנו רק חושבים שאנחנו יודעים איך העולם הזה מתנהל....
לשאלתך איך מרפים, איך עוברים הלאה - אני לא בטוחה שיש תשובה ב"סוד", אבל אני יכולה להציע לך דרך - מתוך ניסיון החיים שלי. אז קודם כל זה עניין של מודעות: לדעת שזה מה שאתה רוצה = להרפות, להמשיך הלאה. לדעת גם שכרגע הרגשות הכואבים עדיין איתך. ואז - כאשר צף ועולה הרגש הזה - להכיר בו, לא להתעלם ממנו תגיד לו בלבך: "היי, זה אתה.... אהההה.... אנחנו מכירים".... (משהו כזה, כמובן בסגנון שלך....) ותמשיך הלאה במה שעשית עד לפני רגע, כאילו שהצטרף אליך מכר שאתה לא כ"כ אוהב אבל נאלץ לסבול.... מה שעוד עוזר לי זה כתיבה. לשבת ולכתוב ולכתוב - בצורה חצי אוטומטית. להוציא את הכל על הנייר. אחרי שסיימת - לצאת החוצה ולשרוף את הנייר - מתוך כוונה לשחרר את הרגשות
אני מקווה שהדברים האלה יעזרו לך, כפי שעזרו לי.

למעלה