זקוק לעיצות

זקוק לעיצות

אמי מעשנת כבר לפחות עשרים שנה (ובטוח יותר) היא יודעת שזה מזיק ושהיא צריכה להפסיק, אבל היא לא רוצה (כלומר, היא רוצה, כי היא יודעת שזה רע, אבל מצד שני, טוב לה עם זה), והיא מכניסה לעצמה מראש רעיונות לראש שהיא לא תצליח להפסיק, אז למה לנסות. זה הגיע לרמה כזאת שהיא מחביאה את הסגריות שלה כי היא מפחדת שנזרוק לה אותן, ומעשנת בסתר במרפסת (ויודעים שהיא מעשנת גם בגלל הריח וגם בגלל ההשתעלויות ששומעים). לא פעם ולא פעמיים כולם במשפחה התחננו שתפסיק, היא אמרה שהיא תנסה בהדרגה. עברו כמה חודשים, וזה לא זז. היא גם בטוחה שהסגריות מרגיעות אותה, ופשוט לא מסוגלת לנסות להפסיק (אני בטוח שברגע שהיא תפסיק היא תהיה הרבה יותר מאושרת) אז האם למישהו יש עצה איך לשכנע אותה, או לעזור, באמת שאני מותש, נמאס לי לנסות, ואני לא מסוגל להחנק עוד בעשן ולראות אותה גוועת.. תודה..

lZl

New member
שלום !

כשהיא אומרת שזה טוב לה כך היא מתכוונת לומר שטוב לה בלי לקיחת האחריות על כך שהעישון הורס כל חלקה טובה בגופה ושטוב לה עם זה שאין היא צריכה להודות בכך שהיא תלויה באופן תלותי נואש ואובססיבי בהרגל קשה ומשחית וטוב לה עם זה שכשהיא איננה צריכה להודות בכך היא גם לא צריכה למצוא את כוחות הנפש להתמודד עם הבעיה הזו שלה ובכך "חוסכת" מעצמה את הטרדות ואת העיסוקים הכרוכים במאבק בעישון ובעצם אומרת שטוב לה להמשיך ולחיות עם הכחשת הידיעה שגופה הולך ונהרס מאשר לקחת אחריות ולהודות בתלות האכזרית ובקושי הנוראי להיגמל. ובכך גוזרת על עצמה חיים תחת עינוי מתמשך של ידיעה אכזרית על הרס עצמי יומיומי שמזמן אבדה לה השליטה עליו. אז מה עושים ? ראשית, עלינו לזכור שמדובר באדם מבוגר שלו אחריות וריבונות מוחלטת על חייו ולא ניתן לכפות עליו דבר ( ומאוד מאוד לא מומלץ לכפות משום שאז יקרה הדבר ההפוך ולראייה זה קורה עם אמך ) וכשלא ניתן לכפות נותרות ברירות אחרות כמו שכנוע,לדבר, להציע עזרה ולעזור. שנית, המשימה הראשונה שלך עשוייה משניים : החלק הראשון הוא להבין שגמילה מעישון זהו תהליך ארוך והחלק השני הוא להביא את אמך ( לא באילוץ ) להודות בכך שאין היא שולטת בעישון ( לסיים עם ההכחשה רבת השנים ) אלא ההרגל הזה חזק ממנה ובעצם היא נשלטת על ידו ולהשיג לה עזרה מקצועית כי אני מעריך שבכוחות עצמה היא לא תוכל להיגמל... להתראות

נשואההה

New member
רואים שאינך מעשן!!! היא פשוט

אוהבת את זה... בתור מי שעשנה המון שנים ו- 3 קופסאות ליום, אני חייבת לציין שפשוט אהבתי לעשן. זה עזר לי להתרכז, הרגיע אותי וכבונוס - שמר לי על גזרה דקיקה גם אחרי לידות. נכון שלא שולטים בעישון - אבל זה כיף. זה כמו ראפטינג... אתה נשלט ושולט ביחד. הפסקתי לעשן - לא מסיבות של בריאות. לא הרגשתי שגופי הולך ונהרס. פשוט בני הקטן בא וביקש ממני. לא בתחבולות, לא בניג'וסים. הוא לא זרק לי קופסאות או החביא לי אותן. רק התבונן לי בעיניים וביקש בכנות. גמילה מעישון זה לא תהליך ארוך - מחליטים נגמלים וזהו. צריך לזכור שעם הגמילה מגיעות תופעות הלוואי המאוסות, שכל מי שנגמל מכיר אותן.

נשואההה היקרה !

נניח לרגע את נושא העישון ונדבר על מזון לצורך ההסבר. כולנו ( כך אני מניח ) אוהבים לאכול. אנחנו אוכלים בכל הזדמנות בבית ובחוץ גם כשלא רעבים כי נגרמת לנו הנאה מכך. כולנו ( לבעלי המודעות שבנו בעיקר ) יודעים שיש לאכילה המרובה הזו מחיר המתבטא בעודפי שומן המצובר בגוף ושגורם לעלייה במשקל, להסתיידות עורקים ולהפרעות שונות במערכות הגוף השונות. הרגל לא בריא זה "מייסר" אותנו קלות ופוגם בהרגשה הכללית שלנו שכן לו לא היינו משלמים במחיר ההשמנה הרי הרגשתנו לא היתה נפגמת כלל. אותו הדבר מתקיים בעישון, כלומר אותו "טוב" נפגם מאותה התייסרות על כך שגופנו נהרס ( גם מי שבעל מודעות לנזקי העישון וגם מי שלא נחשפים כמעט באותה המידה לשלטי האזהרה ולכתבות באמצעי התקשורת על נזקי העישון )ומכאן יוצא שאותו "טוב" ואותה "אהבה" לעישון לא היתה שלמה אלא רק חיפתה על תחושות הרקע הלא נעימות. "זה עזר לי להתרכז" ישנם אמצעים רבים אחרים שיכולים לגרום לך להתרכז ולא משחיתים את גופך. "הרגיע אותי" אני טוען שהתחושה הזו של רגיעה היא מפוברקת ומדומה ובסך הכל המעשן אשר מספק את הצורך בסיגריה לגופו הלא רגוע ( בגלל המחסור בניקוטין ) ובכך מרגיעו משייך לעישון את הגורם המרגיע וזה משול לכך שאבעיר מדורה אכבה אותה בעזרת מים שאשפוך עליה ואומר התקררתי כי נטרלתי את מקור החום. לו לא הייתי מבעיר את המדורה לא הייתי מתחמם כלל. "שמר לי על גזרה דקיקה" יקירתי כאן אביא משל נוסף את המשל הידוע על אותו חוטב עצים החוטב את הענף אשר עליו הוא יושב והוא עושה זאת כי הוא רוצה להגיע לקרקע אבל כשהוא מגיע לקרקע הוא גם חוטף מספר מכות יבשות. והנמשל הוא בכך שישנן דרכים כה רבות לשמור על גזרה דקיקה באמצעים רבים, שונים ומגוונים שלא משחיתים את הגוף. לגבי השליטה את מזכירה ראפטינג אבל הראפטינג שעולה בדמיונך הוא על נהר הירדן ולא באחד מנהרות אפריקה שם מדובר בסכנת חיים. משום מה את בוחרת לראות זאת כך... בכל הודעתך לא מוזכרת אפילו לא תכונה אחת שלילית של העישון אלא רק בסוף ההודעה ופה את מתכוונת לתופעות של זמן הגמילה. לא הזכרת עשרות האלפים המתים בישראל מדי שנה כתוצאה מעישון או מאות האלפים המתים מדי שנה מעישון בארה"ב. לא הזכרת את זה שגורם התמותה השני בעולם המערבי הוא כשל בפעולת הלב והגורם הראשון לכשל זה הוא העישון. לא הזכרת את העובדה שמעל לתשעים אחוזים ממקרי סרטן הריאה נגרמים כתוצאה מעישון. לא הזכרת את כל סוגי הסרטן להם אחראי העישון לא הזכרת את הנזקים המידיים כמו : ריח סירחון בפה בגוף בשיער ובין האצבעות ובכלל בכל סביבת המעשן. יובש עור הגוף ותחושת התלות המציקה והכסף שיכול היה בכייף ללכת על דברים אחרים. לסיום - גמילה אינה עסק קל. את לא מציינת במשך כמה זמן התגברת על כך ואת לא מציינת תופעות לוואי לכן קשה להתייחס. אומר רק שלכל אחד מאיתנו יש הרכב גנטי שונה מהאחר ואין כלל אפשרות לדבר על אותו משך גמילה או אותן תופעות לוואי בהכללה. להתראות ויפה שהפסקת לעשן - התמידי בכך...

נשואההה

New member
למה להשוות עישון לאכילה? אין קשר

בין הדברים. אני חוזרת ואומרת - נהניתי לעשן, נהניתי מההתעסקות בסיגריה, נהניתי מהריח, הטעם, המגע. מהתבוננות מסביבי גיליתי שהמון אנשים שהם אינטיליגנטיים הרבה מעבר לממוצע, מעשנים. גם רופאים, גם שופטים, גם מנכ"לים. תן קצת קרדיט... לא כולם בהכחשה... הרי ישנם ספורטאים שמתים בגיל 20, ישנם ילדים שנדרסים בתאונות דרכים, ישנם הפיגועים והמלחמות... ישנם בתי החרושת שמזהמים לנו את האוויר, וישנם אנשים שעישון לא עושה להם טוב... ולשאלתך - הפסקתי ביום בו החלטתי. מ- 60 סיגריות לאפס. חייה ותן לחיות...

אטל81

New member
אמממ...

אמא של חבר שלי גם מעשנת כרונית, כולם בבית קוראים לסיגריות "רעל" ומבקשים ממנה להפסיק. מנסים לשכנע אותה שזה יחסוך קצת בהוצאות, גם לא עוזר (אבל אתה יודע מה שווה לך לנסות בקטע של חסכון). כמו כן, אני יודעת שמוכרים בסופרפארם מעין סיגריה מנטה לגמילה מעישון (שגם את זה שווה לנסות). ואם יש לה את הבעיה של צריכה תעסוקה בפה (או משהו כזה) - שתלעס מסטיק. כמו כן, לתשובת ליבך, הבנתי שיש קושי אחד בנושא זה שהוא - אם אמא שלך תספיק לעשן אחרי 20 שנה, רק יזיק לבריאות שלה, כלומר, הסיכוי שהיא תלקה (חס וחלילה!) בהתקף לב, יהיה גבוה! ובנוסף גם היא תעלה במשקל. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

אולי הוא לא (אולי) אבל אני כן!

בתור מעשנת שהגיע אליכם מהעמוד הראשי, אני פשוט חייבת לציין שלעשן - זה פשוט כיף. בנוסף זה מרגיע ומוציא תאבון. אז מה אם יש סיכונים בריאותיים?!?! אז מה? עם כל המכשורים שיש היום, לקום בבוקר זה סיכון בריאותי. לי יש שמחה בפנים וגזרה יפה בחוץ בנוסף אני בנאדם יותר קליל נפשית אז אני לא רוצה להפסיק, כן, יש חיה כזאת!!!!

Dark Muse

New member
תחזרי לפה עוד 20 שנים

ספרי לנו איך את מרגישה, טוב מתוקה?

312455

New member
אני אולי טיפשה ואולי אין לי הצעות

אבל זה לא הופך את העצות שלך לטובות נקודה למחשבה

cwen

New member
בדיוק אותה בעיה עם הבוס שלי

יודע שלא טוב לעשן ושהוא הורס את הריאות של הילדים שלו, כולם מתחננים שהוא יפסיק, כל פעם הוא אומר שהוא צריך להפסיק ויום אחד הוא יעשה את זה - אבל עדיין הוא לא מסוגל להחזיק יותר מחצי שעה בלי סיגריה. אני בערך האדם היחיד שהוא לא מעז לעשן לידו, כי הוא יודע שאני אקום ואלך לו אם הוא יעשה את זה. ביקשתי ממנו כבר כמה פעמים לקנות את המשאפים החדשים לניקוטין - אולי זה ירגיע אותו והוא לא יצטרך לצאת מחדר העבודה שלנו בשביל לעשן. כל פעם הוא מסכים שזה שווה ניסיון, אבל לא מוכן לנסות. הוא לא באמת רוצה להפסיק, הוא רק יודע שזה יהיה רעיון טוב. פשוט מייאש.

מלו2

New member
עישון זה דבר מגעיל

אני אישה שלא מעשנת, אך יש לי אח שמעשן כבר לפחות 30 שנה אם לא יותר, הוא יודע שזה דבר מזיק, השיניים שלו נפגעו, כמעט בלי שיניים בגיל 42, הריאות שלא בטח לא נקיות, השיעולים שלא מגעילים, אכות הזרע שלא נפגמה, אני אישה לא מעשנת אך יש לי אח שמעשן כבר לפחות 30 שנה אם לא יותר, השניים שלא נשרו כי החניכיים נפגמו, נותרו לו בפה מספר שיניים כמו של אדם זקן בן 60 אם לא יותר, הראות שלא לא נקיות על פי השיעול שתוקף אותו מדי פעם, איכות הזרע שלא נפגמה, ועל אישתו לעבור טיפולי פוריות , התינוק שלו סובל מהעישון, והוא בסך הכל בן 42. איכות חייו היתה יותר טובה אלמלא העישון, אך קשה להפסיק הרגל, ולהפסיק עם הסם שנכנס לגופו וזורם בדמו כבר כל כך הרבה זמן, שלא לדבר על ההוצאה הכספית שניכרת היטב בכיסו ובכיס משפחתו. אבוי למנהג הנלוז הזה ולוואי שלא היה לעולם.

zubash

New member
כן, זה מגעיל

היי, אני אני, מעשן כבר מעל ל 10 שנים, ובאמת יצא לי קצת לחשוב על כך בזמן האחרון. אני יודע (אבל גם מבין) שזו תלות, שאני מ-כ-ו-ר. אחורנית,-לא הייתי נוגע בזה, אבל היום אני צריך להתמודד עם זה. תודה לאל, אני בריא (לפחות כרגע) ודי חזק (פיזית), אבל אני יודע שיום יגיע. אולי לא אכפת לי מספיק ואולי אני בוחר בדרך הקלה. אפילו אני איני בטוח. אז ילד יקר, - אמאל'ה עוד לא החליטה אם תשאל אותי, ותהיה נחמד ובלי פרובוקציות, כי אנחנו המעשנים אוהבים לפעמים 'לעשות דווקא'. אז תהיה בן טוב ואל תפסיק. כי אחרי הכל, - היא אמא שלך. "לפעמים מאוחר בלילה, כשקר ואני לבד, אני מרגיש את זה בא...וווס..,זה עבר מעליי"

borring

New member
במצב של היום...

אפילו לחו"ל מסוכן לטוס! אז מה? לא נטוס??? אם נהנים-למה להפסיק??. (ד.א-אני מדברת בתור מעשנת...) וחוצמזה-אם בנאדם לא רוצה להפסיק לעשן או כל דבר אחר... אפילו אם תאיימו עליו ב-
זה לא יעזור!

למעלה