זקוק לעזרתכם

tamir03

New member
זקוק לעזרתכם

כנראה ולפי מה שקראתי וכל מה שאני יודע יש לי את התופעה הזו, אני לא יודע אם היא חזקה אבל כשהייתי קטן הייתי מעוות את שרירי הפנים בקביעות כשכל פעם העירו לי שזה לא יפה ולא מכובד , מי בכלל ידע אז כמו שיודעים היום היחס היה של אדם די מוזר. אחרי תקופה הפסקתי והתחלתי לנענע את הראש מצד לצד וגם כאן קיבלתי הערות מפה ועד להודעה חדשה היום מה שנשאר לי זה ניענועי הראש יש ימים שזה יותר ויש פחות. העיקר שאני יודע אומנם בגיל מאוחר אבל מקווה שניתן לטפל בתופעה המציקה הזו . עוד דבר שגיליתי בגיל מאוחר מאוד שיש לי בעיות קשב וריכוז אני מידי פעם לוקח ריטאלין כשאני צריך להתרכז ,ומכאן גם הגעתי לתופעת הטוראט. בכל אופן רציתי לדעת איך ניתן לטפל בבעיה ואם אפשר בלי כדורים אלא בדרך טיבעית .

../images/Emo24.gif,תגובה ל-TAMIR03

ברוך בואך לפורום, ותודה שהצטרפת אלינו. ישנן הרבה דרכים לטיפול ביניהם גם טבעיות, לקבלת פרטים יותר מדוייקים תיצור קשר עם גב' בת שבע גרניט יו"ר עמותת א.ס.ט.י. שם תמצא אוזן קשבת והיא תדריך אותך לגבי טיפולים טבעיים. מי המליץ לך לקחת ריטאלין? והאם ה"טיקים" התגברו לאחר הריטאלין?

אבל ריטלין לוקחים באופן קבוע נכון?

זה לא וואבן או לוריבן או כל התרופות הרגעה האלו. ריטלין עד כמה שידוע לי הוא תרופה טיפולית ולא להרגעה או רק לעכשיו בשעת הצורך..למרות שאף פעם לא נתנו לי ריטלין . יכול להיות שכאן נימצאת הבעיה? שלא נוטלים אותה באופן מסודר ?

tamir03

New member
תגובות

ריטאלין לא לוקחים בקביעות ,רק למשימות מיוחדות שצריך מקסימום ריכוז ומינימום היסח דעת.מכיוון שלמדתי לצערי מקצוע שמחייב ממוקדות עד הפרטים הקטנים כשאתחיל לעבוד במקצוע אצטרך לקחת ריטאלין לריכוז. התופעה אצלי לא קשורה לריטאלין אלא מתחזקת ויורדת בתקופות שונות בחיים. מה המוזר בכל הסיפור שלי ? ממתי שקראתי על הפורום והבנתי שמדובר בהפרעה או מחלה בכל פעם שבא לי לנענע את הראש אני נעצר,נמנע מלנענע. אולי ההבנה שזה לא עוד תנועה רגילה שכל אחד עושה אלא "בעיה" גרמה לי לקחת את הנושא ברצינות ולנסות להשתלט על התגובות שלי. בכל אופן תודה לכם על התמיכה והאוזן הקשבת. תמיר.

מיצאי את האושר שבך

הריכוז וכל דבר אחר בגוף במוח וברגשות נובע מאושר של אדם נשמע שטותי חכי ותישמעי, אז ככה בכדי שאדם ידע שהוא אדון לעצמו ולא נשלט על ידי יצר שונה שאין לדעת מיהו... א' כשתהיא מאושרת מביפנים אז ישפיע על הופעתו וישבש אותה את תהיא מאושרת ותהיא עסוקה בעצמך... ובכך הבילתי ניראה יעלם ... כמו כל דבר אחר בעולם כשתהיא מספיק מאושרת ותנסי להבין ממה נובע האושר שלך תגלי שהכאב, העצבים, הרגשות המעוררות אותך כל זה ועוד ועוד הרבה גורמי עצב וכו' יצאו מימך ברגע שתגיע לאושר המושלם זה יתכן ואפשרי מניסיון יש לי חבר טוב שיצא מזה בלי כדורים בלי כלום רק ממציאת האושר האמיתי ע"י דברים שאהב לעשות... וכו..

שביק

New member
מנסה לעזור לך

על מנת שתדע בודאות אם הבעיה שלך אכן טוראט אני ממליצה לפנות לרופא נוירולוג למבוגרים שהתמחה בטוראט, (הרי אינך ילד). לבעלי ת. טוראט לא תמיד מומלץ לקבל ריטאלין. יש גם אפשרויות טיפול אחרות לבעית הקשב וריכוז. צור איתי קשר טלפוני 09-7408478. בהצלחה! אני פה כדי לעזור. שביק

חגית35

New member
ADHD וטוראט הולכים יחד אתה יודע?

הם אחים... בני הוא גם כזה. השכיחות של הפרעות קשב וריכוז בקרב הלוקים בטוראט הינה 75 !!! הריטלין לקשב וריכוז ניתן גם לבעלי טוראט אם כי ידוע שהוא מחמיר טיקים מאוד וזה מה שקרה אצלינו. יש אמנם מחלוקת ויש מטפלים הנמנעים ממנו אלך יש מחיר לכל תרופה . עוד לא מצאתי משהו טבעי עקבי שעובד והוא פתרון יעיל ובטוח. לכן אנחנו במסלול התרופתי. למבוגרים לא הייתי מהססת להמלית לנסבות כל מיני תוספי מזון לילדים אני נזהרת. אם אין לךל בעיה באנגלית אפנה אותך לפורום מעולה לטוראט שהרוב בו משתמשים בהצלחה רבה בתוספי מזון שפיתחה לבורנטית וכימאית מארה"ב שהיא אם לטוראט בעצמה ויש שם שפע מידע וניתן להזמין ממנה מוצרים. שמה בוני גרימלדי. שפ החברה שהקימה במיוחד למיזם הזה הוא Bontech היא כותבת תיזה עכשיו בנדון וכתבה היפותיזה שפורסמה על הקשר שבין מחסור במגנזיום לטיקים וטוראט שלחתי זאת בזמנו לבת שבע גרניט ועד היום אני לא יודעת אם עשו עם זה משהו... תיכנס לרקישור של האתר שלה ותוכל לקרוא את תקציר ההיפותיזה וגם על השיטה והתוספים וההגיון הכימי שעומד אחריהן. כאמור עם בני זה חדל מלעבוד בשלב מסויים אם כי לא השתמשתי במוצריה אלא אחרים. אז בקיצור, משלבים תרופה לנגוד טיקים עם הריטלין כשנותנים אותו לטוראטים. ריטלין אכן לא ניתן ברצף, שלא כמו אולי תרופות אנטי פסיכוטיות או אנטי דכאוניות, כי הוא תרופה ללא צורך ברצף. לוקחים כשצריך- הוא גומר לעבוד ויוצא מהגוף אחרי מס' שעות 4 או 8 או 12 תלוי בסוג של השיחרור המושהה. הוא משפיע לזמן שהוא נמצא שם ותו לא. מה שאתה מתאר אלו אכן טיקים אופייניים לטוראט.

למעלה