זקוק לעזרה

עץ נדיב

New member
זקוק לעזרה

הגשתי תביעה נגד בנק בתביעות קטנות. זכיתי, לאחר שהשופט דן בתיק לפי "סעיף 79 א" - כלומר בהסכמה (אם הבנתי נכון). עכשיו, הבנק הגיש בקשת רשות ערעור למחוזי. נאמר לי כי יש פסיקה שאומרת שקשה מאוד לקבל רשות כזאת, בעיקר לאור העובדה כי פסק הדין ניתן בהסכמה.האם מישהו יכול לעזור לי לאתר פסיקה מתאימה שאוכל להציג בפני השופטים בדיון? פסיקה על מתן רשות ערעור בכלל, ועל פסק דין שניתן בדרך של הסכמה בפרט? ודבר נוסף- במשפט מולי הם טענו טענה מסויימת, כאשר במשפט אחר מול מישהו אחר, שם התעוררה אותה סוגייה בדיוק, הם טענו טענה הפוכה (שמקבילה למעשה לטענה שלי בדיון מולם), והטענה הזו התקבלה. האם יש פסיקה גם על דבר כזה- כי זה נראה לי טענה בחוסר תום לב, ואפילו הטעייה של ביהמ"ש, לא? אשמח לעזרתכם.

לצערי

אין לי זמן עכשיו לחפש פסיקה. אשתדל לעשות זאת בערב. לגבי הטענות הסותרות - היה עליך לחקור את העד של הבנק על כך במהלך חקירתו הנגדית על ידך. יחד עם זאת, אתה יכול לנסות ולצרף בתגובה לערעור את פרוטוקול הדיון ההוא (אם תצליח להשיג אותו) כדי להראות חוסר תום לב של הבנק.

עץ נדיב

New member
מנהלת הפורום החביבה - הבטחת לי פסיקה...

כתבת שאין לך זמן עכשיו, אבל שתחפשי בערב... הבטחות צריך לקיים, לא תאכזבי אותי, נכון?

antiracizm

New member
עץ נדיב החביב

צירפתי לך מאמר שעוסק בכל הנושא. החל בע"מ 266 יש ניתוח של נושא הערעור על פס"ד שניתן על פי סעיף 79א, כולל ניתוח של פסקי דין שניתנו בנושא... דרך אגב, אני הייתי הולך על שתי טענות בכל מה שקשור להתנגדות לבקשת הערעור: 1. שהערעור על פסקי דין שנתנו על דרך הפשרה הוא חריג ויוצא דופן. 2. הערעור על פס"ד של בית משפט לתביעות קטנות גם הוא חריג ויש להזכיר שהוא ערעור ברשות. שני אלה ביחד צריכים לדעתי ליצור חריגות משמעותית של פסק הדין שניתן בתביעות קטנות. תתבסס על שני ההיבטים האלה ועל החריגות של ערעור על כל אחד מהם בנפרד ובוודאי כאשר הם מגיעים יחד.

antiracizm

New member
מאמר...

היי מציע שתראי את המאמר בקישור פה. בהצלחה http://www.israelbar.org.il/uploadfiles/let%20justice%20be%20done%20-%20article.doc

למעלה