זקוק לעזרה

blackman7

New member
זקוק לעזרה

מקווה שתוכלו לעזור לי בבעיה שמאוד חשובה לי . לפני שלוש שנים הכרתי בעבודה אישה מדהימה וברבות הימים הפכנו לחברים מאוד טובים. לאחרונה הרגשתי שהיחסים שלנו מתהדקים מעבר ליחסי ידידות .הבעיה שחשבתי שהיא אישה נשואה ולא יכולתי להרשות לעצמי להיכנס למערכת יחסים עם אישה נשואה... ואז היא הפילה עליי את הפצצה שהיא גרושה כבר 4 שנים. אני לא אשקר , זה מאוד הקל עליי , כי אני חושב שאני פשוט מתאהב בה , אך עדיין יש לי בעיה שמטרידה אותי . אני בחור דתי והאישה שאגב יש לה שני ילדים . עדיין חיה עם הגרוש שלה באותו הבית. למרות שכבר היה בינהם הסכם גרושים והיא הייתה גרושה לכל דבר לאחר שנה הם חזרו לגור יחד (מטעמים כלכליים לטענתה) . האיסור בדת לגבי יחסים עם אישה נשואה הוא מאוד חמור, לאחר קיום יחסים עם אישה נשואה היא אסורה על בעלה ועל האהוב שלה . זה מאוד חשוב לי לדעת האם במקרה שלה שהיא גרושה אבל חיה עם הגרוש שלה עדיין האיסור הזה קיים , ניסיתי לחפש באינטרנט הלכות בנושא אך לא כל כך מצאתי . מישהו יכול לעזור לי בבקשה , אני פשוט אובד עצות... דרך אגב לפי בית המשפט היא צריכה הסכם גירושין חדש תודה

רבי נתן תשובה מעורפלת?

לא יכול להיות, לא יכול להיות, הרי יש להם את התשובות לכול הקושיות, תמצא אחר........... ולעצם העיניין, למה אתה לא משוחח איתה, ומסביר למה, שזה מפריע לך, מהמקום של הביחד, ואח"כ תוסיף את עניין הדת, לא כול חובש כיפה, הוא קיצוני במיני תחומים. בהצלחה.

blackman7

New member
דיברתי איתה על זה

גם היא לא יודעת מה ההלכה אומרת ... מצד אחד אני מאוד רוצה את הקירבה הפיסית איתה, אך המוסריות שבי לא נותנת לי, אני לא יכול להרשות לעצמי לעבור על איסור חמור כל כך. היא מצידה מבינה אותי ואומרת שתכבד כל החלטה שלי . אני פשוט אובד עצות

אני חושבת שההלכה

מדברת בעיקר על אישה נשואה . אם האהובה שלך היא בגדר " ידועה בציבור" זה לא נחשב. על אחת כמה וכמה אם הם רק גרים תחת קורת ג אחד. אם כי אתמהה איך אפשר לחיות תחת קורת גג אחד בלי " לפשל" מידי פעם? ועוד עם בן זוג לשעבר.

Ima Adama

New member
אני לא דתייה אבל אתה כן

הרבנות לא במיקרה אוסרת על אישה וגבר שהתגרשו להמשיך לגור יחד, מן הסיבה הפשוטה שרק הם יודעים מה בדיוק קורה בין כותלי הבית. אם אתה אדם מאמין בכל ליבך, אז עליך להתרחק ממנה עד שהיא תצא מביתה. או שאתה דתי או שלא.

יש דתי יותר ויש דתי פחות...

אבל אין מושג לא- דתי ,כי מי שמקיים מצוות כמו מזוזה, ברית מילה וליל -הסדר וכו,הוא כבר דתי,ומי ששומר שבת הוא כבר יותר.וכן הלאה. לעומתו ניצב האתאיסט,שהוא ממש לא דתי,ויותר מזה הוא נקרא כופר או מומר.ולכן הגעתי למסקנה שכולנו,אם אין אנו כופרים בעיקר, הרי שאנו כן דתיים,מי יותר ומי פחות...

מיקי 43

New member
איזה רב נתן לך תשובה מעורפלת הדת

אומרת במפורש אחרי גט אסור לחיות ביחד אחרת הגט מבוטל כך שהרב שלך או שהוא כאילו רב או שהוא נואף או שאינני יודע מה וכאן יש שלך את התשובה מה גם שאישה נשואה אסור אסור אסור

ערסlight

New member
אם הבנתי נכון

אז... ככה בפשוט יש לך דילמה בין הדת והרצון. ואם אתה מחוייב לדת אז תפסיק לחפש את הקומבינה בסגנון "מעלית שבת" ותשאר איפה שאתה. אתה הרי יודע שהספק ישגע אותך. ובתור אלוהים... אתה די מעצבן אותי.

חזקוש

New member
לדעתי, על פי ההלכה

היא אסורה עליך. לדעתי גירושיה מהאיש עמו היא חיה , מבוטלים.

N D R

New member
תתחיל מהתחלה

שלוש שנים חברים טובים ולא ידעת שהיא גרושה?

d a n i e l s 5

New member
וממשיכה....

4 שנים גרושה והיא עוד גרה עם בעלה????? או שאולי באמת "צר עולמי כעולם נמלה"

חייבת להבין...

"ברבות הימים הפכנו לחברים מאד טובים"...כבר 3 שנים עברו... עכשיו... לא שאני מבינה גדולה בהבדל בין ידידים לחברים,אבל... לא לדעת אם היא נשואה או לא? 3 שנים??????????? זה היה מטריד אותי יותר מאשר אם היא גרה עם גרושהּ או לא...כנראה שזה בגלל שאני לא דתיה.

יערית

New member
ופה נשאלת השאלה

כמה צעדים רחוק הלכת לפני שראית מה יש לך בהווה? יש אהבה<הדדי>? יש רצון להתייחד<הדדי>? יש רצון למערכת יחסים?<הדדי>? יתר התקרבות לא מעידה על כל הדברים ששאלתי למעלה,עם אתה אדם דתי פנה אל הרב,או יש אתר שנקרא "הידברות",יש שם רב מקסים שניתן לשאול אותו שאלות לגבי יחסים בין אישיים. אם האישה חיה עם הגרוש שלה 4 שנים,יש לזה סיבות טובות,כדאי שתברר מולה מדוע ואז תתפנה לתוכניות עתידיות דתיות

למעלה