זקוק לעזרה

זיגמונד - תצדיק את הכינוי

סליחה שלא התייחסתי אליך קודם . א. עם מאפיה צריך לעבוד באותם שיטות אחרת זה לא עובד ב. אני לא אמרתי שבכל עיניין יש להפעיל כח. אמרתי שבמקרים של פולשים למינהם יש להפעיל כח ג. יש מספיק מקרים שבהם החוק "טחן" מאוד לאט ולא נגמר ב"צדק" אלא ב"חוק" ואלה הם המקרים העצובים ביותר.

sarusish

New member
זקוק לעזרה

שלום למנהל הפורום בבעלותי בית מלאכה שהשכרתי לפני שנתיים למסגר לאחר תום השנה הראשונה חידשנו חוזה לשנה נוספת. שנה זו עברה והחוזה פג ועדיין לא חודש. מזה מספר חודשים השוכר אינו משלם את דמי השכירות בטענות שונות על המצב הכלכלי הקשה. ולשאלתי מה ניתן לעשות במצב זה, האם ניתן לפנותו בכוח או שמא יש לו זכויות כמו דייר מוגן. האם יש לי הזכות להכנס לעסק ולהחליף מנעול, האם ניתן לפרסם את העסק להשכרה. מחכה לתשובתך

תשובות

1. לא ניתן לפנות בכח או להיכנס לעסק ולהחליף מנעול. 2. אין לו זכויות של דייר מוגן, אם לא שילם דמי מפתח. 3. רצוי שתפנה לעו"ד שיגיש תביעת פינוי ותביעה כספית נגד השוכר ונגד הערבים אם ישנם.

בטחונות ...

אני חוזר וטוען שאין להשכיר נכס ללא קבלת בטחונות מתאימים ואין ביטחון מתאים מלבד ערבות בנקאית!!! איני חושב שיש לשוכר זכויות של דייר מוגן אך זה עדיין אינו אומר שבכל נקרה אתה רשאי לפנות אותו בכח או להחליף מנעול. אני ממליץ על נסיונות הידברות ופינוי בהסכמה גם אם תאלץ לוותר על חלק מדמי השכירות שמגיעים לך. אם לא ניתן להגיע להסכמה - פנה בדחיפות לעו"ד שיטפל בבעיה.

לדעתי...

לדעתי .... עם אנשים שמשתמשים בכח יש להפעיל כח ובמלא העצמה: דייר שאינו מוכן לשלם שכירות שיתפנה, במידה ואינו מתפנה יש לפנותו בכח... אחרת אתה, הבעלים, צריך להוציא סכומי כסף עבור משפטנים ושמאים בשביל לפנותו מהנכס וזה יכול לקחת זמן רב. כך שלדעתי, וזאת דעה שמנוגדת לחוק, יש לפנותו במלוא הכח והמרץ אלא אם כן מדובר במקרה/מחווה הומניטרית או רק דחיה של תשלומי שכירות לדייר ותיק וטוב.

צריך רק לזכור ש ...

אי תשלום דמי שכירות זה הפרת הסכם שיש לטפל בה במסגרת הדין אזרחי ... הפעלת כח זו עבירה פלילית בה ניתן לערב משטרה והיא מטופלת במסגרת הדין הפלילי !!!

צודקים אבל ........הרבה נקודות ..

אתם צודקים מבחינה חוקית בלבד והקשר בין החוק והצדק לפעמים הוא מיקרי בלבד! אני אולי מעצבן אתכם קצת אבל כנראה שלא נתקלתם בפולשים !!! ואם לא נתקלתם ואתם רוצים מאוד לשמוע סיפורים ממקור שני ואז להצטמרר, רק תגידו. אני מבטיח לכם - אתם תהפכו לקיצוניים כמוני לפחות במקרים הללו.(אין צורך לומר שהכל סיפורים אמיתיים). אולי כדאי לפתוח בנושא חדש לגבי "שמירת נכסים" או "מניעת קיום פולשים" או איך שתרצו לקרוא לנושא. אני מבטיח להיות פעיל מאוד

שוכר אינו פולש ... למרות ש ...

למרות שמבחינת בעל הנכס המשמעות די דומה הרי ששוכר שמפסיק לשלם דמי שכירות אינו פולש. חוק המקרקעין, המתייחס להסגת לשימוש בכח נגד הסגת גבול תוך 30 יום מיום התפיסה בלבד, אינו רלבנטי לדעתי לפינוי שוכר שהפסיק לשלם שכירות: 18. שימוש בכוח נגד הסגת גבול (א) המחזיק במקרקעין כדין רשאי להשתמש בכוח במידה סבירה כדי למנוע הסגת גבולו או שלילת שליטתו בהם שלא כדין. (ב) תפס אדם את המקרקעין שלא כדין, רשאי המחזיק בהם כדין, תוך שלושים ימים מיום התפיסה, להשתמש בכוח במידה סבירה כדי להוציאו מהם. 19. החזרת גזלה מי שמוציא מקרקעין מידי המחזיק שלא כאמור בסעיף 18(ב) חייב להחזירם למחזיק; אולם אין בהוראה זו כדי לגרוע מסמכות בית המשפט לדון בזכויות שני הצדדים בעת ובעונה אחת, ורשאי בית המשפט להסדיר את ההחזקה, ככל שייראה לו צודק ובתנאים שימצא לנכון, עד להכרעה בזכויותיהם. ובהקשר להצעתך, קדימה פתחתי דיון בנושא פלישה למקרקעין תחת הכותרת "לא זזים מכאן" ... גם לי יש בעיה אם ההתנהגות הסלחנית כלפי הפולשים למקרקעי הזולת.

למעלה